inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Del 4: Templet för det judiska folket – och Antikrist

Publicerad 2022-05-12 13:25:36 i B3, Profetisk tid,

Jag hörde berättas om hur en av våra mest folkkära artister, som inte längre finns ibland oss, drog upp gränslinjer i samarbete med andra som kanske gärna ville sko sig på hennes berömmelse i branschen. Kostnader och ersättningar la man i kuvert på den tiden, och vid ett tillfälle frågade man henne:
"Ska du inte räkna pengarna så att det stämmer?" "Nej" svarade hon, "mig lurar man bara en gång". Det gäller att både ha förtroende och våga avskeda! Men det finns tillfällen man inte har råd att bli lurad, för det kan bli ett högt pris att betala. 
 
Bibliska texter kan vända sig till olika läsare. Ibland till pånyttfödda kristna men ibland till det judiska folket. Den detaljen kan bli avgörande för hur man tolkar texter. Många gånger ser man genom de kristnas glasögon och missar att det judiska folket har en speciell plats i hela världshistorien som Guds utvalda folk för världens frälsning. 
 
Framtiden kommer att innebära att det politiska systemet är i symbios med det religiösa. Den närmaste medarbetaren till Antikrist, kommer att vara en religiös ledare som gör stora tecken och under och vilseleder folket. Han, den falske profeten som är vilddjuret från jorden (Upp 13:11-18), kommer även att införa märket som ger kontroll över ekonomi, politik och religion. Vedermödan är den tidsepok där Antikrist har sitt styre, men Guds ord säger att Gud gör skillnad på den rättfärdige och den ogudaktige (1Mos 18:23-24), och vi kan se att vredesdomen som kommer att gå ut över världen inte kommer att drabba Guds folk (1Tess 1:10).
 
När vi kommer in i vedermödans tidsålder kommer Gud att rikta sin uppmärksamhet på det judiska folket. De som inte tagit emot Jesus som sin frälsare har en svår tid framför sig, men Gud har en tydlig plan förberedd för sitt förbundsfolk. 
 
Han (Antikrist) skall stadfästa förbundet med de många under en vecka (sju år),
och mitt i veckan skall han avskaffa slaktoffer och matoffer.
Och på styggelsens vinge skall förödaren komma,
till dess att förstöring och oryggligt beslutad straffdom utgjuts över förödaren.
Dan 9: 27
En fredsplan upprättas och äntligen kommer en tid med fred och ro. Man har under lång tid förberett alla inventarier som tillhör templet och föremålen till offren. Prästerna är tränade och på kort tid kan allt iordningställas. Templet kommer på plats och offertjänsten införs. 
Men så händer något!
Antikrist kliver själv in i templet och avskaffar alla offer och nu är det han som skall tillbedjas. Han sätter sig i templet och säger sig vara Gud (2 Tess 2:4).
Under tre och ett halvt år har man sett en fridsfurste som räddaren när han kommer med fred till mänskligheten och världen i ett globalt samhälle, men "han skall fördärva många". I King James översättning står det "by peace shall destroy many" och översätts "genom fred skall han fördärva många".
 
Härar från honom skall komma,
och de skall orena helgedomen, tillflyktsorten,
avskaffa det dagliga offret och ställa upp förödelsens styggelse.
 
Från den tid då de dagliga offret blir avskaffat
och förödelsens styggelse uppställd
skall det gå 1 290 dagar
Dan 11:31, 12:11
 
 
 
 Nu inser folket sitt misstag – man har blivit lurade! Hädiska ord uttalas mot Gud och hans tabernakel, och över de som bor i himlen (Guds församling). Han strider mot de heliga som nu kan få utstå fångenskap och svärd, och alla jordens invånare tillber honom (Upp 13: 5-10)
Men ...!!
Det finns de som tidigare inte var redo vid uppryckandet, som nu inser bedrägeriet och som inte tagit vilddjurets märke. Här visar sig de heligas uthållighet och tro. 
 
Och åt vilddjuret gavs en mun som talade stora och hädiska ord,
och det fick makt att göra så i fyrtiotvå månader.
Upp 13:5
 
Men hur har Gud sitt fokus på sitt förbundsfolk under denna tid, de som ännu inte upptäckt Jesus som sin Messias? Här håller vi oss till de ord som Jesus själv undervisade och talade till det judiska folket:
 
När ni ser förödelsens styggelse som profeten Daniel talar om,
stå på helig plats – den som läser det bör noga lägga märke till det –
då måste de som är i Judeen fly bort till bergen.
Ty då skall det bli en så stor nöd att något liknande inte förekommit
sedan världens begynnelse och aldrig mer förekomma. 
Matt 24: 15-16, 21
 
När ni ser förödelsens styggelse, stå där han inte skulle stå
– den som läser detta bör noga lägga märke till det –
då skall de som bor i Judeen fly bort till bergen.
Mark 13:14
 
Andra halvan av vedermödan tar nu sin början och det judiska folket ser att de blivit bedragna och måste fly. Hur ska man klara sig i en tid med stor nöd där något liknande aldrig har förekommit?
Gud har sin plan! Precis som tiden i öknen, när man lämnade fångenskapen i Egypten och var påväg till Kanaans land, kommer det att finnas ett övernaturligt beskydd och uppehälle för det judiska folket under den andra halvan av vedermödan.
De två vittnena som det berättas om i Uppenbarelseboken 11, har undervisat på Jerusalems gator under vedermödans första tid. De har haft ett övernaturligt beskydd och de har gjort många under och tecken. Men så blir de dödade och folket jublar. Mitt i deras firande uppstår dessa vittnen och rycks upp till himlen.  Men mitt i allt detta börjar det judiska folket se och förstå att man är mitt i tidsåldrarnas crescendo där man spelar en central roll.
 
Jag skall utgjuta nådens och bönens Ande,
så att de ser upp till mig som de har genomborrat.
Sak 12:10
 
Snart, efter denna nöd, händer det!
Jesus kommer och krossar allt motstånd, tusenårsriket upprättas, domen vid den vita tronen inträffar och evigheten öppnar sig.
 
 Men i de dagarna efter denna nöd,
skall solen förmörkas och månen skall inte ge sitt sken.
Då skall man få se Människosonen komma bland molnen
med stor makt och härlighet.
Mark 13: 24, 26
 
 Vi tar en bit i taget, men du är fri att förkasta eller undersöka ...
 
 

Kommentarer

Postat av: Bibelgänget

Publicerad 2022-05-14 14:56:09

Bra skrivet. Men jag har alltid undrat vilka "De två vittnena" är och "tusenårsriket" ? :)


// Ellen, tecknare till Bibelgänget

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela