inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Det här gjorde jag bra!

Publicerad 2015-05-25 22:05:00 i B4, Morgon och kväll med min Bibel, Musik,

Förändringar - har du hört talas om det i dessa tider...?
I naturen händer det mycket nu, men också i våra egna liv, kyrkor och i den politiska världen. Ständiga förändringar - på gott och ont.
 
🌿🐝👑💰📢💬 
 
I Sverige har vi några kristna radiokanaler, och i Sveriges Kristna Radio har jag glädjen att hjälpa till som bloggredaktör. Där har jag intoducerat olika bloggare som delat sina tankar - och fortsätter med flera namn och inslag varje ny vecka. 
 
Här finns länkar till hemsidan:
http://sverigeskristnaradio.se 
http://sverigeskristnaradio.se/musik-2/
http://sverigeskristnaradio.se/category/bloggar/musik-kreativitet-bloggar/
 
Bloggare som t.ex.Magnus Axelsson, Anette Anders, Tomas Lindé, Birgitta Yavari och Pia Lind - har alla talat om förändringar, och vad som bl.a. skett under de senaste 30-40 åren. Explosionen av "lovsångsindustrin," musikstilar som försvunnit i våra kyrkor, och faran med att bara fortsätta leda lovsång "som vanligt"...
 
 🎼🎤🎸🎶
 
Det finns olika faror som lurar runt hörnet.
Tappar vi fokus i vår lovsång blir det lätt underhållning, och blir vi beroende av andras åsikter förlorar vi vår frihet.
Och allt detta märks i många kyrkor och sammanhang!
Och vi fortsätter "som vanligt"...
 
Lovsångare, solister, körsångare, musiker, pastorer - ja, kalla det vad du vill - ÄR, OCH SKA INTE VARA I CENTRUM - fastän man har en central uppgift!
 
När vi ser detta kan vi lättare omfamna en stor variationsrikedom och se mångfalden.Vi får nåden att vara i Guds närvaro och i hans helighet. Där blir allt äkta och på riktigt. Här kommer vi till självinsikt, om att vi aldrig kan skapa vårt eget lilla rike.
 
 💙💛🙏🏼💛💙
Sjung och ropa av fröjd, när du kommer inför honom!
Försök att förstå vad det betyder att Herren är Gud!
Han har skapat oss och gjort oss till sitt folk
Gå in genom tempelportarna med tacksamhet.
Gå in på hans förgårdar med Lovsång
Ps. 100:2-4
🎶
 
Det finns en liten berättelse om en hackspett som illustrerar detta på ett härligt sätt. En Korea/Kinamissionär i början på 1900-talet, Jonathan Goforth, berättade den ofta. Han stod mitt i en av de största väckelserna genom tiderna, Pyongyang- väckelsen. Många ansåg att den väckelsen hade den mäktigaste närvaron av den helige Ande sedan Apostlagärningarna. Den ska till och med ha överträffat väckelserna i Wales och Indien.
 
Mitt under en storm hackade en lite hackspett på ett träd. Han jobbade hårt, och plötsligt slog en blixt ner i trädet och splittrade det i tusen bitar! Fågeln flög högt upp i luften, utan att bli skadad, för att sedan landa i förödelsen på marken. Så säger han:
- "Det här gjorde jag bra!" 💥🌲👏💥
 
Goforth lärde ut, att det aldrig handlar om en människa, en predikant eller folket. Inte heller hans förmågor, kraisma eller uthållighet var av värde.
Allt fokus låg på Guds Ande!
 
Ja, vi fortsätter nog hacka på våra träd...
Det gäller bara att förstå och känna igen "blixten" när den slår ner, så vi inte i okunskap säger :
- "Det här gjord jag bra..." 😳💥
 
Eleonora 💞
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela