inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

DAGEN - Ansikte mot ansikte!

Publicerad 2016-10-11 23:07:00 i B2, Högtider, Israel - ett hem, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

Det är precis som en repetition inför den riktiga föreställningen - år efter år - och vi är i slutet av hela berättelsen. 🎬
Om vi vill kan vi kliva in i repetitionen, eller så avvaktar vi och kliver in i händelseförloppet, när det händer!
Det handlar om denna dag, Yom Kippur! Den stora "Dagen" och den viktigaste.
Här uppe i norden är det helt andra högtider som anses vara de främsta. Julafton för många, och midsommar för andra. Men inget av detta duger bland våra judiska vänner. Här är det högtider som berättar om Guds stora frälsningsplan! Deras religiösa almanacka som börjar på vårkanten med Pesach (påsken) och avslutas med Yom Kippur (försoningsdagen) och Sukkot (lövhyddohögtiden) på hösten, är en enda stor berättelse om vägen ut ur slaveri, misslyckanden, omvändelse, nåd och en evighet tillsammans med Gud.
Låter inte det bekant!?! Något av församlingens kamp och överlevnad under årtusenden, som är påväg att avslutas.
 
Enligt deras tradition är detta dagen när Mose kom ner från berget andra gången med stentavlorna, och hans ansikte var skinande för han hade mött Gud. Efter avfallet med guldkalven var det nu dags, efter ånger och omvändelse, att pånytt överlåta sig till en nådefull Gud.
Denna dag är en dag många judar fastar och går till synagogan. Inga bilar är ute och kör, och barnen cyklar för fullt mitt ute på de stora vägarna i Israel, vilket vi fick erfara när vi bodde där...
I synagogan läser man Jona bok, och hur han flydde bort från Herrens ansikte. Jona budskap var, att om 40 dagar skulle ödeläggelsen komma över Nineve om de inte omvände sig.
Världens älsta missionsskrift om en räddningsaktion för hedningar... Och judarna börjar sin process av omvändelse och förlåtelse 40 dagar innan Yom Kippur, vid 1:a Elul.
Under den tid templet fanns, fick översteprästerna ta av sig sin fina klädnad, för att ta på sig en enkel vit dräkt. Man offrade och bekände sina egna och folkets synder, och det var enda tillfället under året han fick uttala Guds namn, YHVH. Än idag vet man inte med säkerhet hur det uttalas. Där inne i det allra heligaste mötte de Gud "Ansikte mot ansikte".
 
👥
Nu ser jag en gåtfull spegelbild,
men då skall vi se ansikte mot ansikte.
1Kor. 13:12
👤
 
Vår överstepräst, Jesus, antog mänsklig gestalt, ödmjukade sig och offrade sitt oskyldiga blod.
 
Kristus gick inte in i helgedomen som är gjord med händer
och som bara är en bild av den verkliga helgedomen.
Han gick in i själva himlen 
för att nu träda fram inför Guds ansikte för vår skull.
Hebr. 9:24
 
Ett märkligt offer och ritual gjorde man också vid detta tillfälle varje år. En bock offrades, och en annan, syndofferbocken, skickade man ut i öknen med en röd ulltråd knuten runt ena hornet. Samtidigt fästes en likadan tråd vid tempelporten. När syndoffersbocken dog i öknen hände något märkligt! Tråden vid porten ändrade färg och blev vit (Yoma 39 a,b, judisk historisk skrift). Ett tecken på att synden var sonad.
 
☁️
Om era synder än är blodröda,
skall de bli snövita,
om de än är röda som scharlakan,
skall de bli vita som ull.
Jesaja 1:18
☁️
 
Enligt judiska skrifter skall detta ha inträffat fram till ca. 40 år före templets förstöring som var år 70, för att senare aldrig inträffa.
Lite intressant är det ändå...
Ett fullkomligt offer!
🎬
Stora shofaren ljuder,
himlens port stängs,
människans öde avgörs,
Messias upprättar sitt rike.
🎬
Vi är mitt uppe i repetitionen av Yom Kippur! 
 
/Eleonora💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela