inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Dancing with demons in our mind...

Publicerad 2015-03-14 23:22:00 i Allmänt, Musik,

Jappp, då har vi röstat! 😜
 
- Kan vi inte rösta på Eric Saade? Han är bäst!
Nioåringen som är på besök hemma hos oss, har bestämt detta för flera veckor sedan. För han har ju sett honom i verkligheten.😉
Låtarna snurrar på...och Måns Zelmerlöv kan jag inte låta bli att fastna för. Likadant är det för en av mina äldre släktingar.
MÅNS!😍
- Men vad sjunger han om? undrar hon.
- "We are the heros of our time. Dancing with demons in our mind..."
Vi översätter och förklarar.
- Men då måste jag ju byta favoritlåt...😳
 
Jag får inte riktigt kläm på texten och tanken bakom, men jag kan ändå inte ta till mig en låt med en text som utmanar andliga verkligheter på detta sätt, även om man inte kanske ser och förstår detta. 
Eller bryr sig..💀👽🌚🌞👹🌚🌝👽💀
 
Jag tänker på när jag var på Carolas konsert för några veckor sedan, och hon berättade när hon skulle förbereda sina låtar till TV-progrmmet "Så mycket bättre."
- "Mamma, se till att du väljer låtar med texter som du kan stå för," sa hennes son. 
Jag log lite för mig själv över hans lillgamla kommentar. Jag vet hur viktiga texterna är för Carola, och det har nog bara blivit mer och mer viktigt för henne för varje år.
Ska jag vara rakt på sak, så tror jag hon aldrig skulle sjunga en sådan text.
 
Och nu ska vi få hela Sverige att sjunga "Dancing with demons in our mind"
- och vi vet inte riktigt vad det betyder...!!😫
Så dyker killarna upp i Dirty Loops och de ska göra en cover på Sanna Nilsens vinnarlåt från i fjol, "Undo".
Det hinner inte gå många takter förrän jag inser och blir påmind om vilka de är. 😃
Den musiken!!! Jag hörde dem för något år sedan.
🎼🎶🎹🎸🎶❤️
Vilka musiker och sångare. De är i en klass för sig!
Ja - klass! De har gått i samma klass på Södra Latin och sedan studerat vidare på Musikhögskolan osv...
Det är fantastiskt att lyssna till hårt vältränade stora talanger. Berömmelse var inget de hade i tankarna när de spelade i sin replokal, utan enbart glädjen att få spela tillsammans.
För mig var de kvällens behållning.
 
Tack och adjö chamiga Måns Zelmerlöw.
Jag måste och vill också byta favoritlåt....
 
/Eleonora💞
 
Tillägg dagen efter:
Jag vet att texten handlar om Måns barndom och mobbing. Det är en bra story i detta, men vi kan inte dansa med demonerna... 😉 Någonstans blir det motsägelsefullt.
We need to fight the demons in our minds- then we can be the heroes!
Om jag har förstått det rätt!..😜 
Heja Måns, men mitt tips är att ändra ett par ord😅👍👍
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... ;) 
 

Kommentarer

Postat av: Maria Gallardo Lundmark

Publicerad 2015-03-15 15:28:39

Jag uppskattar enormt mycket din blogg och har blivit mycket värdefull i min vardag. Jag kan dock känna igen mig i Måns. Mobbning har jag själv stått ut med i större delen av hela min skolgång. Att demonerna dansar i huvudet på en och spyr ut sina lögner när man är utsatt för det, är för mig inte konstigt. Det tar många år att bli fri och upprättad i Jesus. En förutsättning är att man lär känna honom. Den andliga verkligheten är jag övertygad om att den finns och binder människor från att uppleva sann kärlek. För Måns, om jag förstått honom rätt, fick han hjälp av en annan människa att bryta isoleringen och komma ut i gemenskap. Genom en person. För mig talar det om att Gud använder vem han vill, frälsta som ofrälsta, för att nå med sin omsorg och kärlek till någon som behöver det. Visst kan vi ändra textrader och bör kanske göra det, men vi kanske också behöver lära oss höra vad som menas, andemeningen. Kram från mig!

Svar: Tack för din fina berättelse. Ja, mobbing är verkligen något helt fruktansvärt som många får genomlida, och därför är det så viktigt att lyfta fram det. Jag tror precis som du, att det är en fångenskap och det tar tid och är ett arbete att bryta sig ur. Om sången kan uppmuntra någon att hjälpa andra också ut i frihet är det underbart!
Men som sångare är jag nog obotligt petig med texter... ;)
TACK återigen! Jag uppskattar dina tankar och att du hänger med mig... ;)
Eleonora Lahti

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-03-15 19:34:25

Kan man inte tolka den här texten likt låten "med Jesus i båten kan jag le mitt i stormen? Att trots att "demonerna" berättar saker för oss så kan vi välja att dansa i alla fall, för att vi vet att de aldrig kommer vinna över oss! Utifrån en kristens perspektiv. Att Gud har vunnit seger över ondskan!

Svar: Så kan vi säkert se det. :)Men som sagt, eftersom jag själv sjunger och jobbar med texter ser jag lätt detaljer som stör mig. ;) Orden "dancing with the demons" blir i min begreppsvärld att dansa tillsammans med demoner ... och det tänker jag ju inte göra;)
Eleonora Lahti

Postat av: Tony Malmqvist

Publicerad 2015-03-17 11:35:19

Får erkänna att jag missade just den raden i texten. Sen är ju frågan vad det är textförfattarna menar, vad det är dom vill få fram. Men att tolka låten som att,med Jesus kan jag le mitt i stormen.. Suck! Vad det verkligen seriöst menat, anonym? Kom att tänka på när vi sjöng sånger som: Vi ska gå ut och lägga djävulen under våra fötter, och liknande andra sånger. Det här med när vi många behandlade djävulen som han vore nån slags galjonsfigur, ja, du vet vad jag menar. Men förhoppningsvis tillhörde det barnstadiet hos många i den kristna tron, något som man sen har växt ifrån.

Svar: Ja det är mycket som snurrar kring andlighet... Har du läst denna artikel?http://www.expressen.se/noje/jon-henrik-min-energi-slog-ut-appen-i-finalen/Då känns Måns verkligen som en "helylle kille" i sammanhanget ;)
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela