inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Och hur blir sommaren nu då..?

Publicerad 2014-05-01 14:39:00 i Dagboksanteckningar - Israel, Hem och trädgård, Israel - ett hem,

1:a maj - och ALLA talar om vädret!❄️☔️☁️⛅️⛄️❄️
Vi svenskar har ju alltid något att säga om det - särskilt när vi inte vet vad vi ska samtala om. Men visst var det en märklig känsla att se stora snöflingor dala ner på självaste Valborgsmässoafton!❄️❄️
Och alla blommande träd, blommor och fjärillar...
Vår och sedan vinter... Tiden är ur led.
 
Dagboksanteckningar forts.
Jerusalem april 2002:
 Nu blommar det fantastiskt vackert i trädgården! Ringblommor och krasse som jag sådde för ett år sedan har blommat hela vintern. Ringblommorna är som låga träiga buskar. 
Rosorna har nu börjat blomma. Det är rött, lila, vitt, gult, rosa, cerise.. Underbart vackert! Jag klippte ner dem i februari och nu denna färgprakt.
I höstas sådde jag tagetes. Jag ville testa om det skulle gå bra över vintern. Det kom upp fina plantor, men det var alldeles för klallt och regningt. Det blev inget med det.
Det finns ju så otroligt mycket växter, men man vet ju inte hur man ska skjöta dem i detta land. Det är också ett område man känner sig som en analfabet på.
 
 🌹🌱🌹🌱🌹🌱🌹🌱🌹
 
Huset vi bodde i var nybyggt, och saknade en trädgård första året. Det var bara sten och grus överallt i detta nybyggnads  område, Reches Hallelim.
Oh, vad jag var frustrerad! Jag var van med en stor gräsmatta, buskar och höga träd - och blommor.
Jag minns hur en av mina kollegor skickade ett mail till mig och skrev: "Njut att livet i Israel". 
Jag var så arg och upprörd över detta.😤😖
 
 
Vad då njuta!!?
Här är det bara sandigt och dammigt. Chamsin, ökenvindarna, drar in i huset och allt blir sandigt. Inte dammigt - sandigt! Ett nytt sätt att städa. För att inte tala om andra saker också...😱
Promenaderna med hunden, var allt annat än trevliga många gånger. Det var lastbilar, arbetare och byggnadsställningar som samsades om den havt färdigbyggda vägen.
 
Efter påtryckningar till hyresvärden, gick han med på att plantera lite växter och några kvadratmetrar gräsmatta. Så mycket mera rymdes inte.
En del av trädgården var på framsidan av huset, men för att komma till trädgården på baksidan, måste man gå igenom huset, och en våning ner för att komma dit.
Så vad händer? Jo, matjord, färdigrullad gräsmatta och växter ska igenom hela huset!
Hej och hå!!
Inte blev det någon drömträdgård - men lite fixade hyresvärden i alla fall.
Tack!❤️😊❤️
Mina projekt med tagetes har jag varje år här i hemma i Sverige( jo, jag gjorde ju mitt misslyckade försök där nere). Jag köper en påse med låga och en påse med höga tagestes, och mitt på sommaren kommer en underbart sprakande färgprakt.
Just nu har jag också ett projekt med St. Paulor, där jag driver upp egna små plantor. Den jag älskar mest, är en rosa sort med små blad, och där blommorna växer i revor. Tyvärr inte här på bild.
 
Efter en vinter, som inte blev någon riktig vinter, och en Valborg som blev den märkligaste jag nog har upplevt, kan man undra:
-Vad händer med sommaren som ligger framför oss?
 
Hoppas, hoppas, hoppas!!!!
🙏☀️☀️☀️☀️☀️🙏☀️☔️☀️
 
/Eleonora
 
Ps. Men det går ju faktiskt att njuta av solen som lyser så vackert på snön - även om det är 1:a maj. Och grus och sten i trädgården är ju inte heller helt fel, om man vill slippa trädgårdsarbete, vill säga.😜😉
Njut av livet!!!😃😎😇
Men bli inte arg på mig, snälla ...Ds.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela