inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Vän eller fiende?

Publicerad 2015-02-25 23:53:00 i Allmänt, B3, Israel - ett hem, Morgon och kväll med min Bibel,

Jag förstår att det varit några stora sportdagar i Falun, medans jag i stor iver har planterat om mina blommor. Det tog tid och kraft från mig - precis som för Charlotte Kalla och Johan Olsson.😆
 
Tid och kraft! 📺⌚️🎿
Och jag kan inte låta bli att älska humorn från Kalles kaviar och Aftonbladet i tisdags:
Sverige och Norge. Vi är som  nära vänner som tar varandras vänskap för givet. Vi skrattar och gråter tillsammans och passar på att driva med varandra när tillfälle ges. "Torskrom" är innehållet i Kallas kaviar.
 
Erövringar - och Sverige jublar - och andra gråter....👑🎿
 
I söndags satt jag i fotöljen och läste berättelsen om hur Josua tillsammans med Israels folk erövrade Jeriko. Under tiden lekte vårt helgbarn, 9 år,  som kommer till oss någon gång i månaden, med playmobil som våra barn lekte med när de var små.
Och jag kunde inte låta bli att skriva ner hans lilla dialog:
- "Monster och armeer!👹
Jag anmäler dig till en vakt också. Jag anmäler dig för att ge dig mitt svärd. Det kommer du att behöva. Krafterna tillhör mig.
Hästen pratar. Du går till stallet. Du bestämmer. Jag anmäler dig till en vakt i fängelset. Du står vid tornet och skjuter pilbågar, dörrvakt vid fängelsehålan, ...vid porten. Chef för dörrvakterna.
Halshuggning är min grej!🙀
Tjola hopp, tjola hej....!!"🎶
Playmobilborgen som han lekte med, blev helt plötsligt Jerikos murar för mig. Leksaken vi köpte, till vår yngste son Kaleb för 13 år sedan, när vi bodde i Jerusalem.
 
Vi besökte Jeriko vid ett par tillfällen när vi bodde där. Det var liksom inte läge - egentligen, att åka in i staden i början på 2000-talet. Men eftersom vi hade vår svenskregistrerade bil hade vi möjlighet till detta, men Israeliska bilar med gula skyltar - NEJ!! Det var livsfarligt.😱
 
På liknande sätt var det för israels barn för 3400 år sedan. 
Efter 40 år i öknen hade man tagit sig över Jordanfloden genom ytterligare ett "stoppa vattnet mirakel". Alla deras strapatsdrabbade år i öknen, hade nu avslutats på samma sätt som det hela började - men nu med en ny generation - förutom Kaleb och Josua, de äldre herrarna i gänget.
 
De slog läger på Jerikoslätten, och där blev de påminda om sin historia och sitt uppdrag, när de firade påsk för första gången i landet. På avstånd kunde vakterna på Jerikos murar se vad som försegick.
Jeriko som byggdes några tusen år tidigare, hade betydelsen av ointaglig militär styrka. Stadsmurarna kunde vara upp till åtta meter höga och nästan lika tjocka. Till och med dubbla murar med 3-4 meters avstånd från varandra förekom.
Men hur skulle man göra nu..?😥😳
 
I 40 år hade man pratat om landet man skulle flytta till, som dryper av "mjölk och honung" och har druvklasar så stora att två män måste bära den.🍇
Men drömmar och en massa prat på vägen ger inga segrar - fastän man fysiskt var framme. 
Och mannat från himmlen slutade komma, så det var bara dags att börja jobba för brödfödan....
 
Allt på en gång, så att säga!😝
 
 🌟✨🌟
När Josua betraktade Jeriko på nära håll,
visade sig en man med draget svärd.
Josua gick fram till honom och frågade:
"Är du vän eller fiende?"
- "Jag är den högste befälhavaren över Herrens armé", svarade han.
Josua böjde sig då ner till marken framför mannen
och tillbad honom och sa: "Ge mig dina order."
- "Ta av dig skorna", befallde ängeln honom,
"för platsen du står på är helig mark."
Josua gjorde som han blivit tillsagd.
Jos. 1:13-15
 🌟
 
Så var det du och jag i vår tid...
Vi har drömt och vi har pratat, och nu har vi kommit till en punkt i tillvaron som kanske upplevs både tillfredsställande och meningsfull - men samtidigt så skrämmande och overklig.
Vi har satsat och trott på Gud under alla år, och det har visat sig vara trovärdigt. Men nu förväntas det något mera utav oss alla! 
Innerst inne vet vi detta - för här kan vi inte slå oss till ro - än hur gärna vi önskar...
Tiden är inne för en fortsättning...
 
  • Gå närmare utmaningen
  • Se vem du har att göra med
  • Ta emot uppdraget - i vördnad och respekt
Bön och tro kommer att ta sig uttryck i förberedelse och hårt arbete.
 
Erövringar för Guds rike - och vi jublar!
Tjola hopp tjola hej🎶... som killen sa.
 
/Eleonora💞
 
Du är välkommen att följa mig via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-02-26 23:13:54

Tjola hopp tjola hej du underbara toppen tjej!
Så glad att få ha dej till vän, tack för input igen:)

Svar: Haha..!!! 😂😍
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela