inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Fruktan som lamslår

Publicerad 2017-03-28 22:23:00 i B1, Morgon och kväll med min Bibel, Podcast / Sveriges Kristna Radio,

Vad gör du när fruktan fullständigt vill krama livet ur dig?
Jag vet att det är något som gärna dyker upp lite nu och då. Allt ifrån att man kan vara rädd för spindlar, rädd att misslyckas, eller att man ser en fara i allt man möter. Helt urskillningslöst slängs man hit och dit.
Eller så har du precis lyckats resa dig och sjunger gladeligen på vägen, för att plötsligt upptäcka vad som döljer sig bakom nästa vägkrök...
Och man hinner knappt hämta andan innan nästa våg sköljer över en.😨
Vi kan hamna i många olika situationer som vi alla måste hantera, och kanske vi lyckas med det mer eller mindre bra. Det är prövningar som vi människor vanligtvis möter, säger bibeln. Men så finns det omständigheter som bara är någor helt annat, och de kan komma som en överraskningsattack eller ett utnötningskrig som aldrig verkar kunna ta slut. 
- Och vi är mitt i ett andligt krig! 
 
Problemet är att vi inte alla gånger vill erkänna detta. Vi ser på fakta, och kan analysera med hela vårt förstånd vad det handlar om. Eller så söker vi råd hos andra, men vi blir lurade att inte se vad som döljer sig bakom det hela. 
Vi har en fiende som gör allt för att inte synas också! Han vill inte bli avslöjad, för han vill fortsätta sina räder mitt i bland oss. 
Då vet vi vad vi ska göra - eller hur??!
Eller inte...😮
 
Det finns "berg" som bara lyssnar till din röst. Det är DU som måste tala med den makt och myndighet Gud har gett dig. Då räcker det inte att du låter andra be för dig. 
DU måste tala och ropa med en tydlighet som den andliga världen förstår och reagerar på. Avsätta tid för det som är vägen till seger och fortsätta i tro och uthållighet.
 
Vi möter fruktans ansikte som fullständigt vill förlama och paralysera oss. Den vill få oss att tappa focus och leda oss på villovägar. Men där och då behöver vi Guds ljus som lyser upp vägen.
 
🌟
I ditt ljus ser vi ljus
Ps. 36:10
🌟
 
Gud är ljus, och inget mörker finns i honom. Han själv uppenbarar sig i Ordet! Det är inga nya "trix" vi behöver. Vi använder de vapen Gud har gett oss - Hans eget ord!
 
Här kommer ett antal bibelställen du kan läsa, "äta", tala och ropa ut. Vi driver ut fruktan och föder fram förväntan på Guds mirakler mitt ibland oss!
Om en krigshär hotar mig
känner jag ingen fruktan,
om kriget kommer
är jag ändå trygg.
Ps. 27:3
Han ledde dem tryggt, de var utan fruktan.
Havet höljde deras fiender.
Ps.78:53
När jag är rädd förtröstar jag på dig.
På Gud – jag prisar hans ord -
på Gud förtröstar jag och är inte rädd.
Vad kan dödliga göra mig då?
Ps. 56:4-5
Fruktan för människor blir en snara,
men den som litar på Herren får skydd.
Ordsp. 29:25
Ja, Gud är min räddning,
jag är trygg och utan fruktan.
Min kraft och mitt värn är Herren,
han räddade mig.
Jes.12:2
Gud har inte gett oss modlöshetens ande
utan kraftens, kärlekens och självbesinningens.
2 Tim 1:7
Så säger Herren, han som har gjort jorden,
som danat den och gett den fast form,
han vars namn är Herren:  
Ropa till mig och jag skall svara dig
och låta dig höra om stora ting,
hemligheter du inte känner.
Jer. 33: 2-3
 
 
Kom ihåg: Det finns berg som du möter som bara reagerar på din röst.
Det är dags att ropa!
 
/Eleonora💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Postat av: Karin Norgren

Publicerad 2017-03-29 12:15:28

Så bra Eleonora! Berg som jag möter som bara reagerar på min röst! En riktigt härlig utmaning! Tack för den påminnelsen!

Svar: Hej Karin!En viktig påminnelse. Vi talar ut Guds vilja, planer - hans Ord! 🙏📖
Eleonora Lahti

Postat av: Yngve Teglund

Publicerad 2017-03-31 17:31:07

Hallo Eleonora! Jag befinner mej sedan några år i det tillstånd som du beskriver så fint härovan. De uthålliga ropen och användandet av Ordet har gett mej och min omgivning stor hjälp och befrielse. Frihet från fruktan och hjälp i sjukdom och nöd. För att inte tala om praktisk och ekonomisk hjälp. Det går verkligen att lita på Guds löften. Vi får leva i den atmosfären varje stund. Förtrösta av hela sitt hjärta!! Jesus är störst. Må vi få behållas i ödmjukhet och ett rent sinne. Guds välsignelse min syster. Fridshälsningar Yngve T.

Svar: Tack, tack, tack!!!! Vilket underbart vittnesbörd om Guds kraft i hans eget Ord. 🌈📖🙏
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela