inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Mitt livs tema - nr.1

Publicerad 2020-07-04 21:22:00 i Storyline - Mitt livs tema!,

"När jag blir stor ska jag sjunga". Det tilltalet fick jag, och den drömmen bar jag med mig - redan som barn.

Jag minns det så väl. Jag var kanske 3-4 år gammal, och jag satt på golvet i vårt kök och lekte med lite verktyg som fanns i den nedersta kökslådan. Kylskåpet var mitt emot mig. Allt var självklart, naturligt och enkelt. Mer komplicerat än så var det verkligen inte.
- När jag blir stor ska jag sjunga!
Här är jag några år äldre och spelar fiol. Grammofonen som jag flitigt använde skymtar till höger.
 
Hemma i fåtöljen, i en liten by utanför Örnsköldsvik, satt jag timme efter timme och sjöng med i EP- och LP- skivorna på grammofonen, och dockor och nallar var min trogna lyssnarskara. 
Jag hade inte många skivor att spela men Alice Babs skiva "Sjung med oss mamma" gick dagarna i ända hemma i vårt vardagsrum.
Framträdanden på söndagskolfester och skolavslutningar övergick med åren till att bli ungdomskörer, egna konserter och medverkan i TV-program. Aldrig kunde jag drömma om vad följande år skulle innehålla!
 
Det låter kanske enkelt och självklart när jag summerar ett antal år på detta sätt, MEN det var absolut inte lätt.
Att hålla kvar i en dröm och ett tilltal, kräver tro, uthållighet och att man ständigt påminner sig om vart man är på väg, även om det känns som om allt står stilla - i åratal!
 
När jag flyttade hemifrån som ung student för att börja mina studier i Umeå ( inga dörrar hade ju öppnats för mig - tyckte jag ), gick jag till pingstkyrkan på en samling för nya studenter i stan.
Hade jag inte fått ett starkt levande Guds ord av pastor Assar Gyllroth, då vet jag inte om jag orkat fortsätta "hålla taget". Nu var det inte specifikt riktat till mig, utan till alla nya studenter, men jag tog ordet som "mitt".
Femton år senare får jag detta bibelord i en tavla från mina elever i Livets Ords musikskola ( Jag arbetade då som musikledare i församlingen och studierektor för musikskolan) . Nu hänger den på väggen i mitt arbetsrum och jag är än idag beroende av det ordet.
 
🏅
Vinnlägg er därför så mycket mer om
att göra er kallelse och utkorelse fast.
Ty om ni det gör ska ni aldrig
någonsin komma på fall.
2 Petr. 1:10
 🏅
Genom årens gång har tilltalet jag fick som barn bekräftats på olika sätt, men allt började i mitt lilla barnahjärta. 
 
Du har din story.
Du har din kallelse.
Du har din väg att gå.
Allt är unikt men det kräver samma ingredienser : 
Tro, tålamod och ett lyhört hjärta...
 
Fortsättning följer i del 2 😊
 
/Eleonora 💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela