inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Strider och Segrar - Strategiska Platser

Publicerad 2019-03-31 11:19:00 i Profetisk tid,

Så sitter jag här och funderar vad jag ska skriva om. En liten lapp har legat vid datorn där jag skrivit upp sådant jag tänk att ta upp men inte fått till - ännu...
✍ EChurch: Vår relativt nystartade församling i Uppsala. Tänkte presentera den och visa bilder. Är så glad och tacksam för att få vara en del av den och se hur den växer mer och mer. Inget är självklart ,och jag förstår att i allt detta måste det vara Gud som ger ritningen och växten. Men det får bli mera kring detta en annan gång.
 
✍ Två barnmorskor: Ja, vad kan detta vara? Det handlar om två fantastiska kvinnor, Sifra och Pua. De hade antagligen huvudansvaret över de hebreiska barnmorskor som fanns i Egypten, när slaveri och förföljelse förtryckte dem. De blev uppmanade att döda alla pojkar som föddes... 
Men barnmorskorna fruktade Gud
och gjorde inte som den egyptiska kungen besfallt dem
utan lät barnen leva.
Och Gud lät det gå väl för barnmorskorna...
Eftersom barnmorskorna fruktade Gud,
välsignade han deras hus.
2 Mos 1: 17, 20, 21
 ✨
Kan det var så, att det ligger en hemlighet i ett lands välsignelse, när kvinnor står upp frimodigt för sanning och rätt? Här försökte den Egyptiske kungen manipulera och styra vad Sifra och Pua skulle ge för arbetsorder till sina medarbetare.
Det krävs mod att stå upp emot förordningar. Att inte tänka på sitt "eget skinn" eller karriär för att hitta en lättare väg. Det är inte alltid bekvämt och enkelt, MEN det är nödvändigt!!!
En lördag i mars, med "Kvinnor I Nätverk," blev en sådan dag, när flera fick släppa det oviktiga och istället se det nödvändiga.
Tidsandans arbetsfogdar vill ännu en gång  förminska och hindra det som ska födas fram av liv för vår tid. 
 
✍ Vatten ur klippan: Vilket elände man hamnat i!! Allt folket (ca. 2 miljone) var påväg att dö av törst, vuxna, barn och djur, men Mose stav blir redskapet till miraklet. Staven fick Nilens flod att bli till blod och därmed besegra en av deras gudar som sammankopplats med Nilen. Nu slår Mose på en klippa. och rent frinskt vatten flödar flödar fram. 
 
Hur kan vi relatera till berättelsen?
Vi inser att vi emellanåt har slagits mot fienden - och vunnit seger! 
Vi har erfarenheter av att vi behövde ett mirakel vid olika tillfällen - och vi fick det!
 
MEN: 
 ✨
... sedan kom Amalek och stred mot Israel...
2Mos. 17: 8
✨ 
I allt detta som Gud har för oss som sina barn, finns alltid - tyvärr - en Amalek.
Det står:
En hand har lyfts mot Herrens tron.
Men Herren skall strida mot Amalek
från släkte till släkte.
(v.16)
 I vår tid är det en andlig strid om de livgivande källorna. Inget är självklart bara för att vi vunnit några segrar. Så länge Mose höll upp sina armar gick det väl, men när han började bli trött började armarna sjunka och fienden fick övertaget. Enda sättet att orka var att Aron och Hur såg till att Mose fick sätta sig ner på en sten, och de tillsammans höll upp hans armar. 
 
Om vi för samman mina tre underrubriker finns det en gemensam nämnare i det hela:
 
🛎 Det pågår konstant en strid mot Guds församling - men dödsrikets portar skall inte bli församlingen övermäktig!
🛎 Det pågår konstant en strid om de ofödda barnens rätt till liv - men Gud reser upp männikskor i denna tid för att ta den fighten och navigera på ett sätt som ger Guds rike en framgång. 
🛎 Det pågår ständigt en strid om att finna det friska klara källvattnet som stillar människors andliga törst! Och här behövs klar och tydlig vägledning från de gåvor Gud satt i sin församlig för att urtrusta oss var och en, att vara med och bygga upp Kristi kropp - Guds församling.
 
Här finns tre viktiga och strategiska platser vi ska vara placerade på, där vi vinner seger över fienden:
 
✔️I Guds församling
✔️På stridsfältets höjder
✔️På en plats av bön.
 
Vi möts! 👋
 
"Pulkabacken" och "Själiskt - Andligt - Inflytande" får bli ett annat tillfälle att kanske skriva om. Tankarna finns i huvudet... 😉
 
/Eleonora💞
 Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela