inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Kulturer - med gott och blandat

Publicerad 2016-03-24 23:01:00 i Resor,

Del 2 - Ugandaresan
 
Det här är intressant, inspirerande och - uttröttande! 😅
För tre år sedan besökte jag Uganda tillsammans med ett 15-tal kineser. Nu var vi fyra svenskar som försökte passa in.😳
☀️😎😎😎😎☀️
Det tar inte lång tid innan man inser att de finns stora skillnader. Värmen var slående och vattenflaskor var eftertraktade. Inne på hotellet var det dags att hitta sitt rum på fjärde våningen, och trappstegen...ja, de hade olika höjd. Man var alltid lika överraskad att gå i trappan.
Sängarna var mer än hårda, men AC:n vägde upp komforten. Väckarklocka vet jag inte om det verkligen behövs. Tuppar som satte igång att gala vid fyratiden, fanns det gott om.
🐔🐓🐓🐓🐓🐔🐓🐓
Nya smaker var det också på ett och annat. Det fanns bl.a. frukter vi aldrig tidigare smakat. Vi måste bara konstatera att vi känt oss väldigt nyttiga med den mat som serverats. Så fräsch och vällagad. Matoke, ett bananmos, fanns alltid med på menyn. Kyckling, bönor, grönsaker, fisk - allt odlas i landet i denna röda vackra jord.
Men oj vad vi har väntat....!!! 😆
-"Vi hämtar er klockan två"
Vid halv fyra kommer skjutsen....och allt verkar vara i sin ordning, och helt normalt...
I det här landet vet man inte vad stressjukdomar är och att gå in i väggen. Här har man andra problem. Aids, tyfus, könssjukdomar m.m. Men stress?! Nej...
En kvart senare kommer drycken man beställt till maten, osv...
Det går liksom i ett annat tempo.
Vår chaufför försöker förklara mentaliteten - och vi försöker förstå... 😮
 
Kulturer som möts är verkligen inte enkelt och självklart, ändå måste jag säga att det är oerhört intressant och berikande att möta dessa underbara kristna som vi ser i landet. En samhörighet och ett förtroende som går över alla nationella, sociala och kulturella gränser.
 
Men jag tänker på alla våra invandrare, flyktingar, studenter och gästarbetare som försöker hitta rätt i vårt land. 
"Måste man verkligen ha körkort för att få köra bil i Sverige när man har kört hemma i t.ex. Uganda? Mopeden kan man ju köra på vägen åt vilket håll man vill och stoppljus...nja...inte så noga. Varför blir svenskarna irriterade för att man kommer någon timme senare? "
Frågor att förhålla sig till.
 
Snart är jag hemma. Då är det 8.50, 9.50, 9.55, 10,35, 10.45, 11.45, 11.50, 11.30....osv. ⏰
Det är torsdag för fröken Eleonora i hennes schema. 
Och vi lär oss på vårt sätt.
 
/Eleonora 💞
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela