inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Fel på många sätt

Publicerad 2019-09-15 23:25:00 i B4, Morgon och kväll med min Bibel,

Det kan verkligen bli fel på många sätt. Ibland händer det i ett nu, medans andra gånger tar det lång tid, så där som att bli en kokt groda.. 😆
 
Jag tog några bilder påväg ner till sjön en solig sensommardag. Några veckor senare sitter jag nu inne och skriver och känner hur hösten har kommit med regn och rusk. Ibland går det fort!
 
Dagens inlägg och "predikan" handlar om två träd och två båtar. Jodå.. om vi tittar, reflekterar och låter omgivningen och naturen få tala, kan vi se och höra ett och annat.
 
Där är dom - sida vid sida. Det ena trädet växte så ståtligt och rakt men knäcktes av vinden, och grannens utedass i sommarstugan följde med i fallet. Ingen kunde väl ana att det skulle bli så. 
Bredvid står den smått galna och tilltuffsade granen. För den har det inte varit så lätt att växa rak, men tillslut så går det uppåt...
Sida vid sida - olika förutsättningar - men utgången blev det omvända. 
Så kommer jag till bryggan där någons båt legat länge. Ja, den övervintrade också i vattnet. Kanske ägaren dyker upp och ordnar upp det hela, annars är det inte långt ifrån att den sjunker. Det gick ju bra förra sommaren när det var värmebölja, men nu kommer regnvattnet och avdunstningen hinner inte med. 
Försummelse under lång tid - och plötsligt kan det hända det man fruktar!
Inte långt från bryggan ligger en blå båt som verkligen har sin egen historia. När jag ser den blir jag ständigt påmind om en händelse som var sekundrar och centimetrar från en verklig katastrof.
Våra söner var ute med en kompis i deras motorbåt. Den blev lite för "baktung"i hastigheten, och man såg inte den enda båt som fanns - mitt på sjön - med två äldre fiskande män.
Vad händer? De kör på deras båt från sidan! Ena mannen som såg faran hoppar i sjön med sitt fiskespö. I detta kaos fastnar han i fiskelinan som snurrat in armar och ben. Pojkarna som är i 12-13 års ålder, ror snabbt till honom och med knapp nöd får de upp honom i båten. 
- "Jag kommer alltid att ha flytväst på sjön", säger den äldre mannen. "Man vet aldrig vad som kan hända..."
Resultatet av den båtturen är denna blå båt, som vi fick överta efter att en ny båt måste inhandlas. Den blev lagad med glasfiberväv i sidan, som motorn från pojkarnas båt rev sönder när den åkte tvärs över deras båt. Dessutom blev det mardrömmar och förlorade glasögon...
En dyr historia på många sätt.
 
Ibland ställer vi till det för andra, som utedasset som brakade ihop av tallen, eller båtarna som kolliderade. Kanske var det en murken stam och för grunda rötter på stenhällen. Eller så går det för fort och man har inte focus och uppmärksamhet. 
Men det kanske finns ett kämpande kraft inom oss för att klara sig och övervinna, så där som tallen som fick göra en sväng för att komma vidare uppåt? På något sätt ska det väl ändå gå...
 
Men båten fylld med vatten tycker jag nog är den mest tragiska bilden av dessa liknelser. På något sätt bryr man sig inte, eller så har man helt enkelt glömt bort eller förtängt...
-"Kanske det avdunstar tillräckligt mycket så man klarar sig flytande, eller så kanske någon kommer och förbarmar sig..."
Orken och engagemanget är borta - och det blir som det blir...
Och snart händer det - plötsligt!
 
Hur går det för dig just nu?
 
🔔Går det för fort kanske, och du har tusen och en grejer att hantera? 
Har det blivit för mycket "yta" och allt ser bra ut på utsidan, men rötterna är grunda..?
Då är det dags att vakna upp, tänka till, fatta beslut och göra förändringar. Allt för mycket står på spel och du kan förlora alltsammans!!
Det du äger och har är inte alltid någon självklarhet. Allt ska vårdas och kräver sin tid och noggranhet. 
 
🔔Eller känns det som om du blivit ett skådespel för världen? Det ser nästan lite löjligt ut och du har fått ta dina svängar och krokar i tillvaron.
Men du: Är det kanske så att du är påväg uppåt? Påväg ut ur en märklig labyrint, som verkligen har spelat ett spratt med dig? Kan det finns något av en "seghet" som byggts in i dig och gjort att du vägrar att ge upp? Håll ut!!! Kom ihåg att livet sträcker sig uppåt - mot solen.
Det blir bra det här... 😉
 
🔔Men du som guppar runt i båten är det inte mycket hopp om - tyvärr. Om inte du bryr dig - vem ska då bry sig? Visst finns det räddningsplankor och räddningsaktioner som kan förhala ett förlopp, men tillslut handlar det om att du själv fattar beslut, gör förändringar och ser till att tömma båten på vattnet. Förr eller senare kommer du annars att sjunka. 
 
Alla har vi val att göra.
 
✨📖✨
Erkänn alltså ert behov av Gud.
Stå emot djävulen, så ska han fly ifrån er.
Håll er nära Gud, så skall han hålla sig nära er. 
Be Gud om förlåtelse för era synder.
Tvivla inte mer, utan tro på Gud av hela hjärtat.
Gråt över det onda ni har gjort.
Visa en verklig ånger.
Sluta skratta och låt tårarna stömma.
Låt er ytliga glädje vändas i sorg.
Ja, erkänn ert behov av Herren Gud, 
så ska han upphöja er.
Jak. 4:7-10
(Handbok för Livets översättning)
✨📖✨
 
/Eleonora 💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela