inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Brexit och Coexist

Publicerad 2016-06-24 11:30:00 i Allmänt, B3, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

Vilken förvirring på självaste midsommarafton! 😱
Orden som beskriver läget för oss i Europa haglar tätt. Turbulens, motsättningar, bedrägeri, osäkerhet, samarbete, eftergifter, trygghet, väckarklocka ....
Trots att "vi har ett resultat" finns inga svar....
 
Efter alla år av diskussioner är förvirringen fortfarande total, men man försöker sia om vad framtiden kommer att innebära. Ekonomi, arbetstillfällen, sportsammanhang - och allt annat också. Och det sägs att vi alla är berörda av britternas beslut. Och TV, radio, tidningar, twitter och allt annat går på högvarv.
Och vi firar midsommar! 🍃🇸🇪🍃
 
Visst är detta ett kontroversiellt beslut i dessa tider, när vi mer och mer går mot ett globalt samhälle där allt vill vävas samman till en enhet på många områden. Vi reser som aldrig förr utöver världen, och hittar våra välbekanta restauranger lite varstans. Klädmoden som vi själva anammat och teknik som vi alla är beroende av, finns tillgängligt för oss, och har nästan blivit en själklarhet var vi än befinner oss - vi världsmedborgare!
 
Så har vi religionen...
Inte överallt är det religionsfrihet, men än så länge kan vi skatta oss lyckliga. Inget verkar vara självklart i dessa tider. 
När någon fyller år t.ex. hör man många gånger "the best is yet to come". Jag förstår vad man tänker när man yttrar detta påstående, men jag har ändå väldigt svårt för det. Vi vet att det blir mörkare och mörkare i världen (vi har ju även passerat sommarsolståndet 😉), och vi går en märklig tid till mötes på många olika sätt. Det tycker jag bara sista året är ett stort bevis på.
Och Bibelns förutsägelser.
 
Men hur är det nu med religionen i världen..? 
Igår talade jag med en 86-årig gammal präst. Han var MYCKET bekymrad! Vad händer i Sverige och Europa, medans Sydamerika, Afrika och Asien upplever en kristendom som har stor livskraft i sig? Och "Berget", retreatgården som blivit katolskt, som han under stor del av sin verksamma tid varit en del av, och där varit ledare för många retreater?
 
Så hör vi om synkretism, hur religioner blandas samman...
För en tid sedan kom det uppgifter om att Bono i U2 blivit frälst, och visst blir vi glada, för att sedan börja undra vad som händer... 
På en konsert som han hålllit, sa han att Jesus (underförstått kristna), Muhammed, och judar är alla Abrahams barn. Coexist. Om det skulle enbart stå för en samexistens med respekt för varandras religioner är det inga problem, men i dagens samhälle växer det fram en synkretism, en religionsblandning, som är mycket oroväckande och farlig.
Tanken på en mera enhetlig religion...
För mig ska det handla om Abrahams, Isaks och Jakobs Gud!
 
Och helt plötsligt förändras den religiösa kartan och definitionen om vilken Gud vi talar om.
"C" står för halvmånen i islam
"X"-et för Davidsstjärnan i judendomen
"t"-et för korset i kristendomen
Den symbol Bono har på sin huvudbonad...
 
Vi känner även igen detta från Påvens videotal i januari, där han låter olika religionsinriktningar tala. De säger följande:
En lama säger: "I have confidence in Buddha."
En rabin bekänner: "I believe in God."
En katolsk präst deklarerar: "I believe in Jesus Christ."
En islamsk ledare delar: "I believe in God, Allah."

Ingen karismatisk evangelikal ledare fanns med.
I videon ser man hur påven tar emot en staty från en buddist, och böjer sig ner och ber utifrån den muslimska traditionens uttrycksätt.
"Many think differently, feel differently, seeking God or meeting God in different ways," säger han. "In this crowd, in this range of religions, there is only one certainty we have for all: We are all children of God." 
"Många tänker annorlunda, känner annorlunda, söker Gud eller möter Gud på olika sätt. I denna samling av olika religioner, så har vi en sak helt säker gemensam: Vi är alla Guds barn."
 
 📖
Jesus sade:
Jag är vägen sanningen och livet.
Ingen kommer till Fadern utom genom mig.
Joh. 14:6
 📖
 
Vi lever i en tid där tidsandan utmanar oss på alla områden - hela tiden!
Jesus säger klart och tydligt: JAG ÄR VÄGEN. Det går inte att flytta på några bokstäver och tro att det är samma sak. 
VÄGEN  -  EN VÄG
 
Allt handlar inte om enhet, pengar, arbete, fri rörlighet eller en samexistens där vi resonerar bort vår egen särart (eller vad vi nu ska kalla det för). 
Att frimodigt tala ut att det bara finns EN väg till Gud verkar vara vår tids absolut största utmaning som kristna. 
Brexit varar en tid för mänskligheten.
Coexist handlar om hur det blir med evigheten...
 
🍃💚🍃
Hos ingen annan finns frälsningen. 
Inte heller finns det under himlen något annat namn,
som givits åt människor,genom vilket vi blir frälsta.
..och de som talade var frimodiga olärda män ur folket
som hade varit tillsammans med Jesus.
Apg. 4:12-13
🍃
 
Glad midsommar! 🌺🌿🌻🍃🌸🍀
 
/Eleonora 💞
 Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela