inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Families and friends

Publicerad 2015-05-20 23:22:00 i B4, Familj, Morgon och kväll med min Bibel,

Ordningen är återställd! 😃
Efter drygt två veckor på sjukhus har Curt blivit utskriven. Intravenöst penicillin var 6:e timme och många värktabletter, har bl.a. varit en del av behandlingen av en besvälig infektion. Fortfarande behöver han äta värktabletter och penicillin, men nu i tablettform - i 12 veckor. Och nästa vecka magnetröntgen igen...
Men han är hemma! 😍
Curt sitter nu i fotöljen och ser på sporten, och vi har nyss ätit en gryta med många olika nyttigheter. 
 
Jag har ju tidigare berättat om en svår hudsjukdom som plågat honom i alla år, men som blivit så mycket bättre genom förändrad kost. Inget, gluten, mjölkprotein, ägg, rödbetor, honung, apelsiner osv. osv....
MEN:
Med tiden är det lätt att focusera på vad man inte får äta, istället för på VAD man ska äta. Och så missar man viktiga näringsämnen. 😯
Får man inte tillräckligt med C-vitamin t.ex. ja, då kan inte kroppen tillgodogöra sig ett och annat som den så väl behöver.
Hur och varför dessa bakterier tagit sig in i kroppen och gett blodförgiftning vet vi inte, men att bygga upp ett starkt immunförsvar är nog det viktigaste vi kan göra i vårt ätande. Det hjälper kroppen att klara av yttre fiender.
Många är vi som kan äta allt möjligt och behöver knappt tänka på detta. Men egentligen kan vi alla få må så mycket bättre, om vi ser till att äta mera näringsmässigt. 
🍎🍠🍆🍓🍒
För några dagar sedan gick jag och köpte en råkostcentrifug. Kylen är nu fylld med persilja, spenat, broccoli, morötter, ingefära, vitlök och lite till. Här ska göras drinkar! 🍹
På andra sidan arbetsbänken i köket står medicinerna...😬💊💊
 
Själv har jag varit i Stockholm och spelat in något av de sista sångpåläggen till skivan. Och idag gjorde jag sången "Families and friends". En sång som handlar om familjer och vänners betydelse i livets olika skeenden.
Då tänkte jag på er alla som har uppmuntrat och stöttat oss på ett så härligt sätt. En liten "likes" från er värmer.
Vi tänker på varandra, ser varandras bördor och kamp, och gläds över när situationer vänder - och vi fortsätter att be och uppmuntra.
Families and friends...💚💗💙💗💛💗💚
 
I bibeln kan vi läsa om hur människor förde sina sjuka till Jesus - och han botade dem! 
 
👩‍👩‍👦👩‍👩‍👧👪👨‍👨‍👧👨‍👩‍👧‍👧
Folket skyndade ut i hela den trakten och förde de sjuka på bårar
till den plats där de hörde att han var.
Överallt där han gick in, i byar, städer eller gårdar,
lade man de sjuka på de öppna platserna 
och bad att de åtminstone skulle få röra
vid hörntofsen på hans mantel.
Och alla som rörde vid honom blev friska.
Mark. 6: 55-56
 
Familjerna och vännerna var viktiga i de sjukas situation. Tiden av att själv bära bördorna var slut. Man kom in i deras situation och fick vara en hjäp för dem att visa på Jesus. 
De finns där överallt i bibelberättelserna. Familjemedlemmarna och vännerna...💕
 
I Lukas 5: 17-26 berättas det om männen som tog med sig sin vän till Jesus, men det var så mycket folk att de inte kunde komma in i huset. Vad gjorde man då? Jo, "de gick upp på taket och firade ner mannen på båren mellan takstenarna, mitt framför Jesus."
 
Vi har alltid en möjlighet att vara aktiva i vår trosutövning bland släkt och vänner. Bibeln lär oss att det var så man gjorde - och Jesus botade.
 
Idag vill jag be för en av mina närmaste arbetskamrater som ligger svårt sjuk på akademiska. 🙏🏼
Och du har dina...🙏🏼
Vi bär dem tillsammans till Jesus...
 
/Eleonora 💞
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela