inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Åsikter och attityder - Och ett nytt år är snart här

Publicerad 2018-12-26 14:24:00 i Allmänt, B1, Morgon och kväll med min Bibel,

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. 
Så står det i min välkomstprofil här på bloggen. Det har nog blivit 5-600 inlägg under dessa snart sex år, men sista året har det gått långsammare 😅
Resan jag skriver om, kan bestå av att bearbeta ett och annat inom oss, och/eller så är det fysisk arbete som gäller för tillfället. Allt handlar om att få utveckla, och kanske till och med förverkliga det uppdrag som Gud gett oss. Sedan finns det också viktig information som vi måste ha koll på för att förstå vilken tid vi lever i.
Och som sagt, resan kan vara tuff och krävande...
 
I slutet på ett år reflekterar vi nog alla, mer eller mindre, på hur året varit. Jag brukar summera på några korta sidor i en fin bok jag en gång fick, vad som hänt och vilka framtidsplaner jag har.
Och resan fortsätter...
Igår kopierade jag en text av Eva Winbladh på min facebooksida och den blev väldigt uppmärksammad och uppskattad. Hon gjorde en parafras på 1Kor.13 och här är delar av den:
 
Om jag pyntar huset med perfekta blomsterarrangemang,
juleljus och glittrande stjärnor,
men inte visar min familj kärlek, är jag bara en inredningsarkitekt. 
Om jag slavar i köket och bakar dussintals julkakor,
förbereder fantastiska måltider vid vackert dukade bord,
men inte visar min familj kärlek, är jag bara ännu en kock....
...
Tv-spel går sönder, pärlhalsband tappas bort och golfklubbor rostar. 
Men kärlekens gåva kommer att bestå.
 
Visst kan vi behöva både inredningsarkitekter och kockar. De behöver ha känsla och kunskap för sitt arbete, men en personlig relation till dem är inte nödvändig.
 
En sak har jag kommit fram till då det handlar om relationer...😉:
Det är inte farligt att ha åsikter om ” julpyntet, kakorna eller maten”, för det handlar om mina traditioner, erfarenheter m.m. som tar sig  uttryck. Men när attityder börjar kliva fram av bl.a. arrogans, illvilja och att osynliggöra, då får man dra öronen år sig . Då är det mera "vad hjärtet är fullt utav".
O
ch det kan dyka upp i många olika sammanhang...

Det är alltså skillnad på åsikter och attityder.
Åsikter kan förändras med tiden, utvecklas och utmanas, beroende på mina kunskaper och erfarenheter. Det handlar främst om det som påverkar mig utifrån, medans attityder går djupare...
 
Guds Ord talar om köttets gärningar och Andens frukt. Och vad händer om vi vänder på det - köttets frukt och andens gärningar..? 😳
 
En frukt kan bara odlas i den gemenskap där vi lägger vår tid  - och man förvandlas. Men alla goda gärningar utifrån egna ansträngningar, kan tyvärr bara bli en tom skrällande cymbal, där striden står mellan köttets begär och andens frukter.
 Så lätt det är att hävda och slåss för sina åsikter i vår tid, medans andens frukter blivit av underordnad betydelse. Man ger sig till attityder av vredesutbrott, kiv, splittring och illvilja m.m. för att slåss mot åsikter - och man missar målet och skadar sig själv.
Och det handlar inte om temperament, psykologiska prestationer eller uppfostran...
 
Inför ett nytt år önskar jag att vi alla mer och mer längtar att vara i den atmosfär - eller ska vi kalla det för växthus - där alla dess underbara frukter kan får näring och utrymme att växa genom att vi sår i andens åker.
 
🍇
Låt oss därför göra gott mot alla människor medan vi har tillfälle,
och framför allt mot dem som delar vår tro.
Gal. 6:10
🍇
 
/Eleonora💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela