inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Living Room Concert - vad är det?

Publicerad 2015-11-15 22:25:00 i Musik,

Vilken glädje det var för mig att bjuda in till Living Room Concert! 💓
Efter att ha annonserat i tidningen Dagen, Världen i dag, och på nätet, var det med spänd förväntan jag kom till Korskyrkan, som vi hyrt för kvällen. 
 
Det är första gången jag gjort något liknande, både att själv arrangera men även själva konceptet. Vanligtvis har jag blivit inbjuden till någon kyrka att sjunga, eller så har det varit en privat fest, som t.ex. min skivrelease.
 
🎶🎤🎶
Välkommen till denna plats
Välkommen into My Living Room...
🎶
 
Ett levande rum! Ja det är min dröm. En plats att mötas, bli uppmuntrad och få uppleva läkedom på olika sätt.
Vi har en stad i förvirring, ett hotat land och ett sårat Europa. 
Och världen blöder...! 💔
 
Mitt i allt detta kaos kallar Gud oss nära hans hjärta. Där får vi höra hans ljuvliga röst, som förmedlar tröst och läkedom, ro och frid.❤️
Och min man, Curt, välkomnar och leder bön för folk och länder...🙏🏼
Vid flygeln denna kväll sitter min arrangör och producent, Torbjörn "Toby" Frisk, som även har koll på alla tracks som behövs. Det tackar jag för! 😅
Vid stafflin sitter Torbjörns fru Maria, som även illustrerar barnböcker, och min älskade sonhustru Sara
Under kvällens lopp växer bilder fram, och Maria har målat Guds sörjande öga och hans stora hjärta till oss människor, i denna förkrossande tid av våld och terror.
Saras ljuvliga målning vittar om Guds närvaro, hans härlighet och smörjelse som bryter ok. 🎨🎨
Jag delar från mitt liv och sjunger mina sånger. Tavlorna som jag bl.a. dekorerat My Living Room med framme på scenen, har mina kinesiska vänner målat.  🎨
Jag berättar om mitt och Torbjörns engagemang med projektet "Singing Bibleverses" kopplat till Hong Kong, som även fört oss till att göra inspelningar och konserter i Afrika. Ett projekt som nu finns ute på 11 olika språk.
Om några veckor åker vi tillbaka för att vara med på nästa skivrelease av projektet, och jag ska då även ha två "Living Room Concerts".
 
Efter många års "tystnad" känns det nästan overkligt att få göra det jag nu fått möjlighet till. Visst kan det upplevas krävande och utmanande på många sätt - men detta har jag väntat på i åratal... 
Att leva med en övertygelse är en oerhörd styrka, men kan också vara väldigt frustrerande. Jag har under alla år haft stor respekt för Guds ledning, och att det inte handlar om att armbåga sig fram. 
Visst är det bra med frimodighet och självförtroende, men det måste komma från Gud. Den frimodigheten och det självförtroendet är något helt annat än vårt eget. Att pressa fram egna ideer och sina egna krav och sin egen vilja, är aldrig fruktbärande.
Men det är en hårfin gräns...
 
Med åren kommer man fram till ett och annat som man inte riktigt såg och förstod i sin ungdom. Det gör att jag mer och mer ser hur allt handlar om budskapet - och mindre om mig...
Det låter så självklart, och vi vet vad som står i Guds Ord - men det prövas gång på gång.
Guldet ska renas...
 
Men det finns också en annan sida av det hela. Kanske till och med ett annat dike. Rick Powell är orkesterarrangör till Gaithers. Han säger:
 
✨🌟✨
"Du är inte lika fantastisk som du tror
och du är inte lika dålig som du kommer att tro
när du vandrat en bit till på livets väg."
🌟
 
Vad menar han egentligen? Med åren kan missmod och försagdhet komma över oss. Vi ser ungdomarnas styrka, talang och kraft. 
Och jag då...?
 
Du är bärare av något fantastiskt som fått mogna, utvecklas och blivit tränat av krångliga omständigheter. Det behövs NU! 
Du är inte så dålig som du tror, inte så svga att du inte orkar, inte så oviktig att du inte skulle behövas!
Tro inte att Gud ska göra, det du själv kan ta tag i och få gjort. Vad han tar tag i, är det som du inte klarar av - där kommer Hans kraft in!
 
Kvällen går mot sitt slut. Vi har ätit chokladpraliner inne i kyrkan, sett en musikvideo och lite bilder som min dotter Ester fixat iordning. Berättat gamla minnen - och Guds närvaro har varit så påtaglig i vår gemenskap. 
Och jag förundras hur allt vävts samman denna kväll. Till ett par av sångerna dansade Anneli Nilsson. Så vacker och uttrycksfullt. 
 
💃🙏🏼💃
Sök mitt ansikte, sök mitt ansikte
Sätt dig ner och ta tid med mig
Sök mitt ansikte, sök mitt ansikte
Lyssna, hör - jag kallar på dig!
🙏🏼
 
Dags för lite efterfest i foajen, med dryck och pepparkakor.
Sång och musik, dans och konst, tillsammans med godis och fika. Ja, Guds kärlek omsluter oss på så många underbara uttryckssätt.
Ja... så var det In My Living Room denna kväll.
 
/Eleonora 💞
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela