inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

New Wine

Publicerad 2015-06-30 21:56:00 i Musik, Profetisk tid, Resor,

Nytt sammanhang, nya människor och ny pats. Så kan jag sammanfatta något av förra veckans konferens. Men med samma underbara budskap som jag levt  med under alla mina år  - som är min liv!
New Wine! 🍇
 
 💫✨💫
Utvidga platsen för din bonimg,
spänn ut tältdukarna som du bor inunder och spar inte.
Förläng dina tältlinor och gör dina tältpluggar starka.
Ty du skall utbreda dig år både höger och vänster..
Jes. 54:2
Blås i horn på Sion,
låt larmet ljuda på mitt heliga berg,
så att alla som bor i landet darrar.
Ty HERRENS dag kommer,
ja, den är nära.
Joel 2:1
  
I min ungdom var det Lapplandsveckan, Nyhemsveckan och några andra konferenser som jag var med på. Jag var solist bl.a. på Nyhem och Lappis i min ungdom, och minns med glädje den tiden. Under 30 års tid har det nu också varit Europakonferensen. 
 
Och jag sa till min man:
- "Är det så här härligt på konferenserna runtom i Sverige i år - ja, då finns det hopp för landet!"
Jo jag vet... Konferens och vardag är helt skilda slag - men jag såg den hunger, längtan och överlåtelse som finns bland Guds folk och det inger hopp.😊
 
Jag kan inte låta bli att tycka att det är spännande att åka till nya plater och sammanhang. På något sätt blir jag själv mera tillgänglig att ta emot från Guds ande, när ingen känner mig. Bekräftelsen blir mera tydlig och uppenbar då. Om du förstår...☺️
 
Lovsången var helt underbar och här fick jag stifta bekantskap (om än på avstånd) med en fantastiskt härlig lovsångsledare.
Alfred Nygren.
Stort utrymme för lovsång och tillbedjan...🎶🙏🏼🎶
Jag vet att många gånger är det lovsångsteamet som sjunger och folket sjunger knappt med. Så tragiskt! 
Men här ville alla vara med och bli ett med sången och musiken. 
 
Det som kändes lite nytt och annorlunda för mig, var det engagemang och tid man tog för den enskilde personen i förbön. Eftersom New Wine är en rörelse som har ett engagemang från många olika kyrkor och sammanhang runtom i vårt land, kom det förebedjare från många olika platser. Jag vet inte hur allt är organiserat, men jag upplevde det genuint, ärligt och trovärdigt. 
Förebedjarna hade fått kunskapens ord innan mötena, och så bad de för dessa personer som gensvarade i mötet. Eller så fick folket i bänkarna var med och be. Alla kan höra från Gud och alla kan vara med och be.
Vid ett annat tillfälle var det ungdomar som kom fram och delade vad de upplevt Gud talat till dem om - och folk gensvarade återigen. 
Om man ville få tid för personlig förbön kunde man anmäla sig till förbönstältet där man mötte tre personer som tog tid med var och en i 15 minuter. Det fanns nog minst 15 förbönsteam därinne. 
Här står man i kö för att boka tid för eftermiddages förbön.
Vi är ett folk som längtar...
Visst finns faran för det vi kallar "konferenskristna", men att några dagar få vara "på höjderna" kan hjälpa oss att se "utsikten" framför oss lite tydligare. 
 
🍒Du som varit eller ska besöka någon konferens i sommar - låt Guds ande tala in i ditt liv. Bli inte för focuserad på vilka personer och vänner som kan tänkas vara där. Eller all god mat och glass som kanske finns att köpa på konferensområdet...
 
🍒Du som blir hemma i år och njuter av sommaren som förhoppningsvis är på väg, kan ta dig tid att kanske läsa en god bok eller lyssna på någon inspelning, som upplivar din invärtes människa. Todd White är ett bra förslag som är mycket uppskattad. Kolla in honom på Youtube.
 
Just nu håller vi på att ladda "batterierna" inför kanske den viktigaste och mest avgörande hösten hittills i våra liv. 
Det är mycket som står på spel, och vi måste känna till spelreglerna för fortsättningen.
Vintern kommer....
 
Men tröga, komplicerade eller oroliga - nej det ska vi inte vara.
 
Take care... bevara det du fått. 
Väx och ge vidare.
Ansvaret är stort...
 
 
/Eleonora 💞
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Postat av: Kerstin Josefson

Publicerad 2015-07-01 10:37:45

Fräsch tänkt o skrivet! Guds välsignelse över Dej o "hela Ditt hus"!
:-D

Svar: Tack kära du! 🙋
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela