inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Concerts in Hong Kong

Publicerad 2015-12-16 12:36:00 i Musik, Resor,

Så har en veckas resa avslutats. Långt ovanför molnen där solen lyser, reser vi hemåt. Nedanför oss från flygplanet ser jag milsvida, snöklädda bergskedjor, och jag reser sju timmar bakåt i tiden...😅
Vi har varit en vecka i den enorma staden Hong Kong och så här var utsikten från hotellet:
För fjärde gången besökte jag Hong Kong. Återigen var jag där för att sjunga, och min man Curt och Torbjörn, min musiker, var med på resan. Till den första konserten, Festival of Lights, var även Anders Köllerfors, trummis, och Ronny Steadfast Johansson, basist, med. 🎶
 
Av två anledningar var vi där. Dels för att medverka i "Festival of Light" samt för min release av min engelska utgåva av min skiva "Seasons of change". Men som så många gånger annars, ser man att man även får andra möjligheter att dela evangeliet på vägen, och vara till hjälp och uppmuntran för andra.
 
Sommaren 2011 började en resa med projektet "Singing Bible Verses". Tillsammans med min gode vän och pastor i Hong Kong, Laszlo Kings och musikern Torbjörn Frisk, börjad vi arrangera och spela in enkla bibelkörer. Nu finns dessa utgivna  på 11 olika språk och jag har sjungit in dessa på svenska och engelska. Ytterligare en utgåva har kommit ut på några olika språk.
 
Så här var vi! 😃🙏
I en stor sporthall arrangerades det en festivalkväll kring dessa projekt och vi var sångare från sju olika språk. 
Sverige, Korea, Uganda, Israel, Kina, Ungern samt engelsktalande länder. 
Här på bilden se vi bl.a. Pastor Robert Ssesanga och Grace från Uganda och Birgitta Wexler, snett bakom mig, från Israel.
Ett trettiotal konstnärer, bl.a. Lilias Esther Wong, målade under kvällen och ett antal dansare dansade. Ca. 250 pers. i kören, samt kompband och en stråkorkester på ca. 20 instrument.✨🎼🎻🎤🎹🎨
Vilket arrangemang!
 
När jag började sjunga "The Lord is My Sheppard" blev jag helt överväldigad över publikens deltagande i sången. 
En mäktig lovsång bröt fram...🎶🙏
 
Det var en kväll när många olika  församlingar kom samman för att lovsjunga. Många av Hong Kongs kyrkor är väldigt små, och det var ett värdefullt tillfälle att få mötas och även dela enhet och gemenskap i nattvarden.
 
Den legendariske kinamissionären, Dennis Balcom, höll en fantastisk levande och stark predikan om att ha olja i våra lampor - Festival of light! Så intressant att lyssna till honom - och våra hjärtan brann... Och han tolkar sig själv! Tre språk efter varannan!
 
På lördag och söndagkväll hade jag mina två "Living Room Konserter." Borden var dukade med kyckling, frukt, kakor m.m. Eftersom lokalen inte är så stor, så var det arrangerat genom inbjudningar.
💃🏻🎩🍰🍗🍉
Jag måste ärligt säga att jag aldrig känt mig så glad, lycklig, tillfreds och bekväm, som med detta koncept, att få dela mina sånger med mina lyssnare. Jag längtar efter nya vägar och uttrycksätt att få möta människor. En av mina kinesiska vänner beskrev det som en "Christian club" och...way not?? 
Andra kvällen var det även med en representant från Hong Kongs kristna musik- och bokaffärskedja. De kommer att skriva om detta i sitt nyhetsbrev. Och jag inser att sångernas budskap passar perfekt in i det skeende som Hong Kongs kyrkor befinner sig i . 
Seasons of Change...och 400 ex. har kommit ut!
 
Mitt i allt detta blev jag spontant inbjuden att sjunga och predika i en filippinsk församling på söndag fm. 
Eftersom det främst är kvinnor som kommer till Hong Kong, för att få in inkomster till sina familjer där hemma på Filippinerna genom att arbeta i familjer, var det nog 95% kvinnor på mötet.
Här möttes vi av en så fantastisk lovsång! Det var en underbar öppenhet och längtan i dessa kvinnor som berörde oss djupt. 
Livet är inte alltid lätt - men Gud är god!
Tänk vilken rikedom att få möta människor från olika sammanhang, kulturer och länder! En del av dessa har även varit hemma hos oss i vårt hem. Och nu ville de bjuda tillbaka.
Tillsammans med Helga och Bruce.
Här med Isabella Chan och Ida Pearl Chen.
Shirley Lo och Kevin 
Och det ena ger det andra....
Dags också att återigen få besöka Uganda! Vi planerar just nu hur vi bäst kan ge vidare det som vi har av kunskap och erfarenhet av, på olika områden. 
Jag och Curt, Torbjörn och Maria.
 
Du och jag - vi alla är bärare av så mycket värdefullt och gott som denna värld behöver! Det är så nödvändigt att få bryta sina vardagliga cirklar och sammanhang. Faktum är att vi blir så lätt hemmablinda och tar varandra så för givet, att vi nästan tappar tron på att vi har något att dela till andra. 
 
Och man känner sig osynlig...
- "Och vem tror du att du är..?" 😧
 
- Men vem bryr sig..?! 😉
 
Mitt i denna stad där ca. 70% arbetar inom finanssektorn och butikerna är fyllda av Rolexklockor, vackra smycken, märkesväskor och senaste tekniken som kan synas lockande, vet jag att min största rikedom och glädje är att göra det Gud kallar mig att göra. 
 
Även om det kostar ett och annat....
 
/Eleonora 💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela