inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Österns Jerusalem - i Nordkorea!

Publicerad 2015-04-15 18:16:00 i Allmänt, B3, Profetisk tid,

Dagens status: Ledig, lite febrig och förkyld...😷😝
Men idag kretsar det jag tänker på och läser om, kring Nordkorea. Jo, jag vet - mikro och makro möts..
 
Idag har de firat "Solens dag" i landet, 15 april, och det är Juhe 104. "Den store ledarens" födelsedag, Kim Il-Sung, den evige ledaren, fastän det är över 20 år sedan han dog...😖
Han som skapade "ett riktigt paradis på jorden" när han befriade landet från de japanska okupanterna på 50-talet...
Bara 25 år tidigare hade man börjat kalla huvudstaden Pyongyang för "Österns Jerusalem."
En fyrbåk på ett berg för det övriga Asien.
Man har bara en gud - en treenig. Kim Il-Sung, Kim Jong-Il och Juche-anden, som representeras av en eldslåga och betyder självtillit. En ideologi som lär att människan är Herre över allt och har allt i sin egen hand. Nordkorea - landet som skyddar sina gränser med järnbommar, landminor, försvarsbunkrar och mycket annat.
Jag har under flera år försökt läsa det jag kommit över, som handlar om Nordkorea. Landet där man räknar med att 400 000 kristna jagas som djur, och uppemot 70 000 finns i fångläger. Kristna som torteras och släpps sedan, för att fungera som lockbete och förråda andra kristna. Andra avrättas. Det finns berättelser om hur man försöker dryga ut maten med växter, råttor, möss, ormar och grodor. Allt för att överleva. 😱😖
Till och med barnen är utsatta av följderna från denna ideologi.😭
Bara 25 år innan detta helvete drog igång för dessa landsmän, levde man i ett land där kristendomen hade ett starkt fäste. Huvudstaden kallades ju för "Österns Jerusalem". Man räknar med att ca 5-6 st/10 pers. var kristna i Pyongyang. Många missionärer bodde där och man levde starkt med visionen att nå ut med evangeliet.
 
Mycket av kristendomen i landet fick genomslag i slutet på 1700-talet - även om det redan på 1500-talet funnits med . En längtan efter Gud ledde till en form av "självstudier" band koreaner av kristen litteratur, som resulterade till många omvändelser och dop, en bit in på 1800-talet. Men tiderna förändrades och sex, alkohol och hednisk avgudadyrkan tog fart. Ett par mord på landets ledare resulterade i att Korea ändrade kurs. Shinyu-förföljelsen mot kristna bröt ut.
Mitt i värsta mörkret händer något i landet. En väckelse börjar röra sig 1903, för att sedan komma till huvudstaden 1907. Man talar om en så stark väckelse att den ska ha haft de största manifestationerna av den helige Ande sedan apostlagärningarnas tid! 
💥💫🌟✨🔥✨🌟💫💥 
Nu började man bygga skolor, sjukhus, bibelsinstitut och kyrkor. Allt i kristen regi. Med en befolkning på 180 000 i staden, hade man snart 800 kristna skolor. 
 🏫🏥🏩💒🏫⛪️🏢🏥🏫💒⛪️🏩
Där går Ruth Bell Graham (Billy Grahams fru) på högstadiet på 30-talet! Föräldrarna var kinamissionärer, men man valde Pyongyang - Österns Jerusalem - för hennes skolgång.
 
Vad finns idag? 😦
Skolorna och sjukhusen som drevs i kristen regi och bibelinstituten är borta. Tre "kyrkor" finns i landet. Man har ju "religionsfrihet..."
Bara några år efter att allt blommade så fantastiskt i "Österns Jerusalem", finns inte de yttre spåren kvar. 
Vi vet att det finns kristna i landet - men de lever under fruktansvärd förföljelse, och det är svårt att överhuvudtaget lita på någon. Men något starkt rör sig "under ytan."
Det märkliga i detta är att Kim Il-Sung kom från en familj där föräldrarna var aktiva i kyrkan och de hade generationer av predikanter i släkten.
Var gick det så fel? 😧
 
Jag hittade en helt ny film om bön för  Nordkorea. Titta gärna på den. Gud verkar i landet! 
 En man som lyckats fly från landet säger:
- "Endast Gud kan skapa förändring i Nordkorea. Men hur? Genom krig? Genom naturkatastrofer? Låt oss be att Gud ska ingripa utan blodsutgutelse. Visa intresse för mitt land. Be för det. Vi behöver allt stöd vi kan få."🙏💓🙏
 
🙏✨🙏
Om mitt folk, som är uppkallat efter mitt namn,
ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte
och omvänder sig från sina onda vägar,
då vill jag höra det från himlen och förlåta deras synd 
och skaffa läkedom åt deras land.
2Krön.7:14
❤️
🙏✨🙏
Se jag gör något nytt.
Redan nu visar det sig.
Märker ni det inte?
Jag skall göra en väg i vildmarken
och strömmar i öknen.
Jes.43:19
❤️ 
 
Kan vi få se hur avguden, Kim Il-Sung byts ut mot Jesus Kristus?
Tänk att Billy Graham (-92, -94) och Franklin Graham (-08) haft möjlighet att komma till Bongsukyrkan i Pyongyang. 
Vi ber att dörrar ska öppnas på ena eller andra sättet. 🙏✨
 
Och en annan sak:
Kan vi i Sverige ta för givet att det vi byggt upp av "kristet" finns kvar om 25 år...?

/Eleonora 💞

Information och fakta har jag hämtat från Open Doors och boken "Gud är inte död - inte ens i Nordkorea" från Ljus i Öster.
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Postat av: Tony Malmqvist

Publicerad 2015-04-16 15:53:07

Jesu ord. Ska människosonen månne finna någon tro när han kommer tillbaka,har aldrig varit mer aktuella och relevanta än vad och som dom är nu.

Svar: Mitt I mörkret händer under, men Kristi kropp måste mera frimodigt, tydligt och överlåtet gå fram i denna tid. Guds ord till folket! 😊🙏
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela