inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

I natt händer det - den sista blodsmånen!

Publicerad 2015-09-27 23:22:00 i Några mest lästa inlägg, Profetisk tid,

Söndagkväll, men också en stor högtid i Israel. Ikväll inträder nämligen lövhyddohögtiden, sukot. Man har byggt sina hyddor på balkonger och i trädgårdar och man ser himmlens stjärnor på natten och får skydd mot solens strålar på dagen.🇮🇱🌿🌿🇮🇱
Här är en bild på min familj från tiden vi bodde i Israel i början på 2000-talet tillsammans med vänner i deras suka.
 
I natt tror jag många kommer att sitta i sin suka för att se på månen. Det kommer att vara en s.k. supermoon som är blodröd. Och förra sukot satt man också och såg på en blodsmåne. 
Och även i våras, när det var påsk...
Och påsken dessförinnan...
Det som gjort det lite speciellt, är att det har dykt upp fyra månförmörkelser under dessa 1.5 år, och att de alla infallit på de judiska högtiderna, påsken och lövhyddohögtiden, påsken och lövhyddohögtiden. Det ska ha hänt 11 gånger tidigare de senaste 500 åren, men bara tre av dem på judiska högtider! 
 
Och då händer följande:
1493-94  Spanska inkvisationen och många judar flyr för att finner ett nytt hemland i Amerika
1949-50  Staten Israel har bildats efter ett holocost
1967-68  Återtagandet av Östra Jerusalem
2014-15  ?
 
 
Kompletterande text 9:e oktober 2022:
Det som verkligen tog fart angående det judiska folket , var att tempelinstititet nu efter drygt trettio år börjar synliggöra sitt arbete angående det tredje templet, men månaderna innan rasade Gazakriget mellan Israeler och Palestinier. Nu presenteras slutligen det enormt omfattande arbete som omkring tjugo personer arbetat med under alla dessa år. Man har tillverkat en minora överdragen med 45 kilo rent guld. Där finns silvertrumpeterna,guld, silver och kopparkärlen, redskapen, de levitiska prästernas kläder med mera. Allt förberett för att föras in i templet och alla förberedda till sina tempeltjänster. 
Men det mest påtagliga och intressanta är kanske den 3D-arkitektritade film men lagt upp, där man får följa med in i templet och se och uppleva dess utformning - A temple in waiting - helt nära tempelmuren. 
Och ...:
Den sista blodsmånen som var en supermoon syntes över Jerusalem den 28:e september 2015 när världens ledare skrev under den handlingsplan med mål för omställning till ett hållbart samhälle för människorna, planeten och välståndet ...
Och påven var med ...
 
 
Visst kan man spekulera om än det ena och än det andra. Det har ju varit ett shemitaår också, som avslutades den 13:e september. Ja, då drog oroligheter i gång på tempelplatsen och andra länder ställer krav på hur Israel ska hantera detta.
Och skakningar på börsen och Kinas ekonomi...
För att inte tala om flyktingströmmarna som fullständigt exploderat sista veckorna. Och förföljelserna mot kristna...
Det har varit en mörk månad - september...😨
Och inatt blir det ännu mörkare - när inte ens månen vill lysa...🌑
 
Jo, jag vet... det handlar om astronomi.  Hur månen kommer i jordens skugga i förhållande till solen, och att den blodröda färgen handlar om ljusets våglängder med samma fenomen som solnedgång.
MEN allt detta är bara "lite extra detaljer" om man ser vad som VERKLIGEN händer just nu.
 ‼️
I morgon måndag, avslutas det stora FN-toppmötet. Världens stora ledare har då träffats för att fastsälla 17 utvecklingsmål. Man har då fått en ny uppföljare till milleniummålen från år 2000, som kallas Agenda 2030
Hållbar utveckling...♻️
En manual som ska ge riktlinjer hur man ska styra planeten... "Time for global action - for people and planet..."
 
Klimatförändringar, ekonomi, hälsa, jordbruk, energi, utbildning, jämställdhet...
Det handlar om förändringar och inskränkningar utifrån hållbar utveckling, som ska detaljstyras.
Nu ska vi rädda klimatet och utrota hungern och fattigdomen.
Och man har sina rådslag i FN. En freds- och trygghetskonferens med världens alla ledare - och påven som kickstartar det hela. 
 
För ett par år sedan började jag läsa littertur och faktaböcker kring det vi kallar "den yttersta tiden." Att samla kunskap är viktigt, men i allt detta måste vi ha rätt våglängd inkopplad. Det kan även vara så att vi inte hör det vi borde höra, för med tiden kanske vi inte kan uppfatta vissa ljud. Eller så har vi varit med om något dramatiskt som skadat vår hörsel...
Då kan vi behöva lite hjälp på traven. Den helige Ande vill vara vår lärare och vår hälpare. 
 
I somras fick jag av en händelse se att det skulle vara ett stort FN-toppmöte i NewYork. Helt plötsligt bleknade för mig en del andra spekulationer kring händelser i september. 
Alla världens ledare - och påven... 
Och FN-toppmötet avslutas måndagen den 28 september med den sista blodsmånen, och i Jerusalem ser man den som störst, Supermoon....🇮🇱🌑🇮🇱
Det låter så fint för vi alla vill ha fred, lugn och ro. En jord att vårda sig om, och se till att alla resuresr räcker till världens befolkning. 
Politiska konflikter, ekonomiska problem och religiösa sammandrabbningar kräver lösningar.
En världsregering..
En världsekonomi..
En världsreligion..
 
Förförelse innehåller alltid några sanningar....😬
 
Efter att vi bott några år i Israel, började jag åter arbeta som lärare. Året var 2003 och jag kunde inte förstå att helt plötsligt hade ett nytt begrepp dykt upp i skolans värld:
- Hållbar utveckling!♻️
Det finns med i skolans läroplan, och vi ska undervisa om detta bak- och framlänges...
Hållbar utveckling!♻️
Visst är det bra, ja även nödvändigt, men nu ser jag var födelseplatsen till detta uttryck kommer ifrån och hur man nu sjösätter det till den generation som blivit ett med "Hållbar utveckling."
Det ska kännas bekant och självklart det man beslutar sig för - för nu börjar det!
Global action - for people and planet!
 
När jag hör resonemang som vill avfärda detta om blodsmånarna, blir jag beklämd. Man gör en generalisering och talar om att det skulle vara astrologi. Nej, detta är astronomi sammanvävd med den judiska almanackan! Där finns Herrens högtider inskrivna. En evig ordning.
Det låter för mig som ett enket sätt att slippa sätta sig in det som händer. Att bortförklara de signaler som himlen sänder till en fallen värld. Att vara så sund och balanserad för att man ska vara trovärdig. 
Det är lika bra att "kliva på tåget!" Det är övernaturligt det kristna livet - och måste få bli det mer och mer. 
Tiden håller på att rinna ut - och Jesus kommer snart tillbaka. Då är det inte balanserat, utan det blir full dramatik - på alla fronter, överallt - och utan möjlighet till ljus framtidstro för jordens barn.
Om stenar kan tala, om berg kan kasta sig i havet, så kan himlakropparna också kommunicera. Konstigare än så är det inte.
Inte för mig i alla fall.
 
 
Det är nog dags att avsluta om man ska vara uppe igen om några timmar. 
3.07 börjar månförmörkelsen och 6.27 är den avslutad. Klockan 4.47 är den total.
Vi har en oerhört intressant tid framför oss. Och nu gäller det att vara inkopplad på rätt våglängd så vi hör det vi måste höra i denna tid 🙏
 
Nu när jag håller på att avsluta mitt inlägg går det att läsa om hur projektiler från Syriens inbördeskrig "råkar landa" i Israel - och Israel svarar tillbaka för att försvara sina gränser...
Det händer NU!
 
Jag ska låta under synas uppe på himlen
och tecken nere på jorden, blod, eld och rök.
Solen skall vända sig i mörker och månen i blod,
innan Herrens dag kommer, den stora och härliga.
Och det skall ske att var och en
som åkallar Herrens namn skall bli frälst.
Apg. 2: 19-21
 
Och mitt emellan blodsmånarna var det solförmörkelse...
Men tänk: Det är en härlig dag vi väntar på "den stora och härliga". 
 
För dig som vill lära dig mera om detta, rekomenderar jag verkligen följande klipp av Per-Arne Imsen "Vi står inför en händelserik höst".. 
Nästa YouTube klipp är också mycket intressant av John Kilpatrick "Could this be a September to remember".
  /Eleonora 💞
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊  

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-09-28 14:01:34

Tack Eleonora! Det är tid att söka Guds ansikte och läsa Guds ord,
Så att fruktan för framtiden inte kan få något grepp i någon av oss som tror.

Kram
Roswitha.

Svar: Så är det!
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela