inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

När häxorna kom till Livets Ord

Publicerad 2014-10-31 22:54:00 i Allmänt, B2, Högtider, Musik, Några mest lästa inlägg,

Stegräknaren tickar på... 10 000 steg, men vi är absolut inte färdiga ännu med dagen.😎🍂
NYC - 7:e avenyn, Brodway, Hard Rock Café, ja det rullar på...
Det är Halloween också här i USA, och man ser många utklädda människor. Allt ifrån äldre damer med färgade peruker, och andra utklädda till spöken. Ja, så är ju spiderman, hulken och alla andra med också.
🎭👹💀🎭
I butikerna kan man köpa spökbakelser, kakor och godis av spindlar, döskallar och fladdermöss.
👻🎃👻🎃👻🎃👻
Samtidigt med all denna "lek" uppmanas man att hålla sina husdjur inne. Släpp inte ut katten eller hunden själv. I allt detta finns det också barn som helt plötsligt har försvunnit.
Och man vet: Det finns två sidor av denna "fest".
 
Jag läste just Aftonbladet och såg vad Anna Book har utsatt sig för i ett "spökhus". Ren demonbesättelse där hon blev helt stel och kall. Precis som det jag nyligen läst om hur det katolska helgonet och kvinliga motreformatorn Teresia av Avila på 1500-talet upplevde under sina andliga upplevelser. 
 
Att klä ut sig har barn i alla tider gjort och tyckt att det är roligt och spännande. Jag minns själv när jag som 8-9 åring klädde ut mig till påskkärring. Hur kul som helst!😜
Men kläder och symboler bär med sig ett budskap. Klädkedjan Zara fick till exempel ta tillbaka en barntröja som påminde allt för mycket om judar i koncentrationsläger. Den var randig och hade en gul stjärna på sig.
Inom den politiska sfären är det också symboler som inte är rumsrena, men faktum är att med åren vattnas det ut. 
Livsrunan blev föremål för en fällande dom 1996 men nu ser man mellan fingrarna. Så har vi hakkorset, skräckhjälmens symboler osv.
 
Men hur är det nu med Halloween? 
Det slog igenom i slutet av 1990-talet och är alltså en relativt ny företeelse. Bl.a. Buttericks lanserade det, och det blev ett kommersiellt jippo.
🎃👻🎃
 Annat var det för ca. 25 år sedan...
Vi hade ett vanligt kvällsmöte mitt i veckan och jag ledde lovsången på Livets Ord.
Men sååå tungt det var! 
Jag har med åren lärt mig att känna igen den helige Andes frihet och närvaro, och kan tydligt uppleva när vi tillsammans i kyrkan kommer till en plats i anden av stark gudsnärvaro. Men nu...
 
Det var som en vägg vi hela tiden kom emot. Vi sjöng och vi sjöng. Musikerna spelade men det var som om något stod oss emot. Efter en lång stund insåg vi alla, att vi tillsammans måste be emot de krafter som ville binda upp mötet. Kvällsmötet förvandlades till ett bönemöte.
Och vi bad och vi bad...🙏🙏🙏
Efter någon timme upplevde vi att allt var fritt och vi kunde glada gå hemåt. Ingen predikan den kvällen.
 
På morgonen därpå ringer pastor Ulf Ekman:
- "Nu vet jag vad det var frågan om igårkväll," sa han. "Jag har fått veta att det har suttit några kvinnor i lokalen, häxor, som försökt utöva sin kraft emot oss. Och antagligen många andra ute i landet också... Och i USA firar man något som heter Halloween. En dag när satanister över hela världen samlas och ett och annat händer..."
 
Jag hade aldrig hört talas om Halloween på den tiden, men utifrån detta tillfälle och med denna erfarenhet vet jag att det inte är något att leka med.
 
Satanistiska tillbedjare samlas, offrar, talar med döda osv.
Men i Bibeln står det att dödsrikets portar inte är församlingen övermäktig.
 
💖 
Kan man vara i ljuset och mörkret samtidigt?
Kan Kristus och djävulen dra åt samma håll?
2 Kor. 6:14-15
 🙏
Förut levde ni i ett andligt mörker, men nu lever ni i ljuset,
i gemenskap med Herren Jesus.
Låt därför era liv visa att ni tillhör ljuset.
Ef. 5:8
 🙏
 
För oss kristna är det en tid att resa oss upp och stå emot de demoniska krafter som vill utöva sitt inflytande. Om vi läser Guds Ord så ser vi att detta är vad vi kommer att se mer och mer utav i denna tid 
MEN:
Över Guds församlig uppgår Herrens härlighet!!!! ✨✨
 
Hata det onda - frukta Gud!
 
/Eleonora💞

Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... ;)
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-11-01 06:55:15

Tack Elenora Jätteviktigt det du skriver Vi måste strida för sanningen och kämpa mot mörka krafter Med Gud är vi på dem segrande sidan

Svar: Ja, vi får aldrig tappa fokus! 🍂👌
Eleonora Lahti

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-11-01 11:22:05

Eleonora!!! Villken gåva du är till denna jord, en som underhåller med andliga sanningar, uppmuntran och kärlek,sång och glädje.
Pennan! sången! kärleken! är dina vapen!
Herren går före och banar vägen.
Glory be to God!!!
Regniga hälsningar från Spånkan

Run Curt, run!!!

Svar: YEHH!! Glory be to God 🙏❤️🙏
Eleonora Lahti

Postat av: Gun Bergroth

Publicerad 2014-11-01 13:27:57

Superbra skrivet Eleonora! Ha det bäst "Ower There" !

Svar: Tack kära du! 🇺🇸🍂🇺🇸
Eleonora Lahti

Postat av: Kerstin Oksanen

Publicerad 2014-11-01 18:49:09

tack för vad du skrev.

Svar: Så underbart att du uppskattar det 😊
Bless you! 💞
Eleonora Lahti

Postat av: Frågan

Publicerad 2014-11-02 02:01:42

Krig vinner man genom kärlek och jag hoppas att ni agerar via detta i det uppkallade kriget. Människor ska vinnas över, inte ses som hot. Även den som ser ut att vara starkast fiende kan bli en Lärljunge. Vad gör just du som läser detta -egentligen- för att utgöra skillnad?

Svar: Så sant! ☺️
Kärlek, omsorg och uppmuntran är vägar in i människors liv, och bibeln talar också om en andlig värld som som ska bemötas med andliga vapen ,för vi strider inte mot " kött och blod". Däri ligger skillnaden.
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela