inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Andliga väderkartor

Publicerad 2022-02-03 22:53:00 i B3, Morgon och kväll med min Bibel, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

Det är visst mycket oväder på gång. Snö, regn och blåst finns på TV–bildens väderkarta, men jag känner av det här hemma i min varma ombonade tillvaro också – ovädret som ligger som en tyngd – för jag vet att det finns andliga väderkartor också ... 
Tyngden som gör mig nästan handlingsförlamad. Jag tar djupa andetag och känner att jag suckar i min vånda. En vånda som jag knappt vet vad det handlar om – men som ÄR! 
Genom hela bibeln möter vi dessa suckande människor. Även Jesus suckade i sin ande (Lukas 8:12).
 
Lyssna till mina ord, Herre!
Ge akt på mina suckar!
Psalm 5:2
 
Men kanske ska jag också beskriva det som en eld – en förtärande eld – och den närmar sig!
 
Det finns ett bibelställe jag ofta återkommer till, och det är beskrivningen av hur man bygger vidare på den grund i frälsningen som Jesus Kristus lagt i våra liv (1 Korintierbrevet 3: 10-15). Nu är det upp till oss var och en att se till vad det blir för byggmaterial. Det kan vara guld, silver och dyrbara stenar, eller så bygger man med trä, hö och halm – och en dag ska det visa sig hur arbetet blev utfört! Var och ens verk ska elden pröva.
Visst blir man räddad – för rätt grund är lagd, även om det blev trä, hö och halm man byggde med – men lönen uteblir och bygget består inte provet. 
– Kan det verkligen vara så?
– Ja, så står det ...
 
Men vilken symbolik finns i denna text?
Guld, silver och ädelstenar är inte något vi själva kan åstadkomma, tillverka eller bruka. Det är det som Gud förser oss med i arbetet. Men trä, hö och halm kommer ur vårt arbete och strävan när vi planterar, kultiverar, skördar och har vår egna planer på gång. Det som vi gör i egen kraft med våra egna beräkningar. 
Om vi gör en tankekarta av det som finns runt omkring oss och vi placerar oss själva i centrum, finns både det ena och det andra som vi relaterar till som t.ex. familj, vänner, ekonomi, arbete, församling och fritid runt oss i tankekartan. Alla områden behöver vi se över. Bygger vi med fel material på något område kommer elden på ett eller annat sätt att ta sig in och förtära. 
 
Mose fick ett stort uppdrag från Gud när han skulle bygga tabernaklet - Guds närvaro mitt ibland sitt folk. Många detaljer av material och mått och många olika medarbetare involverade. Men han fick förebilder så han kunde förstå hur det skulle utformas.
 
Se till att du gör detta efter de mönsterbilder
som har visats för dig på berget.
2 Mos 25:40
 
Glöm aldrig det du sett på berget, på dina andliga höjder! Det finns så mycket som vill ta din uppmärksamhet och få dig att kompromissa. 
 
Vid bränder utför man det som kallas lämpning. Man skövlar bort det brännbara materialet och i skogsområden gör man de så kallade brandgatorna. Allt för att skydda sig för att elden inte ska sprida sig. Att forsla bort det som kan ta eld och sprida sig är helt nödvändigt i denna tid. Vindarna viner och det går fort att det sprider sig. Livets byggmaterial måste ses över.
Vi kan bli så ansatta på många områden att vi inte riktigt hinner med orkanvindarna. Vapenrustningen som vi ska bära kom inte riktigt på plats, och pilarna hittar en liten glipa i rustningen. Och tankarna flyger i en stor flock över huvudet, och man hinner inte schasa iväg dem förrän några har hittat sitt tillhåll och byggt sig ett bo.
Och man undrar: Hur gick allt detta till?
 
Det kommer kontroll, och man inser att man inte riktigt vågar vara tydlig –  och man drar sig undan. Eller man blir osynliggjord och räknas inte längre in ...
Och hot och smicker kan börja dansa sin vals – tillsammans. 
Och man vet – det är dags att VARNA!
 
Tidsålderns slut ...  bedrägeri och avfall, stridslarm och rykten om krig, hungersnöd, jordbävningar, upplopp och pandemier ...
Och vi är mitt inne i ett genrep där jorden våndas och där världens furstar talar stora ord.
Och jag suckar ...
Och ... allt detta är bara början på födslovåndorna ...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela