inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

När världens religioner förenar sig...

Publicerad 2019-10-28 22:00:00 i B3, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

Jag blev jag riktigt omtumlad när jag idag satt och läste om Josua i bibeln - OCH jag ser parallellerna i vår tid ...
Det kan stå oss dyrt att inte vara tillräckligt uppmärksam, noggrann, och medveten om situationens svagheter, när manipulation, kontroll och makt vill hantera och överta goda intentioner.
Josua och Kaleb var de enda som efter 40 år i öknen fick komma in i det förlovade landet. De hade sett, hört och förstått Guds handlande genom tiderna. De hade stått fasta i sin övertygelse om vad Gud sagt till Israels barn och nu hade de äntligen kommit in i landet, tillsammans med en ny generation som bara sett ena sidan av sina landsmäns liv, för Egypten tillhörde ju historieberättelsen. 
Men vad händer?
 
I öknen hade man säkert mött kringresande med utnötta kläder, gammalt bröd och uttorkade vinsäckar.  Att hjälpa främlingen på sin resa var helt självklart, men han tillhörde ett annat folk och fick därefter vandra vidare. 
Så en dag i det förlovade landet, dyker det upp några med liknande utstyrsel. Vad Josua inte visste var att det var ett folk i grannskapet som klätt ut sig för att försöka rädda sig själva med list och ingå ett fredsfördrag. 
Efter mycket prat och förklarande trodde Josua och de andra ledarna tillslut på dem, och ingick så en allians med dem - utan att fråga Gud.
Inför stridshandlingar rådfrågade man alltid Gud, men behövdes det verkligen inför fredsföhandlingar ...?
Allt får sina konsekvenser när man går sin egen väg, och det var ju inte tänkt att det skulle bli på detta sätt. 
 
I vår tid sluts det många olika sorters fredsfördrag, och bara för att det sägs handla om att arbeta för att minska konflikter och möta olika kritiska behov, behöver allianserna inte vara av godo. Vi tror vi känner igen behoven, precis som Josua gjorde,  och dras in i samarbeten utan att förstå vart det hela är påväg.
 
I vår tid finns en ny humanistisk solidaritet som klivit in bland världens olika religioner. Man sätter människan på toppen, och vi ska genom social rättvisa skapa en värld där allt kommer att ordna sig - tillslut.
Vad det egentligen handlar om är en kontrollmekanism som ska utöva allt som rör våra liv. Vad vi ska äta, köpa och sälja, den energi vi använder och mycket mera. 
Här är den bild som regeringen ger inför att målen ska vara uppfyllda i Agenda 2030:
I allt detta arbete har så FN bett om hjälp av religionernas olika världsledare. Man ska bygga ett nära samarbete bland världens religioner för att ge en ny inriktning och understödja en global familj. Man ska bygga en grund av tillit, så det kan bli ett effektivt och kraftfullt verktyg  i arbetet för fred. 
Jaha... !!!
 
Det gäller att urskilja, upptäcka och avslöja det som pågår, och här har faktiskt alla hypoteser kring klimatet en kraftfull katalysator. Den finns med i alla globala mål som en underliggande ström.
 
Ideerna har kommit 
Lektionerna undervisas
Hjärntvättningen har börjat ...
 
Här finns ett falskt religiöst system, med företrädare som påstår att alla tillber samma gud. De väver in sig så smidigt lite varstans. 
Religions for Peace, och European Council of Religious Leaders ECRL är några, och här är  "World Alliance of Religions, Peace summit"med sitt YouTubeklipp värt att titta på:
 
De vill ge intryck av att tro på Gud, 
men vill inte veta av Guds förvandlande kraft.
2 Tim. 3:5
Vilka kommer i vår tid till oss förklädda, på samma sätt som Josua fick uppleva, för att skapa orena allianser
på felaktiga grunder ...
utan Guds ledning ...?
 
Största fienden för kyrkan är - kyrkan!
Den som har öron må höra ...
 
Om du vill läsa lite mera kring detta har jag här ett inlägg från september 2015. Den dag Agenda 2030 sjösattes och vi hade den sista blodsmånen. 
 
 
Eleonora💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Postat av: VivekaH

Publicerad 2019-10-29 12:13:33



Tack för din artikel. Fick se om den tack vare P-A Imsen som jag gillar.
Underbart med den vaksamhet du har när du skriver. Du ’ser’ju vad som är på gång, halleluYah!
Jesus har ju tydligt sagt att vi ska vara på vår vakt och att vi -var och en av oss- ska se till att ingen bedrar oss:
"Se till att ingen bedrar er".
Humanismen – i alla dess former- är en sådan verksamhet som vi har all anledning att vakta och 'SE TILL'... så att vi inte bedras. Tyvärr är denna vaksamhet ganska sällsynt hos enskilda kristna. Det verkar som om många överlåtit det jobbet åt präster/pastorer. Det är inte bra. Det är ju ett jobb Jesus gett åt oss ’var och en’. Idag, med så mycket förförelse i omlopp är dessa Jesu ord verkligen något som borde tas på högsta allvar av var enskild troende.
Som du visar Eleonora så finns redan detta gift också inom kyrkan, (ditfört av kyrkans egna ledare). Eftersom många kristna ’får’ inte längre vakar själva utan har överlåtit detta åt USLA herdar … så är nu faran mycket stor att giftet, den FALSKA (humanist)-freden får fäste hos enskilda ’icke-vakande’ troende i församlingarna. FÖRFÖRELSE pågår i församlingar och kyrkor!
Jesus sa (ju) att förförelse måste komma. NU är den här. Förförelsen kommer från världen men också från kyrkans talarstolar.
Ve över världen som förför! Förförelser måste komma, men ve den människa genom vilken förförelsen kommer. Matt 18:7
SE TILL … kära syskon i tron … som Jesus sa, att INGEN bedrar er!
Tack för dina VARNINGS-ord.
VivekaH






Svar: Hej!Så roligt att du hittade till min blogg 😃
Ja, visst är det märkliga tider vi lever i och vi behöver förstå och vara vakna.
Många hälsningar från mig,
Eleonora 💞
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela