inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Förbarma dig över landet..🎶

Publicerad 2015-06-17 22:48:00 i Allmänt, Musik,

- Va..? Har han skrivit en bok...?! 😳
För en tid sedan hittade jag en bok av Pelle Karlsson i en av mina vänners bokhylla. Du vet, "Han är min sång och min glädje". Och jag började läsa....📖
Jag "tuggar" och läser sakta. Det tål att tänka på. 
"Korsets princip: Att förlora är att vinna"
Boken kom ut i början av 80-talet, och på bokens baksida kan man läsa att budskapet som han bär fram säkerligen kommer att både irritera och skapa tacksamhet. Jag vet inte hur boken togs emot för drygt 30 år sedan, men en tanke slår mig:
- Tänk om vi hade läst den då, och tagit emot budskapet - hur skulle det då sett ut i Sverige idag?
 
Låt mig få dela lite axplock:
"Den helige Andes verk är alltid tvåfaldigt. Anden river ner och bygger upp. Gud bygger inte sitt verk på toppen av ett mänskligt verk. Korsets kraft och härlighet strålar inte fram från en grund av mänskliga och världsliga principer. Gud verkar inte på en ohelgad grund. Därför måste den negativa sidan av korsets princip nå fram till våra hjärtan så att den helige Ande kan riva ner och röja undan det som inte är behagligt inför Gud. Sedan kan han bygga det verk som är strålande och härligt."
 
"Så ofta motarbetar vi korsets princip och Guds plan genom att försöka bevara vårt rykte, vår position och vår statistik. Och när vi tittar i kulisserna i vårt eget liv och i Guds församling i stort, skall vi se att drivkraften bakom allt detta oftast är prestige och egen ära. Vi skall då inte förvånas över att vi är utan auktoritet och kraft.
Men kom ihåg att Guds rike endast tränger fram på grund av andlig auktoritet som kommer från korset och dess princip, och kan aldrig ersättas av verksamhet och aktivitet enligt världens princip."
 
När jag läser boken ser jag och förstår jag födelseplatsen för hans sånger, som vi lärt oss älska och fortfarande sjunger. "Namnet Jesus", "Korset där Jesus gav sitt liv", "Han är Herre" och "Jesus har makt". 
Och jag förstår mera hans ointresse av att plocka upp sina guldskivor från hundratusentals sålda skivor...
 
 🎶📖🙏🏼📖🎶
 
Pelle hade kommit till en punkt i sitt liv där Gud talade:
-  ”Okej, här kommer du och vill använda mig, mitt ord, min församling, för att göra dig ett namn själv. Låt mig fråga dig nu: Ska du hålla på med det eller ska du låta mig använda dig för att förhärliga mitt namn? Och för att jag ska få fram mitt ord? Och för att min församling ska bli välsignad och du blir ett verktyg för mig i stället?”
Det var den helige Ande som talade till mig. Det slog ner som en bomb och jag sa:
- ”Gode Gud, förlåt mig!”
 
 
Vi har ett annat Sverige nu många år senare, som är i ett desperat behov av att nyktra till på många sätt. 
Områden som rör bl.a. politik, moral och kyrka, berörs av denna tidsålders antikristliga anda. Grundläggande värderingar och sanningar omvärderas och bryts ner.
Och vi faller...
 
Men återigen har Pelle gett oss en sång att sjunga i Sverige:
 
 🇸🇪🎶🙏🏼🇸🇪🙏🏼🎶🇸🇪
"Förbarma dig över landet, under syndens tunga hand
Förbarma dig över folket, många är bundna med hårda band
Förbarma dig, förbarma dig, 
Rör vid vårt land än en gång"
🇸🇪❤️🇸🇪
 Här tillsammans med sin fru Evie:
Kan vi be detta och röra vid Guds hjärta utifrån Korsets princip?
/Eleonora 💞
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Postat av: Håkan Borg

Publicerad 2015-06-18 19:06:57

Tack för den sången,försammlingen måste helas från varje tjänst från vaktmästare till predikant,det finns för mycket självära och vanmakt i kristenheten så man inte ser vad Jesus menar med att älska varandra som jag har älskat eder,då står man där sedan ovasett villka gåvor Gud belagt oss med( jag var hungrig ni gav mej inte att äta jag satt i fängelse ni besökte mej aldrig osv,det är just detta topparna äldstebröder pastorer mm tappat bort

Svar: Ja, så är det...Och måtte jag se bjälken i mitt eget öga... 😰
Eleonora Lahti

Postat av: Stefan Härus

Publicerad 2020-12-03 15:49:12

Hej!
Råkade snubbla över din sida när jag sökte sången "Förbarma dig över landet". Ville bara säga att Pelle Karlsson har skrivit ytterligare en bok. Den heter: "Gud har bara en församling" utgiven 1987. Kan vara svår att hitta idag, men om du vill ha den kunde jag skicka den i utbyte mot din CD. Spelar nämligen andlig musik på den svenska rikskanalen i Finland, så har nytta av allt jag kan komma över i andlig skivväg.
Hälsningar,
Stefan Härus
FI-04150 Mårtensby
Finland
+358-40-5157756
dagstefan.harus@gmail.com

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela