inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Möteströtta kyrkomedlemmar

Publicerad 2016-06-05 20:32:00 i Allmänt, B1, Morgon och kväll med min Bibel, Några mest lästa inlägg, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

 
Sorry to say....
 
Jag möter i olika sammanhang många kristna som säger:
- " Nej, jag orkar inte mera möten.." Man är trött och less på att vara mötesbesökare. För dem har besöken i kyrkan blivit färre och färre, och på något märkligt sätt är det inte något man själv valt bort, bara för att man inte ids gå. 
Nej, det sitter djupare och på ett helt annat plan.
Våren vill komma till oss på många olika sätt.
Så vacker och skir - tillsammans med Förgätmigej...
 
Man känner sig inte längre delaktig och hemma i det man trodde var kyrkan, eller känner inte riktigt igen sig. För att inte längre göra våld på sig själv stannar man hemma - och vet inte hur man ska hantera det man upplever. Något man kanske inte ens kan samtala om. Tron och längtan efter Guds närvaro mitt i livet finns kvar, men ändå...😔
Det är en känsla som har svårt att lämna.
Men förstås, kanske man ändå ska försöka hålla skenet uppe...?
 
Vi alla går igenom olika säsonger och skeenden i livet. Ibland är det bara att härda ut och hålla fast i det man har, andra gånger behöver man släppa taget, fast allt känns osäkert och otryggt.
Det kan vara relationer, familj eller barn som får sätta agendan - och vi vandrar runt i vårt ekorrhjul med längtan att komma vidare....
 
 🍃🌾🍃
Människofruktan har med sig snaror
Men den som förtröstar på Herren
blir beskyddad.
Ordsp. 29:25
💚
 
Gud har aldrig tänkt att vi ska leva nätt och jämt, lite på sparlåga, där andras förväntningar på oss ska diktera vår tillvaro. En underbar framtid väntar alla dem som sätter sitt hopp till Herren, och är öppna för de nya vägar som kan visa sig. Din familj kan självklart vara en del i detta, när du befinner dig mitt i den säsongen av livet.
 
Visst kan många andra faktorer också spela in, när människor upplever sig möteströtta. Precis som det är för vår fysiska kropp kan det också vara för vårt andliga liv.
Ensidig kost, för mycket socker och fast food, eller för lite sömn och vila, kan ställa till det för oss. Men även besvikelse, oro, felaktiga relationer och sammanhang kan få oss att tappa orken. 
Eller att vi bara tänker på oss själva och missar att ge ut.
Lev dagligen i Guds ord, för det ger näring och balans i livet.
Stressa inte runt och tro att du ska hinna med allt som förväntas av dig, utan våga prioritera ensamma stunder. 
Var noga med din andliga hygien så inte någon bitterhet eller oro får greppet om dig.
Eller felaktig undervisning….
Och du: Låt dina relationer vara det som lyfter dig. Så mycket kraft och glädje rinner ur dig och dränerar ditt liv, om du står kvar i sammanhang "bara för att...”. 
Det kanske är dags att våga visa färg och vara trovärdig där också?!
Jag kan inte låta bli att lägga upp denna härliga bild. Kristi kropp lite varstans och på olika sätt. Denna bild kommer ifrån ett fängelse.
 
Var och en har sitt eget ansvar att ta, och du kan aldrig skylla på någon annan. Gör de förändringar du inom dig vet du bör ta tag i som är i enlighet med Guds ord.
Jodå...visst finns det även märkliga situationer som vi har svårt att själva rå på. 
Där vill Guds kraft komma och göra skillnad!
 
 🍃🌾🍃
Saliga är de människor som har sin styrka i dig,
De som har dina vägar i sitt hjärta. 
Ps. 84:6
💚
 
Korset - där vi samlas...
 
Eleonora💞
 
 Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-06-05 22:36:04

Mycket märkligt. Hade tänkt att skriva en liknande post i fredags, men tiden räckte inte... Så skriver de detta... Wow

Svar: Egentligen skrev jag denna bloggpost för tre månader sedan, och då till Sveriges Kristna Radios bloggsida som jag ansvarar för. Väntade lite med den på min egen sida ☺️😉
Eleonora Lahti

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-06-05 22:36:36

(Daniel, aletheia)

Svar: Ok..🙋
Eleonora Lahti

Postat av: Teddy Donobauer

Publicerad 2016-06-07 12:41:09

Tack för ett ljus i mörkret. Det har aldrig varit viktigare än nu att äntligen bemyndiga de vanliga medlemmarnas 'självstyrelseförmåga'. Att befria gemenskapen från elitväldet och teologterrorn. Guds ord har pålagts tusentals bojor av de som genom fel utbidning givits inbillningen att de allena kan förstå och utlägga texten. Med påföljd att skarorna flyr kyrkorna. Morgondagens 'kyrka' är den ansiktslösa väckelsens kyrka,där ledarskap växer fram mitt ibland oss, inte påförs oss som en import.
Varmt tack!

Svar: Hej! Tack för dina reflektioner kring ämnet. Visst, jag tror verkligen den "lilla" människan ska återerövra att själva också förstå skrifterna. Vi kan alla få del an den helige Ande som vill hjälpa oss och även lära oss förstå. Och ett ledarskap som "växer fram bland oss"....
Eleonora Lahti

Postat av: Gull-Britt Bengtsson

Publicerad 2016-06-07 23:16:22

Tack! Tack! Tack!
Dessa ord uppmuntrar och styrker många till att lita på Den Helige Andes stilla viskning i deras innersta,tror jag.
Hjälparen Den Helige Ande leder oss på Herrens väg i frid,glädje och rättfärdighet.Och när glädjen och friden försvinner så måste vi stanna upp och
låta Hjälparen förklara saker och situationer för oss. Och det gör Han med glädje 24/7.
Jag tackar Gud för dig och din blogg!
Allt gott, Gull-Britt

Svar: Tack, tack! 🍃💚🍃
Ja, det är ett aktuellt ämne i många sammanhang i vår tid - som man inte får ta lätt på!!!! Och Gud är personlig och vet vad som är bäst för var och en.❤️
Eleonora Lahti

Postat av: Roger Enqvist

Publicerad 2016-06-09 16:49:53

Många medmänniskor är väldigt egocentrerade, trots att passet avslöjar att det var länge sedan man fyllde 18 år. Ju mer egofixerad, desto mer gnällig och oansvarig. Kyrkan består också av gnälliga människor, gnälliga medelsvensson som uppträder som om jorden rämnat fast det bara är en fis på tvären.

Var finns glädjen, passion och entusiasmen över att få leva? Var finns insikten om att fokusera på det som är viktigt i livet? Var finns förmågan att bekymra sig om sådant som står i ens makt att göra något åt och lämna övrigt därhän?

Nej, jag rekommenderar alla att läsa God on Mute av Pete Greig. Livet är mellan varven ett helvete på jorden, och då hjälper det inte att gnälla. Det borde vara dagsböter på gnälla, gnäll som bottnar i en fis på tvären.

Du gnäller kanske du tänker. Nej jag konstaterar att det borde vara dryga dagsböter på alla som gnäller.

Dessutom borde alla dessa få gå en obligatorisk kurs i konsten att leva livet efter de förutsättningar som vederbörande har, och vara tacksam för det.

Finns det något mera ruttet än medmänniskor som lever i gnällets disharmoni och skyller alla sina helveten på alla andra.

Nej, ta dig i kragen, du som gnäller, och ta ansvar för ditt liv. Ingen annan gör det och ingen annan ska göra det.

Svar: Ja du... 😅 jag förstår tankegångarna. Det som kommer till mig är "att var dag är en sällsam gåva". Vi tar en dag i taget och gör vad vi kan av den. Njuter av den, hjälper någon på vägen. Slutar gnälla och uppmuntrar någon istället.
Idag är det en sådan möjlighet att ta tillvara på. 😊
Tack! 🙏
Eleonora Lahti

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-06-09 19:49:58

Frank Mangs,fd.en välkänd väckelseförkunnare i Norden, ställde en gång frågan till äldre troende;" om de förlorat förmågan att uppleva en Andlig kris?"Han om någon visste vad det gällde,för att bevara elden,tron och kärleken både till Jesus och varandra.Det kostar något att prioritera det viktigaste i livet;vår frälsning.Vad nu,då är jag Lagisk tycker du?Jesus sade att efter den trånga porten, kanske för decennier sedan,kommer den livslånga och smala vägen,kallad Livets Väg. Det är Jesus-relationen,och leder till Evigheten i Hans himmel.Är det inte värt att prioritera detta,och det bröllop som nu väntar och blir fortsättningen på vår gemenskap redan här?Jesus kommer snart,är vi då Redo för att möta vår Brudgum blir då frågan?

Svar: Helt sant och rätt! Det är värt allt. Men som jag hörde någon säga "ibland måste man lämna för at bevara tron", är en tragisk utveckling i en del sammanhang. Och när även formerna vill kväva det andliga livet måste man våga "lyda Gud mer än människor".
"Anden blåser vart den vill. Du hör dess sus, men vet inte varifrån den kommer eller varit den är påväg. Så är det med var och en som är ledda av Anden..."
Tack för dina värdefulla reflektioner 🙏
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela