inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Ett varnande exempel

Publicerad 2019-09-06 23:21:00 i Allmänt, B3, Några mest lästa inlägg, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

Vi har världens slut inpå oss. Ja, så säger bibeln och vi är nog många som kan hålla med om detta. I denna tid har vi ju även alla klimatalarmister med på spåret, men här finns en stor skillnad. 
Bibeln säger:
🌈
Så länge jorden består, skall sådd och skörd,
köld och värme, sommar och vinter,
dag och natt aldrig upphöra.
1 Mos. 8:22
🌈
 
Vad är egentligen på gång? Det mesta ser ju ut att vara i rörelse - och det på ett sluttande plan. 
 
Bibeln berättar om ett folk som hade allt vad dom behövde. Mat, kläder, ett gemensamt mål, beskydd, och befrielse och frihet från förtryck. Mitt i allt detta står det att deras historia har skrivits ner som ett varnande exempel för oss som har världens slut inpå oss. 
Vad hände? 
 
Någonstans på resan började man tappa focus, och man lämnade riktlinjer och vägledning som var nödvändigt att hålla sig till. Lättja, omoral och klagan - och på väg mot löfteslandet ligger döda kroppar längs vägen...
📌
Det som hände dem tjänar som exempel
och skrevs ner för att varna oss
som har världens slut inpå oss.
1 Kor 10:11
📌
 
För några dagar sedan kom några tankar och bilder till mig. 
Jag upplevde hur Gud talade om att det går inte längre att fejka i sitt kristna liv. Det har alltid varit på allvar, men NU är det på ALLVAR!!
Sedan såg jag en stor öppen kran och "hörde": 
- Antingen spolas du bort, eller så spolas du med...
 
Vi står mitt i ett korsdrag där mycket står på spel, men andliga strider ska utkämpas med andliga vapen. Här skulle vi kunna rada upp många företeelser i samhället och utöver världen, men på den nivån vispar vi bara runt på ytan så dammet yr. Bibeln talar om auktoriteter och maktsystem som inte är av kött och blod, som vi ska strida mot iklädda med hela Guds vapenrustning (Ef 6:11-12).
Det som är påfallande att lägga märke till, är att se hur dessa makter utövar ett inflytande i vår tid.
En kvinna vid namn Doreen Irvine skrev en bok på 70-talet om sin tid i det djupaste mörker inom satanismen. Hon hade "avancerat" till häxkonstens drottning och kunde gå igenom eld, göra sig osynlig och döda flygande fåglar m.m. Inget verkade vara omöjligt. Med hennes titel följde också studier, arbete och resor runt om i världen. I allt detta hade hon sin andlige hjälpare Lucifer, som gjorde det möjligt för henne att förstå och tala de olika språken. 
 
Hon skriver i sin bok "Ur satans grepp" om olika händelser och resor på 50-60-talet:
"Många diskussioner hölls. Det mest betydelsefulla ämnet var hur man skulle kunna göra häxkonsten mer tilltalande. Många unga människor hade fått ett oerhört stort intresse för det okulta. Nu var det betydelsefullt att man kunde ge häxkonsten ett nytt utseende och följande riktlinjer drogs upp:
Skräm aldrig någon. Erbjud dem en ny form för det mystiska. Gör häxkonsten mindre ondskefull. Få den att verka naturlig som ett oskyldigt äventyr."
Här om dagen gick det att läsa följande rubrik...
 
Och så kom den vita magin in...och mycket annat...
Men det bästa skyddet, och det viktigaste redskapet för att erövra territorium, är när Guds församling möts i bön!
Vid påsktiden, tolv år efter att den helige Ande fallit på pingstdagen, utbryter en stor förföljelse mot församlingen i Jerusalem.  Kung Herodes lät gripa och misshandla församlingsmedlemmar. Jakob blir halshuggen och nu verkade det vara Petrus som står på tur. Han blir fängslad, men man ville vänta några dagar så man kunde fira påsken klart. Men nu började församlingen att be!
 
Petrus hölls kvar i fängelset,
och församlingen bad uthålligt till Gud för honom.
Apg 12:5
 
En ängel kom och befriade honom och gav samma hälsning som Israels barn fått ca 1500 år tidigare:
"Sätt på dig bältet och ta på dig sandalerna.." 
Samma hälsning gäller för oss idag! Uppdraget är stort och Gud kallar oss ut ur vår fångenskap. Vi ber för varandra, vi ser Gud göra under och vi tar på oss vår utrustning och utövar auktoriteten i namnet JESUS!. 
VI SKA GÅ HELA VÄGEN!!
 
/Eleonora 💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela