inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Tänk om jag inte hade vågat...

Publicerad 2019-01-03 20:42:00 i Allmänt, B1, Musik, Podcast / Sveriges Kristna Radio,

Vi står inför ett nytt år och nya möjligheter! 📆
Eller så tänker du:
- Jaha.. det blir som det blir. Alla dessa föresatser är lönlösta...
Bara för att det gått några dagar in på det nya året är du ingen förlorare. Jorden snurrar runt solen utan en början eller ett slut. Möjligheterna finns alltid där. 
Även om man inte fick till det vid första varvet, innebär det inte att andra eller tredja solvarvet blir lika innehållslöst. 
På något sätt känns det som att man behöver ladda inifrån. Inte bara ett tankebeslut, utan det behövs en kraft och motivation som finns djupt där inne...
Och uppmuntran!
⚓️
Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren,
nämligen fridens tankar och inte ofärdens
för att ge er en framtid och ett hopp.
Jer. 29:11
⚓️
 
För en tid sedan stod jag mitt i ett projekt med många människor inblandade. Det var min skivinspelning, It Is Written, som just blivit klar, och jag hade precis haft en offentlig release av skivan. Det krävdes mycket kraft, tid och engagemang för att ro i land det hela. Men så kom ett uppmuntrande mail från en person, som i en mailbrevväxling till mig uttryckte många värdefulla tankar och sitt stora tack för konserten:
📩
-"Ibland kan "smådetaljer" ändå bli mest betydelsefulla och du kan nog aldrig tro vad det blev för mig: När du sade att det där att få rösten tillbaks efter skadorna, var mycket saker som "satt i huvud" och att du blev fri genom en duktig människa som kunde hjälpa dig att tänka rätt om din röst. Och vilket fantastisk resultat och välsignelse det blev för så många, att du blev "fri" att sjunga igen. Du antog utmaningen, avslöjade "lögner", blev frimodig och tog tillbaks det Gud gett dig för att välsigna andra med det.
För det du sa och berättade blev plötsligt så personligt för mig.
Människor och omständigheterna har matat in så mycket negativt i mitt huvud om vem jag är. Och jag börjar inse, att jag tagit in dessa saker och uttalanden som sanningar. Har dessa människor haft rätt eller fel och vad är sanningen? Tänk om de haft fel? Tänk om jag och någon mer skulle förlora något, om jag låter lögnerna bli kvar och inte vågar göra det jag drömmer om? Tänk om Gud har planerat och tänkt något mer för mig än vad jag lever ut nu? Jag pratar ju inte om egna skivor i mitt fall, utan att bara våga leva ut frimodigt i det jag har.
Bli fri och våga..... Här hjälpte du mig att våga tänka nya tankar om mig själv".
📩
-"Du anar inte vad ditt mail värmer mitt hjärta! Så viktigt att komma ut ur felaktiga föreställningar och tankebanor och jag önskar verkligen att du ska hitta vägen vidare i detta. 
Det är nog drygt 10 år sedan nu, som jag fick hjälp på mitt område. Hon var en gång i tiden en av de främsta sångpedagogerna på musikhögskolan i Göteborg. Vilken gåva hon var till mig!! Idag är hon 85 år, och när jag träffade henne härom dagen så påminde hon mig om några tips att tänka på, som jag hade glömt på vägen.
Vi får tro Gud om att han välsignar våra händers verk och våra engagemang, på sitt unika och speciella sätt. Hur fortsättning och framtid ser ut för oss enskilt vet vi ju inte, men jag tror att det finns mycket för alla, var och en, inför framtiden på olika sätt och olika områden - för den som låter sig vara tillgänglig".
📩
-"Jag hamnade faktiskt i en situation helt nyligen, och den ramen hade alla ingredienser som fick mitt inre att känna obehag och "skaka". Men när det inte gick att "slingra mig ut" från det heller, så gav jag det hela till Gud och sa, att eftersom det nu är som det är, så är Han ansvarig. Så det här med att "våga" har varit väldigt högaktuellt för mig nu och jag har tänkt mycket  på det du berättade på releasen och det  jag skrev till dig tidigare.
Har nog aldrig fått så mycket positiv feedback tidigare efter denna utmanande situation, men det var ju Gud som var ansvarig! Men det krävdes ganska stor strid i mina tankar att våga bryta inre hinder.... Efteråt kändes det bra, många blev välsignade.
Tänk om jag inte hade vågat....
....och tänk om du inte hade vågat börja sjunga igen? Tack att du vågade!!!"
 
Här är hon, min älskade Elisabeth, hon som hjälpt mig och många andra,  att få de verkyg som behövs för att utveckla sin gåva, talang och kallelse på sångens område:
Du och jag är inga ensamma egna "satelliter" som snurrar runt. Vi hör ihop med andra, och TILLSAMMANS kan mycket hända! 
Ge råd och tips, slipa och träna, uppmuntra och utmana - ja, allt för att se Guds rikes tillväxt.
 
Och hur är det för dig? Låter du andra diktera livet...
Vad var det som stod i mailet...?
 
"Människor och omständigheterna har matat in så mycket negativt i mitt huvud om vem jag är. Och jag börjar inse, att jag tagit in dessa saker och uttalanden som sanningar. Har dessa människor haft rätt eller fel och vad är sanningen? Tänk om de haft fel? Tänk om jag och någon mer skulle förlora något, om jag låter lögnerna bli kvar och inte vågar göra det jag drömmer om? Tänk om Gud har planerat och tänkt något mer för mig än vad jag lever ut nu?
Bli fri och våga....."
 
📌Året och livet är fullt av möjligheter!📌
 
/Eleonora💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela