inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Del 2: Harpazo – Uppryckandet och dess följder

Publicerad 2022-05-12 13:25:06 i B3, Profetisk tid,

Året var 1967. Jag var barn och gick i lågstadiet, och nu satt jag med mina föräldrar uppe på läktaren i en av stadens kyrkor. Det var en ödesmättad stämning – för nu var den sista pusselbiten på plats! Ungefär tjugo år tidigare hände det som ingen riktigt hade kunnat tro skulle inträffa – och nu kom fortsättningen! 
 
Efter nästan tvåtusen år i förskingring fick det judiska folket tillbaka sitt land, Israel. Det blev ett våldsamt krig som rörde till deras gränser och man förlorade östra Jerusalem fram till år 1967 när man återerövrade det. Och nu sitter vi i kyrkbänken och lyssnar på profetiorna om att Jesus kan komma tillbaka när som helst, för inget ytterligare måste hända innan Jesu återkomst. Oljeberget som var platsen för hans himmelsfärd är nu återigen införlivat i landets gränser och det ska också vara platsen för hans synliga ankomst en gång i framtiden.
 
Teorierna om både det ena och det andra om denna tidsålders slut, finns i olika religioner och kulturer.
Det finns de som talar om att jorden måste "renas" ifrån det kristna inflytandet, och man ser fram emot den dag de försvinner bort från jorden. Så fel kan det bli, när man tror att mörkret är ljuset och lögnen är sanningen – och det kallas bedrägeri. Eller så har vi de som har tankar och teorier som man helt enkelt bara övertagit av tradition utan att själva verkligen ta sig tid att studera. Inom kyrkans värld finns många olika teologiska inriktningar som kan göra att man inte riktigt vågar närma sig ämnet. Men, Guds ord är tydligt på att vi inte ska leva i okunnighet, detta vårt saliga hopp!
 
Julen är en underbar tid att fira Jesu första ankomst till jorden, även om nu detta inte inträffade på vintern. Detta berättas det om i flera olika profetior i bibeln, men då ska man veta att det finns åtta gånger flera ställen som det står om Jesu andra återkomst.
Men vad är uppryckandet och Jesu andra återkomst? Är det samma sak och vilka gäller det? Som sagt, teorierna kan vara många och ibland kan jag känna "det blir som det blir". Jag vill vara redo för vilket scenario det än blir. 
Men ändå ...
 
Det finns ett grekiskt ord "harpazo" som står omnämnt fjorton gånger i nya testamentet. Ett ord som betyder "att föra bort med kraft" och står i betydelsen uppryckandet. 
 
Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun,
då skall Herren själv stiga ner från himlen.
Och först ska de som dött i Kristus Jesus uppstå.
Därefter skall vi som lever och är kvar
ryckas upp (harpazo) bland moln
tillsammans med dem för att möta Herren i rymden.
1 Tess 4:16-17
 
Detta kommer att vara något osynligt för omgivningen och något som inträffar oerhört snabbt. Det kommer att inträffa i en tid där allt ser ganska normalt ut. 
 
Ty som det var på Noas dagar,
så skall det vara vid Människosonens återkomst.
Som människorna levde dagarna före floden:
de åt och drack, gifte sig ...
Matt 24: 37-38
 
När folk säger: "Fred och trygghet", då drabbas de av undergång
lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda,
och de slipper inte undan.
1 Tess 5: 3
 
 
Härefter kommer en tid av stor dramatik som präglas av jordbävningar, bränder och globalt kaos. Något som påverkar hela världen i sju år. DÅ händer nästa stora händelse, och den kommer att vara synlig för hela jordens befolkning. Jesu andra tillkommelse!
Det intressanta är att detta är det mest dominerande ämnet i Nya testamentet efter frälsningen. Skulle vi då inte se till att försöka ta in så mycket vi bara kan, även om vi inte förstår allt?
 
 
Och jag såg himlen öppen, och se: en vit häst,
och han som satt på den heter Trofast och Sann,
och han dömer och strider i rättfärdighet.
De himmelska härarna följde honom på vita hästar
och de var klädda i vitt linnetyg.
Upp 19:11,14
 
När Kristus träder fram, han som är vårt liv, 
då skall också ni träda fram i härlighet
tillsammans med honom.
Kol 3: 4
 
 Om vi försöker summera flera olika bibeltexter ser vi att uppryckandet berör alla de frälsta som lever och de som dött under församlingens tidsålder. En stor skara kristna som nu kommer till Kristi domstol för att få sin belöning. Efter sju år återvänder man tillsammans med Jesus, hans andra ankomst som är synligt för alla.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela