inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Se upp så att ingen lurar er!

Publicerad 2014-05-27 22:57:00 i Morgon och kväll med min Bibel, Musik,

Denna morgon såg jag fram emot att öppna tidningen. Tidningen Dagen hade förannonserat att man skulle ge ut en intervju med Pelle Karlsson.
Du vet: "Han är min sång och min glädje.."🎶🎹🎶
Denna enkla sång, gav honom ett utrymme i mångs svenskars hjärtan. ❤️
Innom-, utom-, över-, under-, och hög- kyrklighet.😉
En för alla - alla för en!
Ingen svensk kristen sångare har väl nått in bland så stora skaror, sålt så mycket skivor och spelats i radio som :
Pelle Karlsson!
Modern svensk kyrkohistoria.
 
Det har funnits väldigt lite att läsa om honom under alla dessa år, och det ser ut att ha sina orsaker. Men här kan du läsa en intressant artikel i Dagen. 
 
Pelle har ett starkt förtroendekapital. Något jag skrev om lite mera allmänt, för några dagar sedan här. 
Han drar fullt hus under sin turné i Sverige och man känner att det är genuint, äkta och Gudstillvänt.
Visst kommer vi för att få höra hans härliga sånger, tillsammans med hans fru Evie. Men det jag lägger märke till hos alla oss 50+ (för så var det i pingstkyrkan i Uppsala), var nog snarare en andlig längtan som kom till uttryck, i det gensvar vi kunde ge till deras vittnesbörd och sånger.
Många i kyrkan var människor som varit kristna i årtionden. Varit med i blomstringstider, öken, storm, regn och brännande hetta. Men, står fortfarande på klippan Kristus.
 🌳🙏🌳
Han är som ett träd,
planterat vid vatten bäckar,
vilket bär sin frukt i rätt tid
och vars blad inte vissnar.
Psalm 1:3
 🌳🙏🌳
Vi känner igen "tonen", även om musikstilar skiftar med åren, helt naturligt." Tonen från himmlen".🎶
Ropet och längtan...
-"Vi kan vara frimodiga i det Gud ligger bakom och välsignar."
Vi är en generation att räkna med!
Det är vad jag ser.

Pelle berättar om en av hans livs viktigaste upplevelser, en absolut vändpunkt, och han berättar:

– Mitt uppe i alltihop så stoppade Gud mig på ett visst sätt och ställde en väldigt bra fråga. Han sa: ”Okej, här kommer du och vill använda mig, mitt ord, min församling, för att göra dig ett namn själv. Låt mig fråga dig nu: Ska du hålla på med det eller ska du låta mig använda dig för att förhärliga mitt namn? Och för att jag ska få fram mitt ord? Och för att min församling ska bli välsignad och du blir ett verktyg för mig i stället?” Det var den helige Ande som talade till mig. Det slog ner som en bomb och jag sa: ”Gode Gud, förlåt mig!”

Det finns nycklar och hemligheter som är så annorlunda i Guds rike, som är  svårt för vårt världstillvända tänkesätt att förstå. Den störste ska bli den miste, den förste ska bli den siste, o.s.v. 

Vi är vana med att  jämföra, konkurrera och klättra. Världens sätt att visa på hur värdefulla vi är. Medans Gudsprincipen bygger på ödmjukhet, uppriktighet och jublande enkel glädje. Där är vinnarna!

När Jesus lämnade templet och var påväg därifrån, kom hans efterföljare fram och ville få honom att beundra tempelbyggnaderna. Men han sa till dem: "Tro mig, allt detta som ni nu ser kommer att jämnas med marken, inte en sten ska lämnas kvar på den andra."

Matteus 24: 1-2


Inte ens templet var evigt. Inget av det mänskligt byggda. 

Så: Vad har vi för beteendekoder?🙊🙉🙈

Knut i nacken, inga örhängen eller smink - då var man rätt - en gång i tiden... Och vad gäller i vår tid? Kanske dags att avslöja invanda mönster och beteenden, som inte har med saken att göra. Vad är det att vara Gudstillvänd i vår tid? Vad är det att vara världstillvänd? 

Mänskliga byggnadsverk, mänskliga gåvor och talanger var det Jesus talade om. All beundran av detta tar en dag slut - för det finns inte kvar. Och så börjar Jesus förklara lite närmare för sina lärljungar, när tidens slut börjar närma sig...:

"Se upp så att ingen lurar er!" 

Dags att läsa tidningsartikeln.

/Eleonora

 

Kommentarer

Postat av: Christopher Alam

Publicerad 2014-05-27 23:40:18

Underbart Eleonora. Gripande. Rörande.

Svar: ..och vi ber om mjuka hjärtan i en hårdare tid💞
Och öron att höra med - vad anden säger till församlingen.☺️
Eleonora Lahti

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-05-28 11:18:01

Hej!
Vi som lyssnar är också kännare av vad som är "äkta" från hjärta till hjärta.
Mvh Inga-Lill

Svar: Det finns så mycket brus av olika ljud och röster som vi hör. Att "lyssna" kräver ett engagemang och reflektion ☺️💞
Eleonora Lahti

Postat av: Charlotte Nordin

Publicerad 2014-06-11 08:57:27

Verkligen jättebra skrivet av dig! Jämförelsen, avundsjukan, konkurrensen i sikte på framgången är verkligen ett gissel. Vi faller gång på gång in i den fällan. Vi blir så lätt världstillvända och det är ofta vi inte märker av det. Då är det bra att få påminnelser. Stort Tack! :)
Hälsningar Charlotte

Svar: Ja, vi får aldrig tappa fokus. Bless you! 💞
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela