inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Vilken läxa!

Publicerad 2016-09-26 22:36:00 i Allmänt, B1, Glimtar - mitt i livet, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Recept,

Måste erkänna...jag är nästan för trött för att skriva....😲
 
Jag har full fart i skolan som lärare. Haft matte med sjuor, åttor och nior och kemi med åttor och nior. Så blir det nästan likadant de andra dagarna också.
Rethosta har jag också och är lite hängig - men sjuk - nej det kan inte lärare vara! Nja, så farligt är det väl inte, men sova är bästa medicinen just nu.💤
Efter en underbar lördag med mitt "Ladies Afternoon Tea" laddar jag på nytt inför nästa helg. Att få skratta och gråta tillsammans, medans vi äter gott och sjunger, är en så upplyftande stund. Det är något jag drömmer om att få fortsätta göra, och kanske du också kommer en dag? Jag tar en bit i taget och så får vi se fortsättningen. Det är väl så man får göra när man inte exakt vet hur något ska bli i framtiden? Det handlar någonstans om att våga ta initiativ och inte krångla till det för mycket. Våga gå på vattnet och våga misslyckas, om det skulle bli så. 
Vi har små önskningar och drömmar var och en tror jag, och om vi inte vågar pröva dem vet vi ju inte om det var något - eller hur??!
- "Eleonora, HUR har du kunnat få dina drömmar så perfekta, alla ser ju exakt lika dana ut?" Det är min kära vän Ingrid som kommenterade några av mina kakor.
 
Nu var det så här...
Jag har ett recept jag bakat ifrån i över 30 år, och då några gånger varje år. Det har säkert blivit över 4000 kakor. Varje gång har jag stått där med mina små skedar och tagit upp små klickar ur bunken, för att rulla dem en och en. Och varje gång har jag tyckt det tagit sådan tid.
Så händer det!!!! 💥
Jag inser att jag kan göra drömmar på ett annat sätt - efter 30 år!!!!!
Jag rullar ut degen och skär små lika stora bitar. Det går fort och enkelt, och alla blir lika fina. Jag blir helt matt... Vad har jag hållit på med i alla dessa år?????????? 
HALLÅ???😳
 
Tänk om det är så att vi har ett och annat vi bär på, drömmar i livet, som vi krånglar till? Våga tänka i nya banor och inse att det kanske till och med kan bli bättre. Men det är inte alltid nyttigt att bara leva av "drömmar," utan de ska finnas där vid rätt tillfälle. 
 
Kanske bara du vet vilka drömmar du bär på, och du undrar hur det ska gå till. Ingredienserna måste finnas, tiden, receptet, en varm ugn och längtan att få dela dina "drömkakor" med andra. Det tar sin tid alltsammans, men när det är dags, så fick jag just lära mig att inte krångla till det. 
Vilken underbar läxa!!
 
Så dyker det upp något intressant i mitt Facebookflöde. Min käre vän och tidigare arbetskamrat Monica Bokenstrand, har skrivit en bok som hon presenterade på bokmässan i Göteborg. Hon är färgblind och såg att det finns väldigt lite information och böcker i det ämnet. Tänk att få dela med sig av sina erfarenheter kring detta. Jag är säker på att det är till stor hjälp för andra, men också att det ger lite härliga skratt när man förstår hur tokigt det blir emellanåt som färgblind. Passar tröjan till byxorna, eller är frukten mogen..?
Hennes bok går att beställa från: monica.bokenstrand@nbv.se
Heja Monica!!!
 
Om du vill baka mina Drömmar får du receptet här:
 
🍪🍪🙏🍪🍪
Drömmar (40 st.)
150g smör
3dl socker
1,5dl rapsolja
2msk vaniljsocker
1tsk hjorthornsalt
5.5-6dl vetemjöl
 
Rör smör och socker vitt och pösigt och därefter oljan. 
Blanda alla torra ingredienser och vispa ihop.
20 minuter i 150 grader
🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪
 
Sov gott och dröm underbara drömmar!💖💤
 
/Eleonora💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela