inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

En ande av urskiljning

Publicerad 2017-01-06 23:42:00 i B1, Några mest lästa inlägg, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

Det skulle vara ett långt skönt lov, å ena sidan, men händelser och omständigheter kom ikapp. Det gäller att vara beredd, och dagligen ta på sig vapenrustningen! 😅
Vi lever i en tid när andliga verkligheter tar sig uttryck på olika sätt, och där fysiska uttryck får andliga konsekvenser. Det hänger faktiskt ihop och har kopplingar som ger följdverkningar på olika sätt.
Den andliga och fysiska världen.
Ibland ser och förstår vi, andra gånger vandra vi i blindo, och jag ser mer och mer hur vi behöver en ande av urskiljning mitt i bland oss, för att vi inte ska tappa kursen och med tiden bli bedragna. 
Andlig orenhet fördunklar synen och uppenbarar vart vi är påväg, genom våra egna val eller vad vi tillåter oss att bli påverkade av.  
 
‼️
Så säger Herren Sebaot:
Lägg märke till hur det går för er.
Ni väntade mycket, men se, det blev litet.
Varför? säger Herren Sebaot.
Därför att mitt hus ligger i ruiner,
medans ni har bråttom,
var och en med sitt eget hus.
Haggai 1:5,9
❗️
 
Själviska mål och revir, lojalitet på andras bekostnad, eller ögontjäneri, är alla destruktiva krafter.  Förvirring - vem är med, vem är mot - skapar osäkerhet och försagdhet, och man blir fångad i sin egen rädsla och oföretagsamhet.
 
När vi har oförståelse och saknar insikt och kunskap, kan fienden lätt få klorna i oss, och när andlig nykterhet försvunnit, försvinner också anden av urskiljning. 
Det är därför vi måste hålla oss vakna och förstå tiden vi lever i....
 
Osunda företeelser och läror med vidlyftiga "uppenbarelser" är som andliga "äktenskapsbrott". Men även likgiltighet, kontroll och människofruktan bryter ner det som var tänkt att vara ett vackert penseldrag som ville måla himlens skönhet och närvaro mitt ibland oss.
 
Byggnadsarbetarna kalkar och döljer bristerna i muren. Man går inte tillrätta med synden som florerar, och istället för att avslöja putsar man på fasaden av smicker och kanske även hyckleri. Ja, det är mycket som står på spel!
 
⚠️
Jag ska riva ner muren som ni vitkalkade
och jämna dem med marken,
så att grunden ligger bar.
Hes. 13:14
 ⚠️
 
 
Hur kan allt detta ske..? Och man sitter och tittar på avstånd, och vågar inte gå fram och skrapa lite på ytan. 
Verksamheter rullar på och effektiviteten skruvas upp, och man ser inte vad man tappat bort på vägen mitt i allt brus. Det man inte kan köpa för pengar eller med överlåtna människor och engagerade talare.
- HERRENS NÄRVARO! 
 
Vi vet att det står om att domen ska börja i Guds hus. Inga enkla genvägar, där "lätt och lagomvägen" är tillgänglig eller VIP - som vi kanske trodde...
 
⛪️
Ty tiden är inne för domen,
och den börjar med Guds hus.
1 Petr. 4:17
⛪️
 
Felaktiga läror, makt och kontroll, ekonomiska oegentligheter och moraliska betänkligheter, ser ut att vara näringen till de många misslyckanden, som vill slå sönder Kristi kropp på många olika platser i vår tid.
Inför uppenbar synd behövs det mod och vishet för att konfrontera. Dold synd är så mycket mera subtil att det vanliga "ögat" kan inte se den. 
En ande av urskiljning är därför vad vi behöver få se i funktion i vår tid.
Jag har själv gått både här och där och inte "sett". Visst har det ibland känts obekvämt, osäkert och jag har anklagat mig själv att vara allt mellan oengagerad till att vara kritisk.
Och skuldkänslor slår till...
 
Nu vill det obekväma tala och ta kommando. Och jag tror jag börjar förstå...
Det kan nog handla om en ande av urskiljning som vi nu behöver i vår tid...
 
Men först: 
👉 
Om vi går till rätta med oss själva,
skall vi inte bli dömda.
1Kor. 11:31
👉
 
/Eleonora💞
 
 Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-01-07 15:37:57

Tack kära syster! Tänker du på ngn särskild händelse? Eller bara en allmän vakenhet i anden!
Hälsningar Maria Källberg

Postat av: Tacksam

Publicerad 2017-01-07 21:47:51

Tack för inlägget. Blev till stor uppmuntran för mig. När man känner sig obekväm i ett sammanhang och tycker sig vara mer eller mindre ensam om den känslan, kommer lätt skuldkänslan: "Du är kritisk". Urskiljning behövs mer än någonsin, i dagens kristenhet.

Postat av: Ingemar Gustavsson

Publicerad 2017-01-08 21:52:46

Mycket tankeväckande. Jag hoppas innerligen att vi lärt oss någonting, annars kommer vi att upprepa misstagen igen. Samtidigt att vi inte blivit så brända att vi aldrig vågar lyfta armarna till skyn i lovprisning och tillbedjan eller förakta allt profetiskt tal.

Idag har vi en situation som liknar läget som var under tidig medeltid med en svag kyrka och en aggressiv islamisk rörelse. Detta både ur en politisk men också andlig vinkel. Man vattnar ur Ordet och kompromissar. Vi låter Världen få definiera oss som kristna istället för Anden i oss. Vi har blivit tysta, alltför tysta för att det ska vara hälsosamt. Var är lejonet i oss? Var är kyrkan som vågar trotsa Världen idag? Var är Du och var är jag?

Som jag ser det stannar vi sällan upp som kristna för att rannsaka oss själva. Istället byter vi bara spår och hoppar på någon annan trendrörelse. Från mitt utanförperspektiv har utvecklingen i stora drag sett ut som så: Karismatiska väckelsen –> Livets Ord –> Vineyardrörelsen/Toronto/Lakeland & Pensacola –> Hillsongs. De som enbart jagar "andliga kickar" har hängt på samtliga.
I förlängningen upplever jag, paradoxalt nog, att vi har kommit längre och längre bort från centrum = JESUS. Det ska blixtra och dundra, vara hög volym, distade gitarrer och sångare som wailar i falsett. Sedan en predikant med karisma och munläder… och bums… så sitter vi där. För att ursäkta oss säger vi att vi "gått vidare med Gud" när vi i själva verket bara följt trenderna. Vi hänger där det är "action".

Nu vet jag att många som kanske läser detta hellre skulle ta en smoothie med arsenik och stryknin än att medge detta ens för sig själva men handen på hjärtat – är det inte vad dagens kristenhet verkar handla om? Effektsökeri och Rock'n'Roll? Att passa in med Världen utanför lika tajt som en latexdräkt?

Så… ja, Eleonora, vi behöver sannerligen andlig urskiljning och en seriös självrannsakan.

/Inka

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela