inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Lämna inte tältet

Publicerad 2017-06-20 21:25:00 i Allmänt, B1, Morgon och kväll med min Bibel, Podcast / Sveriges Kristna Radio,

Så har veckorna rullat snabbt, snabbt, och jag inser varför jag inte hunnit skriva så mycket under våren. När jag tittat i min bildström så inser jag att det är lite andra saker som har upptagit min tid - som det är för oss alla.
Födelsedagar, begravning, konserter och skolavslutning, för att inte tala om alla härliga stunder med vänner och familj - och däremellan är det arbete, arbete, arbete....😅
Jag tillsammans med Erica.
 
Så närmar vi oss midsommar, semestrar och förhoppningsvis sol och bad. Och det är förväntan i luften! 
Men helt plötsligt nu när jag skriver, inser jag att jag försöker möta en förväntan från er, mina läsare, att berätta om allt jag gjort... som ni kanske inte ens bryr er om...något jag inbillar mig...ibland...😨😜😂
Mitt i livet, mitt i sommaren, mitt i semestern och mitt i arbetet - handlar det om att höra Ord från Guds Ande. Att vara tillgänglig mitt i allt brus runt omkring. Fastän omständigheter och sammanhang kanske förändras kan vi ändå vara trygga och fasta i livet. Bara vi valt att utgå från rätt plats och se på vägen, även om omgivningen förändras. 
Och även om det är sommar och semester....😉☀️🐝
Vi har några fågelholkar på vår tomt. Småfåglarna lägger sina ägg där och det brukar vara fullt liv i holkarna på försommaren. Men förra året jobbade en hackspett på att göra ena holkens öppning större. Nu i år hörde och såg jag inte till någon familj där (men Curt påstod sig ha sett en fågel där 😳), men i den andra holken var det fullt liv. 
Fåglarna väljer att lägga sina ägg på en trygg plats.
 
Det finns tider och stunder i livet när vi måste se till att vi får växa och utvecklas i lugn och ro. Där "öppningen" inte är för stor så att inkräktare kommer in.
Bevara Ordet och bevara tilltalet som kommit till dig, och se till att det finns kraft att föda fram det som är för denna tid.
Allt som inte bebos av Guds Ande kommer att bebos av något annat!
 
Josua var en ung man som gjorde sina val väl och fick en intressant framtid. Men det kanske inte alltid var så lätt för honom, för han fick tacka nej till den stora tillställningen som Aron ordnade för Israels barn, när det började bli lite långtråkigt ute i öknen...
Fest och glamor - och kan man tänka sig -   "en gud som kan gå före oss" var det folket sa att de ville ha, och "det kom en kalv ut ur elden", sa Aron...😳
Än idag talar Arons ande....
Än idag skapar folket sina egna gudar...
 
 ✨✡✨
Herren talade med Mose ansikte mot ansikte,
som när en man talar med en annan.
Sedan vände Mose tillbaka till lägret.
Men hans tjänare Josua, som var en ung man,
lämnade inte tältet.
2Mos. 33:11
 ✡
 
En liten mening insprängd: Josua lämnade inte uppenbarelsetältet.
LÄMNA INTE TÄLTET!
 
Så har vi fått ett kalhygge förra veckan längs med min promenadväg. Så märklig känsla! Helt plötsligt upplevdes det så obekant att gå längs med vägen - som jag gått i många år - för allt såg så annorlunda ut. 
När man tycker att det är så mycket som förändrats att det är svårt att känna igen sig. Då är det bara att fortsätta att se på Vägen! Göra det man vet man ska göra, även om det känns öppet och utsatt i omgivningen. 
 
När det är "torrt" att be - fortsätt be!
När det är trögt att läsa bibeln - fortsätt läsa!
Det är det som tillslut ger genombrott - LÄMNA INTE VÄGEN!!
 
Våga ha förväntan inför framtiden, men det kanske tar sin lilla tid, som det gjorde för Josua. Men släpp inte förväntan bara för att du är rädd för misslyckanden. Kanske tar svaret på din förväntan sig i uttryck på ett lite annat sätt. Var beredd på det, för annars kanske du missar alltsammans.
Omgivningen förändras - men Vägen finns där....
 
Bön:
Jag ber om goda föredömen i vår tid, som kan väcka människors hunger efter att få del av Guds närvaro, helighet och tilltal. Att stanna kvar vid upenbarelsetältet och inte dra med av allt möjlig. Hjälp oss att vara andligt diciplinerade och förstå den tid vi lever i, så vi inte går på vägar där andra gudar leder oss vilse.
Inte lämna tältet...
Inte lämna vägen...
 
/Eleonora 💞
Ps. Lyssnade du på Andrae Crouch sång? We need to hear from you Ds.
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊
 
 
Ok... lite bilder tar vi:
 
Blommor och begravning💔
70-årsfest för min svåger Jörgen Gidlund 🎉🇸🇪
Söndagsbrunch med famijen 🍓
Barn och barnbarn på studsmattan ☀️
...och yngsta barnbarnet Ture, tre månader gammal ❤️
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela