inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

AI - artificiell intelligens - och en ny religion är här!

Publicerad 2018-01-05 01:15:00 i B1, Morgon och kväll med min Bibel, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

Nu har vi kommit till inlägget om AI (artificiell intelligens), efter att jag häromveckan skrev om Hesekiel 38 och politiska världsläget ur ett profetiskt perspektiv.  Om du följt med i nyheter, radioprogram och TV-program så har du märkt att det är ett högst aktuellt ämne just nu. Jag har försökt gräva lite i det och här är mitt bidrag. 
AI - artificiell intelligens - är något som man sett många fördelar med, men frågan är om vi inte redan fastnat i nätet, alla vi människor på jorden? I min lilla värld har det handlat om små leksaksrobbotar, men nu inser jag att det är något helt annat som är på gång.
Det är inget man kan stänga av eller på, utan det lever sitt eget liv, där den säkerhetskopierar sig själv och blir "evig". Något som kommunicerar med andra robotar, och utvecklar sig själv för att öka sin förmåga hela tiden, till och med skapa sitt eget språk som gör att vi inte kan ta oss in och avbryta skeenden utan blir avslöjade i förväg att vi försöker ändra på agendan. 
 
Numera har vi självparkerande bilar och snart har vi självkörande bilar också. Anthony Levandowski är ingenjören som varit med och utvecklat Googles teknik på detta område. Inom detta område har vi även strategidatorspel, språköversättning och bildigenkänning, en form av `Narrow AT`.
 
Nu har Levandowski sagt upp sig från Google för att ta tekniken vidare, och han har även registrerat en ny religion, "Way of the Future". Vi kan le åt påhittet, men där vi är i vår värld just nu, gör man det alltför enkelt för sig att bara förlöjliga detta. Det man ser är en gudomlighet baserad på artificiell intelligens, och man har även ett "evangelium" som kallas ´The Manual`. 
Levandowski säger:
"I would love for the machine to see us as its beloved elders that it respects and takes care of. We would want this intelligence to say, ´Humans should still have rights, even though I´m in charge.`"
 
På svt-play kan du se ett program från Japan, som programmet Korrespondenterna gjorde, som tar upp lite andra aspekter också på detta.
Klicka på länken till programmet.
 
Både för och nackdelar finns det gott om. Mera fritid och pengar till välfärd räknar man med, samtidigt som man tror att 50% av alla arbeten försvinner inom 20 år. 
I Saudiarabien har nu den första roboten Sofia, som fått medborgarskap. En procedur som var nödvändig eftersom "hon" drar in lön och skall betala skatt. 
 
Så har vi datorernas kapacitet som koppar sig samman och skapar blockkedjor.
Ny Teknik beskriver vad det är för något på följande sätt:

"Blockkedjan är i grund och botten en databas. Men till skillnad från traditionella databaser är den decentraliserad. Den existerar på tusentals eller miljontals noder – tänk på noder som datorer eller processorer – samtidigt. En annan skillnad är att den tar hänsyn till det förflutna och att detta förflutna är offentligt. Allt som någonsin skett i databasen sparas permanent och vem som helst kan när som helst nysta i den röda tråden hela vägen tillbaka till databasens big bang.

– Det är ett nytt sätt att tänka på databaser, en evolution av konceptet. Tidigare har databaser varit skilda åt, data och information har avgränsats från bolag till bolag. Men blockkedjan tillåter en extern, helt och hållet gränslös, databas. Då kan olika aktörer spara och utbyta data även om de inte tillhör samma organisation, säger Catherine Mulligan."

 Som sagt... Vi  är inne i ett stort spindelnät och någonstans behöver vi förstå hur vi förhåller oss till all teknik och hur den kommer att utnyttjas i framtiden. För att inte tala om hur läget är REDAN NU.... 😳
 
"Currency War" i det globala finansiella systemet, är också aktuellt. Något började ta form och fart efter finanskrisen 2008, och man talar om system som skapats av AI för AI, som sedan anpassats för mänskligheten - och vi "föder" AI med våra datorer som kommer samman och skapar större och större förmåga att få AI att växa, där det utvecklar egna språk, spel och överföringar som vi utifrån inte kan hacka oss in i. Och vill vi förstöra dem har de redan säkerhetskopierat sig själv och lever vidare....
En kväll nu i mellandagarna satt jag och läste i Daniels bok. Jag hade en märklig känsla av att det var något jag skulle få se och upptäcka när jag läste. Och jag kom till Daniel 11 som handlar om antikrist och den sista tiden.
 
▪️◾️▪️
Han kommer inte att visa någon aktning för sina fäders gudar
och inte för den som är kvinnors lust eller för någon annan gud,
utan han skall upphöja sig över alla.
Men fästenas gud skall han ära med guld och silver
och ädla stenar och andra dyrbara ting.
Han skall göra vad han vill med starka befästningar
med en främmande guds hjälp.
De som erkänner honom skall han bevisa stor ära.
Han skall låta dem härska över många,
och han skall dela ut land åt dem till belöning.
Men vid ändens tid....
Daniel 11: 37-40
▪️▪️
 
Fästenas gud - vad är det???
Det finns många historiska paralleller som återkommer i texter för olika tider. Antiochos Epifanes, Titus Vespasianus och nu Antikrist. Bibelkommentarer hänvisar "Fästenas gud" till Zeus (Jupiter).
Och nu går jag igång!!
 
Trojaner är Jupiters asteroider som finns i tusentals kring planeten, vilket andra planeter endast har några enstaka utav. Trojaner kallas också de datavirus som gömmer sig i andra program. De samlar information, spionerar för att stjäla t.ex. lösenord och kontonummer och infekterar datorer att samarbeta på deras villkor. Gemensamt för trojanerna är att de inte vill bli upptäckta.
 
Nu hittar jag allt möjligt som heter Zeus och Jupiter på nätet, och deras gemensamma nämnare är datorer och internet. Wheels of Zeus som utvecklat m.h.a. GPS, taggar för att lokalisera ett och annat geografiskt. Zeus kallas den trojanska hästen som upptäcktes 2007 och som angriper Windowsdatorer. Zeus internet som erbjuder wifi paket, och så detta:
"ZEUS is the world’s first blockchain-based recycling company specializing in recycling garbage into electricity for cryptocurrency mining. Leveraging technical expertise and blockchain technology, ZEUS is developing a EcoCryptoMining project that combines waste management and processing to solve the biggest problem with cryptocurrency mining: electricity. The electricity generated by the company’s plant will be used in powering a cryptocurrency mining farm. " 
 
Det går åt mycket energi för att driva datorer OCH metaller...
"Men fästenas gud skall han ära med guld och silver 
och ädla stenar..."
 
En sida berättar: "Bringing high-speed internet to the birthplace of Zeus..." 😵
 
Endel av er som läser vet inget om detta, andra har mera kunskap än vad jag har, men något märkligt ligger ändå i detta. Avslutningsvis läser vi:
 
▪️◾️▪️
Och åt vilddjuret gavs en mun
som talade stora och hädiska ord, 
och det fick makt att göra så i fyrtiotvå månader.
Det öppnade sin mun för att häda Gud...
Upp. 13: 5-6
▪️▪️
 
Så har vi hästarna i Uppenbarelseboken...
Den vita hästen - med en ryttare som såg ut som en segerherre - en båge i handen (Jesus har ingen båge utan ett svärd). En ande av bedrägeri! Vill övervinna och bedra Guds församling - först på planen!!!
Den eldröda hästen - en ryttare med makt att ta bort freden - ett svärd i handen. En ande av terrorism!
Den svarta hästen - en ryttare med en våg i handen - ekonomisk kris och svält.
Men oljan och vinet kommer inte skadas mitt i bedrövelsen!!! Flödet av smörjelsen, kraften och styrkan finns där.
Och sist:
Den gulbleka hästen... Ryttaren heter döden och helvetet följer honom...  Vedermödan...
Upp. 6: 2-8
 
Men oljan och vinet kommer inte skadas...✨👑✨
 
/Eleonora💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2018-01-08 23:07:33

Intressant!

Svar: 😉
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela