inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Hur ska detta sluta?

Publicerad 2022-03-03 22:11:00 i B3, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

 
Vem trodde ... men, har vi inte känt på oss att något ändå var på gång – galenskaperna – när tiden är ur led? Här om veckan talade vi om pandemi, restriktioner och covidtester, ord som vi levt med i över två år. Nu har vi bytt ut nyhetsrapporteringen mot Ukraina, kärnvapen och flyktingar. Och det är mars 2022.
Hela skapelsen suckar och våndas och är fångad i ett slaveri under förgängelsen. Och vi undrar:
– Hur ska detta sluta?
 
Jag hör om människor som har mist sömnen och inte kan sova, för oron finns där över vad som kan hända. Alla jodtabletter som kan skydda sköldkörteln mot strålning har tagit slut i alla lager, för  att inte tala om vattendunkar, enkla radioapparater och spritkök. Ansökninar till hemvärnet börjar strömma in för nu är det många som vill ansluta sig till landets försvar.  Listan kan säkert göras lång, och det visar på att ingenting är längre som förut. Så har vi MSB:s hemsida som låg nere, på grund av den överbelastning det blev när så många ville se var skyddsrummen är belägna. Och vi letar i våra vrår runtom i våra hem efter broschyren vi fick för några år sedan "Om kriget kommer" ...
 
Landets försvar finns på land, hav och luft, men även cyberområden behöver sina styrkor. Vi rör oss i parallella världar där det sker upprustningar fysiskt, digitalt och andligt, och egentligen är det inte något nytt, förutom cyberrymden förståss. Vi är påväg mer och mer in i den tid som Uppenbarelseboken talar om, en apokalyps där slöjan tas bort för att visa och avslöja framtidens scenario – en triumf över ondskan! Kan vi bara hålla tag i detta är mycket vunnit - JESU SEGER ÖVER ONDSKAN!
 
Men vi lever här och nu och dras lätt med i nyhetsrapporteringar om krig och stridsflygplan som kränker svenskt luftrum, och där vår egen vardag handlar om skyhöga elräkningar, och bensin- och dieselpriser. I allt detta säger Guds ord:
 
Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig.
Se då till att ni inte blir skrämda.
Ty detta måste hända,
men därmed har inte slutet ännu inte kommit.
Matt 24: 6
 
Bibeln talar om svåra tider men mitt i allt detta ska vi inte bli skrämda. Det låter ju nästan överdrivet positivt i eländet, men här handlar det om en frid och trygghet som inte är baserat på våra omständigheter i livet. 
Jag tog en promenad idag i ett underbart härligt vårväder. Solen lyste, fåglarna kvittrade och termometern började nu visa plusgrader. Så hör jag en liten stilla röst inom mig:
"Fastna inte bara i det profetiska som nu börjar utspela sig i vår tid. Se till att ni bygger upp er styrka i er invärtes människa". Vårt sinne kan dra iväg och mycket talar nu i dessa dagar till våra känslor och vårt intellekt – och visst, det behövs det också. Men nu handlar det om att behålla fältet, inte förlora trons områden bara för att tiderna skakar. 
Vi är för en tid som denna!!!
 
Vi hör inte till dem som drar oss undan och går förlorade.
Vi hör i stället till dem som tror och vinner sina själar.
Tron är en övertygelse om det man hoppas,
en visshet om det man inte ser.
Hebr 10:39, 11:1
 
Om vi inte tidigare förstått det så måste vi nu inse att vi befinner oss i ett konstant krigstillstånd emot mörkrets makter. I Gud finns kärlek, frid och omsorg – men detta krig är vår vardag!
 
När Paulus hade blivit fängslad och satt i Roms fängelse skriver han till de troende i Efesus. Han beskriver hur man tillsammans ska få se hur Kristi kropp ska verka här på jorden genom Guds nåd och hans Ande, men i allt detta måste man bära Guds vapenrustning. Paulus hade säkert studerat fångvaktarnas utrustning där han såg att varje detalj hade sitt specifika syfte (Ef 6:10-16).  ... så man kan stå emot på den onda dagen och behålla fältet sedan man fullgjort allt. 
 
Sanningens bälte som hjälper till att avslöja lögnen, rättfärdighetens pansar som beskyddar hjärtat från felaktiga skuldkänslor, beredvillighetens skor för fridens evangelium som ger motivation att fortsätta vidare, trons sköld som utsläcker den ondes alla brinnande pilar och hjälper oss att leva över omständigheterna, frälsningen hjälm för sunda tankar och Andens svärd som är Guds ord – det enda anfallsvapnet i utrustningen!
 
Guds ord – det enda anfallsvapnet!
 
/Eleonora 
 
Ps. Om du läser inlägget på datorn ligger en annons från blogg.se över endel av texten. Tyvärr har jag ingen möjlighet att styra över det, men i telefonen finns inte det problemet. Där ligger annonsen innan inlägget. Ds.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela