inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Det blommar länge i år..

Publicerad 2015-06-20 11:57:00 i Allmänt, B2, Högtider,

Vad vi skrattat, gråtit, ätit och umgåtts denna midsommarafton i goda vänners lag. Delat galna historier men även sorg och smärta som hänt i livet. 🇸🇪❤️🎉💔🇸🇪
Allt hänger ihop och ger konsekvenser på ett eller annat sätt. Ekonomiskt, relationsmässigt, andligt, eller som något annat avtryck i livet.
Det som händer just nu i vår vänkrets, kanske blir storeys vid silllunchen om några år....
Och perspektiv har förändrats med tiden och vi kan ha annat förhållningssätt till det hela - eller så lever vi fortfarande kvar i saknad och sorg...
Vår lilla Jonah ("helgpojken") som försvann häromdagen från sitt hem över natten i 15 timmar, och polispatruller letade...😰
Tarmvredet som satte stopp och gjorde avbrott på den stora midsommartraditionen...😩
En nära väns dotter som omkom i en trafikolycka...😭
 
Att ha traditioner är en underbar styrka många gånger, men när de inte längre kan fortsätta att vara en del av livet kan det bli tungt.
Riktigt tungt! 
Jularna som förändras, födelsedagar som inte längre firas, och nu midsommar...
 
Vi för vår del har väl aldrig fått till midsommartraditioner så tydligt som det kanske förväntas att man ska ha. Det blir lite si och så olika år. Förra året var vi på Nyhem och året innan satt vi på en pizzeria i Italien.
Mitt i förändringar så kan det finnas små dolda ljusglimtar att ta till sig. Vi har ju haft en förskräckligt kall vår och försommar - men vi har ju så mycket blommor att plocka till midsommar! 
Senaste åren har det ju knappt funnits några midsommarblomster att plocka, för så mycket har hunnit blomma ut. Här hos oss blommar till och med syrenerna fortfarande,och en och annan liljekonvalj finns också.
Men idag ska vi fira igen, och det är dags för bröllop! 🇸🇪❤️🇸🇪❤️🇸🇪
Våra vänner Rodney och Maria ska gifta sig. Såååå vi har sett fram emot detta bröllop!
Utifrån oerhörd sorg och smärta med sjukdom som tog hans hustrus liv för ett antal år sedan, går livet trots allt vidare och vi får se en glädjens dag idag.
 
I sorg och smärta måste blomningen få blomma ut. Nya fröer spridas i vinden och sättas i jorden för grodd. Nya knoppar blidas för nästa säsongs blomning. 
Och det är detta vi så lätt vill slippa - eller försöker forcera fram...
Det blev dåligt med svenska jordgubbar i år. Några dagar till med lite sol och värme, och vi hade fått dem på midsommarbordet. 
De kom inte exakt när vi ville, men snart....🍓🍓🍓🍓
De är sötare och godare när de får växa långsamt säger odlarna...
 
Och du som väntar i livet kanske kan ta till dig något av vad naturens gång just nu berättar....
 
Kanske det inte är så farligt med lite kyligare temperatur en tid. Blomningen finns där under en längre tid att njuta av, smaken och sötman är intensivare. 
Och när blomningen är över bärs livet vidare i många nya frön, eller bevaras i rötter som växer.
Ha tålamod och vänta - en ny säsong återkommer på ett eller annat sätt.
Kanske ett frö som tar sig en ny väg, till en ny plats 
- för att blomma på nytt....🍃🌱🌸🍃
 
/Eleonora 💞
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela