inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

"The Great Reset" – WEF

Publicerad 2021-02-06 22:34:00 i B3, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

Jaha ... då var det dags att skriva om "The great reset" - del 1.
  
I detta inlägg vill jag lyfta fram lite av bakgrunden till "The Great Reset", för att i nya inlägg framöver utveckla det vidare. Jag verkar ha all anledning att återkomma till detta ett antal gånger framöver, för om nio år, 2030, ska man vara klar med det som kallas för Agenda 2030. Och ska man få allt detta att hända, måste både ett och annat - och mera därtill - förberedas, genomföras, inträffa och framtvingas ...
För några år sedan skrev jag inlägg om de märkliga blodsmånarna som inföll under olika år, samtidigt som det var påsk och lövhyddohögtid i Israel. Himmelska signaler, där tider och datum i historien markerats av händelser, med stor dramatik.
 
Måndagen den 28 september 2015 händer något märkligt samtidigt som den sista blodsmånen syntes på himlen, och i Jerusalem såg man den som störst, en Supermoon ...
Jo, jag vet ... det handlar om astronomi.  Hur månen kommer i jordens skugga i förhållande till solen, och att den blodröda färgen handlar om ljusets våglängder med samma fenomen som en solnedgång.
MEN allt detta är bara "lite extra detaljer" om man ser vad som VERKLIGEN hände just då ‼️
 
Just denna dag avslutades det stora FN-toppmötet i New York, och deras 70-åriga jubileum. Världens stora ledare hade träffats för att fastställa 17 utvecklingsmål. De hade utarbetat en ny uppföljare till millenniemålen från år 2000 (som innehöll "Hållbar utveckling", och som skolans värld fått i uppdrag att undervisa och införliva i alla skolämnen), som man nu kallar Agenda 2030. 
En manual som ska ge riktlinjer hur man ska styra planeten ... "Time for global action - for people and planet ..."
Klimatförändringar, ekonomi, hälsa, jordbruk, energi, utbildning, jämställdhet...
Det handlar om förändringar och inskränkningar utifrån hållbar utveckling, som ska detaljstyras.
Nu ska vi rädda klimatet och utrota hungern och fattigdomen – och mycket mera.
Och man hade sina rådslag i FN. En freds- och trygghetskonferens med världens alla ledare - och påven som kickstartade det hela!
 
Att samla kunskap kring det vi kallar "den yttersta tiden" är viktigt, men i allt detta måste vi ha rätt våglängd inkopplad. Det kan även vara så att vi inte hör det vi borde höra, för med tiden kanske vi inte kan uppfatta vissa signaler. Eller så har vi varit med om något dramatiskt som skadat vår hörsel ...
Då kan vi behöva lite hjälp på traven - den helige Ande vill vara vår lärare och vår hjälpare. 
 
Det låter så förnuftigt med Agenda 2030, för vi alla vill ha fred, lugn och ro. En jord att vårda sig om, och se till att alla resurser räcker till världens befolkning. Men politiska konflikter, ekonomiska problem och religiösa sammandrabbningar kräver lösningar.
 
En världsregering
En världsekonomi
En världsreligion
 
Förförelse innehåller alltid några sanningar ... 😬
Efter detta FN-toppmöte där bl.a. Bon Ki-moons uttalande om en "historisk vändpunkt för vår värld" och Barak Obamas uttalande "Detta är det största och viktigaste steget vi tagit", har Agenda 2030 sjösatts. Där talade man bl.a. om att göra mänskligheten mottaglig för olika former av inskränkningar, för "mänsklig frihet är inte bra ..."
 
I den Trilaterala kommissionen , en privat organisation som ser ut att verka för en global centralregering som en vidareutveckling av FN, säger en av dess initiativtagare, David Rockefeller: 
- "Rätta sortens kris behövs för att nya världsordningen ska accepteras".
 
Och nu kliver World Economic Forum fram i stor kraft och frimodighet. På sitt årliga möte sommaren 2020 lanseras uttrycket "The great reset".
Här, i WEF, finns lösningarna för politikernas problem, och världens ledande politiker möter globala storföretag som är villiga att hjälpa till att utveckla både det ena och det andra. 
Man talar om en totalförändring av världen, en fjärde industriell revolution, "with a breathtaking speed - like a tsunami" ...
Ord som återkommer åter och åter igen är "rebuild", "redesign" och "build back better ..."
Den sistnämnda är en slogan som myntades av FN för återuppbyggnad av samhällen efter katastrofer, där det handlar om att möta "det nya normala". 
 
Nu börjar vi se konturerna på hur allt detta ska gå till med hjälp av multinationella företag. De är viktiga aktörer på den internationella arenan och de svarar för en betydande del av världshandeln, då de kan påverka hur såväl nationella regeringar som internationella organisationer agerar.
Det ser ut som om politikernas roll börjar styras av andra krafter ...
Politikern presenterar problemet -  företagen kommer med lösningarna ...
 
 💰
Dina köpmän var jordens stormän ...
Upp. 18:23
💰 
 
Och man säger där i maktens korridorer:
"I tider av fruktan går det lätt att genomföra förändringar."
"Det gäller att göra mänskligheten mottaglig för olika former av inskränkningar."
"Never let a good crisis go to waste."
 
/Eleonora💞
 
Ps. Om du läser inlägget på datorn ligger en annons från blogg.se över endel av texten. Tyvärr har jag ingen möjlighet att styra över det, men i telefonen finns inte det problemet. Där ligger annonsen innan inlägget. Ds.
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela