inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Maktspel om våra röster

Publicerad 2018-09-16 21:48:00 i Allmänt, B1, Morgon och kväll med min Bibel, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

Världens sista tider! Ja, så skulle min mamma säkert uttrycka sig, om hon levt, angående läget nuförtiden - precis som hon gjorde i min egen ungdom på 70-talet. Och visst är det en märklig tid vi lever i!
 
Det är en röd tråd som går från individen, familjen, landet och välden - och allt på ett sluttande plan!
Allt ifrån vår syn på när livet börjar hos ett foster, familjens betydelse och struktur, vilken sammansättning och ideologi vårt landets regering ska, och sedan landets roll och kopplingar ute i världen där bl.a. integration och EU har en central roll.
Och just nu pågår ett maktspel om våra röster från valet som var för en vecka sedan. Kan man tänka sig, än hur man vänder och vrider, kommer vi att ha stora grupper som anser sig svikna av sina företrädare.
När man redan innan valet målat in sig i ett hörn, är det svårt att ta sig ut...
 
På valvakan när de flesta valdestrikten var räknade, började parti efter parti, utifrån sin egen horisont, utse sig själva till vinnare. En förvirring utan dess like - som nästan blev lite komiskt! 
Och det fortsätter....
Kan det vara ett väldigt högmod, eller är det "Pride," som min 24- åriga kurdiska frisörska uttryckte det, som är problemet?
 
Det är som om de urgamla orden, om andevärldens inflytande och den tidens stormakter, från Jesaja 14:13, börja få liv igen i vår tid: 
⚡️
Du sa i ditt hjärta:
´Jag ska stiga upp...
och jag skall upprätta min tron.´
⚡️
 
Det finns en "inbyggd mekanism," som förr eller senare utlöses, om det handlar om högmod och stolthet, och det är - dom och straff! 
Medvetna feltolkningar, halv- och hellögner, bortförklaringar m.m. florerar, för att rädda sitt eget skinn. Bibeln har så många berättelser som handlar om det politiska planet och hur det då kan gå med tiden. 
 
⚡️
Vart ord på deras läppar
är en synd i deras mun.
Låt dem fångas i sitt högmod
genom den förbannelse
och lögn som de talar.
Ps. 59:13
⚡️
 
Och någonstans i allt detta ,ska vi förhålla oss till fortsättningen...
 
⚡️
Människornas stolthet
skall slås ner
och männens högmod
förödmjukas.
Herren ensam skall vara upphöjd
på den dagen,
och avgudarna skall fullständigt försvinna.
Jes. 2:17-18
⚡️
 
Som sagt, inga självklara och färdiga lösningar finns, men Jesus säger:
 
🌾💞🌾
Detta har jag talat till er,
för att Ni ska ha frid i mig.
I världen lider ni betryck;
men var vid gott mod,
jag har övervunnit världen.
Joh. 16:33
💖
 
/Eleonora💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela