inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Framtiden skall lära av historien

Publicerad 2016-11-05 15:23:00 i Allmänt, Musik, Resor,

Nästan två veckor "over there" och ännu några dagar kvar. Jag och Curt, Torbjörn och Maria. 🇺🇸
Det känns som om vi varit i vår egen lilla värld - eller bubbla - när så mycket har hänt i Sverige dessa dagar. Awakiningkonferensen, Re-formationskonferensen, ungdomskonferenser - och påvebesök.
Allt på en gång! 😅
Det har varit intensiva dagar med muikskapande där jag fått sträcka mig vidare på ett sätt jag aldrig tidigare gjort. Jag måste erkänna att det verkligen tagit på krafterna, fast det varit något av det härligaste jag gjort på länge. Att vara så focuserad under alla dessa dagar, det känns.😅
 
Idag blir det lite blandad kompott av bilder från denna charmiga stad och lite annat smått och gott.
Vi har bott på en trevlig resort här i Williamsburg, Virginia. En stad som har försökt bevara den koloniala stilen och historien, vilket gjort att den känns väldigt unik. 
John D. Rockerfeller, Jr,  och Dr. W.A.R. Goodwin var två visionärer kring 1920-talet, som beslöt, att denna lilla sömninga stad skulle återfå sin glans och bli en nationell ikon, baserad på "att framtiden skall lära av historien". Genom att leta i dokument och arkitektritningar från 1700-talet, kunde man börja förverkliga sin dröm, och låta kommande generationer få se och ta del av sin gemensamma historia.
Ungefär så känns även våra dagar här. 
Vi - jag och Torbjörn - har letat och grävt i ovärdelrliga skatter i Guds Ord när vi skapat musiken.
Vi lever i en tid där så mycket kan forma oss av olika influenser, och ett och annat blir ytligt och ogenomtänkt. Vi är inte färdig på något sätt (i dubbel bemärkelse 😅), och har inte hela bilden, men det vi sett och hört - det måste vi dela!
Här känner jag de historiska vingslagen: "Framtiden ska lära av historien..."
 
I Sverige firas Alla helgons dag, en helg av eftertänksamhet blandad med minnen. Tid att reflektera över vår tid här på jorden. Mitt i detta så vräker andra krafter in över oss, och en dag hamnade vi i en helt sjuk affär srax inna deras hallowinfirande. 
Mitt i allt detta kommer terrorvarningar som inte är något "bus eller godis"....
Suicidekläder, gravstenar, skelett, kedjor, anden i glaset och en dräkt med "I am the way the light - och mycket annat.
Och så har vi Wallmart:
Mitt i allt detta vandrar vi runt i all komers. Älskad och hatad...😍 😈
Så mycket man inte behöver, men ändå så härligt att se och smaka...
Lite ögongodis till dig, men såg du tomten och Jesusbarnet? 😳
Det kan nog symbolisera vår tids dilemma...😱😰
Vi tar en förstorad bild för att reflektera över tidsandan...:
Och jag skrattar och gråter samtidigt...😂😭
Om detta är historien vi vill lära framtiden - ja, då har vi problem!
 
 Trevlig helg!
/Eleonora 💞
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela