inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Del 1 Olika tidsrymder

Publicerad 2022-05-12 13:24:47 i B3, Profetisk tid,

Otydliga orienteringspunkter och andligt oväder. Det är mycket som ställer till både det ena och det andra, men det märkliga är att det finns en agenda bakom allt detta – och en tidsplan. Helt motsatta krafter, men ändå en utveckling som ligger fastställd, där frälsningsplanen från början till slut ligger beskrivet i Herrens högtider.
Det tragiska är hur kyrkan har tappat bort ett och annat i sina kalendrar och genom sin ersättningsteologi. Det som gick förlorat på 300-talet är dags att återerövra - men vågar vi ...?
Förstår vi vad Herrens högtider är för något, och kan det vara så att endel av texterna har vi kidnappat, när det egentligen handlar om det judiska folket? Gud har faktiskt en speciell plan och speciella löften till dem som sitt eget folk, och Gud äger ett land som är hans eget och heter Israel. Allt detta skapar förvirring och oförståelse över många bibeltexter. 
 
Mycket av det som händer i vår värld börjar nu gå över styr, och man talar om att det börjar bli dags för en omstart "The great reset". World Economic Forum driver sin agenda om att "You´ll own nothing and be happy" (Du kommer inte att äga något men vara lycklig). Vi sätter mer och mer vår tilltro till regeringar att lösa problem och ge oss bistånd, vilket öppnar upp för ropet efter en auktoritet som kan se och handla utifrån allas bästa – tror vi. 
I Gamla testamentet läser vi olika profetior och även citat av dessa i Nya testamentet, där många profetior handlar om nådens tidsålder och andra om tusenårsriket. Men vad händer? Här behöver vi se och förstå att det finns olika tidsåldrar vilket gör att vi inte kan "bunta ihop" allt och plocka russinen ur kakan. Inte för att jag förstår allt, men jag börjar inse att texter jag trodde betydde en sak betyder något annat.
 
Vi har t.ex. patriarkernas tid, lagen, nådens- och församlingens tidsålder, vedermödan, tusenårsriket och därefter evigheten. Och alla dessa tider har sina ramar och bestämda tidpunkter. Det är inget som flyter ut i en otydlig tidsuppfattning.
MEN:
I det som ligger framför vet vi inte var tidsgränsens slut går för församlingens tidsålder, men en dag vet vi var den gick. Då kommer sju år av vedermöda och därefter tusenårsriket och evigheten. 
Det är märkligt att det näst dominerande ämnet i Nya testamentet, efter tro, är talet och undervisningen om Jesu andra ankomst, och att dess undervisning hålls tillbaka av både den ena och den andra orsaken. 
 
Nu är det dags att ta sig an Uppenbarelseboken! Något borde vi väl ändå förstå, för det står något mycket intressant om denna bok:
 
Salig är den som läser upp
och saliga är de som lyssnar till profetians ord
och tar vara på det som är skrivet i den.
Ty tiden är nära.
Upp 1:3
 
Här har vi den enda bok som det står om att vi är välsignade (salig) om vi läser den – och nödvändigheten av att predika detta!
 
Jag, Jesus, har sänt min ängel för att vittna
för er om allt detta i församlingarna.
Och om någon tar bort något
från de ord som står i denna profetias bok,
skall Gud ta ifrån honom hans del i livets träd
och i den heliga staden,
som det står skrivet om i denna bok.
Upp 22:16, 19

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela