inmylivingroom.se

HÀr delar jag hÀndelser och tankar i mitt liv som sÄngerska, högstadielÀrare, mamma och medmÀnniska. In my livingroom blandas tÄrar med skratt och jag hoppas du lÀmnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Konflikthantering

Publicerad 2016-06-20 22:57:00 i B4, LÀrarjobbet, Morgon och kvÀll med min Bibel,

Ibland undrar man: "Hur hamnade jag i det hĂ€r?"đŸ˜±
Åsikter och argument viner Ă„t alla hĂ„ll, och man undrar Ă„terigen: "Vad Ă€r det som hĂ€nder..?"
 
I skolans vÀrld har vi nÄgot som heter "likabehandlingsplan". Ett dokument som Àr till för att hjÀlpa till i utredningar nÀr relationer har kört fast. 
 
 
đŸ‘«â“đŸ‘­â“đŸ‘Źâ—ïžđŸ‘­â—ïžđŸ‘­â—ïž
 
Det viktiga Àr att förstÄ, att de som Àr inblandade har sin egen version av det intrÀffade, och bÀr pÄ sina kÀnslor och intryck av det som intrÀffat - och det ska tas pÄ fullaste allvar. Det handlar initiativt inte om vem som har rÀtt eller fel, utan det handlar om att förstÄ att det Àr personens upplevelse av situationen, som Àr deras verklighet just dÀr och dÄ. NÄgot som Àr helt nödvÀndigt för att komma vidare i krishanteringen/ mobbingutredningen.
 
Att ha nÄgon med i ett samtal dÀr ett och annat behöver bearbetas, kan vara vÀrdefullt. NÄgon/nÄgra som kan stÀlla konkreta frÄgor i den aktuella situationen, för att lyfta problematiken sÄ man kan se den frÄn olika aspekter, Àr kanske Àr helt nödvÀndigt för att kunna lösa upp knutar - Àven i vuxenvÀrlden!
Att lyssna in varandra, utan att vÀnta pÄ att den andre ska ha pratat fÀrdigt, sÄ att man kan fÄ komma med sina argument...
Det Àr vad vi arbetar med i skolans vÀrld, bland tonÄringar vars mognadsgrad inte kommit lika lÄngt som vuxna i bl.a. empati. Jag hoppas de tar med sig den kunskapen och erfarenheten in i vuxenlivet ocksÄ - för den behövs.
 
🙏
Ha fördrag med varandra och förlÄt varandra,
om nÄgon har nÄgot att förebrÄ en annan. 
SÄsom Herren har förlÄtit er
skall ni förlÄta varandra.
Kol. 3: 13
🙏
 
NĂ„gon har sagt:
 
"When I was 30 years old the most important thing was
to always have all the answers and always be right.
Now at 60 the most important thing for me
is just to love Jesus and love people."
 
Oj... hoppas det bara blir bÀttre och bÀttre efter det ocksÄ.
70, 80, 90Ă„r...
 
🙏
Grips ni av vrede, sÄ synda inte. 
LÄt inte solen gÄ ner över er vrede
och ge inte djÀvulen nÄgot tillfÀlle.
Ef. 4:26-27
🙏
 
/Eleonora 💞
 Du Ă€r vĂ€lkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har Ă€ven FB - sida, "In my living room" som du kan gĂ„ in och gilla. Dela lĂ€nken vidare fĂ„r du gĂ€rna göra... 😊

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla mÀnniskor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se vÀldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krÀvande, men med himlens nycklar frÄn Guds ord kan vi fÄ utvecklas och bli det vi Àr Àmnade till att vara. In My Living Room blandas tÄrar med skratt och jag hoppas du lÀmnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns sÄ mÄnga drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
HÀr Àr min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela