inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Ett, två, tre, många...

Publicerad 2015-03-04 23:23:00 i Allmänt, Några mest lästa inlägg,

Idag har jag bytt gardiner och putsat fönster i sovrummet.👌
"Vintergardinerna" har hängt med alldeles för länge. Nu vill jag inte missa att det är vår, vilket jag nästan gjorde förra året.😝
Putsa fönster med denna pryl är helt underbart. Ett bra presenttips! Nu hänger det ljusa gardiner med gult inslag i sovrumsfönstren.
 
Förra våren hände inte så mycket på gardinfronten och även många andra fronter också.
Vintern blev kvar över sommaren...😱
Jag och många av mina vänner upplevde tillvaron på liknande sätt. Mycket energi och kraft rann ur oss efter Ulf Ekmans konvertering till RKK.
Så kom nästa sunamivåg😳
- och nästa....😭
 
Och jag tänker:
- "Bäst att byta gardiner nu så det verkligen blir av. Kanske det kommer en sunamivåg till ...."
 
Ok, jag vet... Jag ska se till att mitt hjärtas fönster också är rena så jag kan se klart. Det är så mycket surr om än det ena och än det andra. Och jag har försökt sätta mig in i ett och annat. Jag har läst och analyserat, samtalat, bett och ropat till Gud.
Och jag tvättar fönster som aldrig förr...😖
 
Så var det "Min sanning" i går på TV med Ulf. Kanske jag skriver mera senare, eller kanske inte...
Men en reflektion vill jag lyfta fram: 
 
I mitt arbete som mattelärare räknar jag dagligen med siffror. Men när jag sätter Ulfs matematiska resonemang i sitt sammanhang, som han för tillfället beskriver, blir jag både ledsen, kränkt, upprörd och riktigt arg!!!😪😤😠
 
- "Säkert finns det de som är besvikna, en och annan... " säger Ulf.
Anna Hedenmo vill påpeka att det faktiskt är många och får då kommentaren från honom:
- " Hur räknar man "många"? Ett, två, tre, många..."
Och han fortsätter:
- "I församlingen finns det en grupp som förstår det här, och det finns en grupp som inte förstår men som inte gör så mycket väsen av det här. Så finns det en grupp som gör väldigt mycket väsen av det."
 
"Ett, två, tre, många.... !!!" Vad jag vet kommer ordet "några" före ordet "många". Och det är en bra bit till, innan vi kommit fram till "många" i vår räkning.
Inför varje matteprov påminner jag mina elever: "Tänk efter om svaret är rimligt."
Ulfs resonemang och svar är en katastrof! Och det tragiska är att han verkar inte inse det - eller så har han oputsade fönsterrutor...
För det är absolut inget att skämta om....
 
Att raljera, förringa och bortförklara antalet som inte förstår hans resonemang och ställningstagande - och även ifrågasätter det - är återigen en repris på hans ledarstil. Att försöka marginalisera en grupp "som gör väldigt mycket väsen av det."
 
Låt oss se på Bibelns matematiska resonemang: 
 
 👫👪👬👭💃🏃👪👬👫🚶🏃👭👬
"Se detta är mitt förbund med dig:
Du skall bli fader till MÅNGA folk.
1Mos17:4
 
 👫👬
I samma trakt uppehöll sig NÅGRA herdar,
som låg ute och vaktade sin hjord om natten
Matt. 2:8
 
 
Ulf förlöjligar och bortförklarar resonemanget, och vill påskina att det inte är så många som är besvikna eller har svårt att förstå hans vägval.
 
VI ÄR MÅNGA - både i församlingen Livets Ord, bland personal, bibelskolelever, andra frikyrkor ute i landet, Livets Ordskyrkor ute i världen och många, många andra sammanhang.
Men visst finns det även de som applåderar....👏
 
Jag har suttit i soffan i ett helt år nu och genomgått mitt märkligaste år i livet. Jag har fått bearbeta oerhört mycket - och samma sak säger många av mina LO-vänner och kollegor på skolan. 
 
- Nej Ulf!
- Ditt resonemang fungerar inte längre.
- Inte för mig i varje fall.
Nu känns det som om jag pluggar ur - för att plugga in...🔌👊
 
/Eleonora💞
 
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... ;)
 

Kommentarer

Postat av: Liv Steen

Publicerad 2015-03-05 11:13:11

Du säger precis det VELDIGT MÅNGA tycker och inte minst känner!
Detta är en katastrof......men tack och lov.."Guds rike går fram trots jag är med",som en sa engång. Det är ju trots allt Han som sitter på tronen,Han ser till våra hjärtan! Tack Eleonora,du har varit till hjälp många gånger det här året!

Svar: Jag har förstått det..☺️💞
Vi förstår lättare var vi befinner oss i det hela genom att samtala och kommunicera på olika sätt, och vi kan få hjälp och kraft att leva i det vi tror på. Mitt i allt: Gud är god och vi går vidare tillsammans med honom. 😊❤️🙏
Eleonora Lahti

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-03-05 23:00:52

Det är ju inget nytt. Han har alltid rraljerat med

Svar: Som sagt...det är inget nytt 😩😱😭😭
Eleonora Lahti

Postat av: Margareta van Helden Prytz

Publicerad 2015-03-06 10:07:08

Tack kära du för att du står i "gapet" och klär i ord för allt som har som skavt och gjort ont...Fått avstånd till allt som hänt sopat fram smutsen under mattan och vädrat. Ser fram emot en Ny Vår. Kram och tack än en gång!

Svar: Våren är här! 😊💞🙏 Nya tider...
Eleonora Lahti

Postat av: Tony Malmqvist

Publicerad 2015-03-06 18:35:07

Kan bara av hela mitt hjärta säga, TACK! Tack, Eleonora. :)
Kan nu säga vem jag är. Det är förvisso en hel år sen vi sist möttes. Jag var gitarrist i den församling som då hette Betesda, Vetlanda. Minns fortfarande vilken sång du sjöng när du var där. Låt hans ord i våra liv få bli en lovsång. Jag ryser t.o.m när jag skriver om det. :-)

Svar: Oh så roligt att höra!!!
Ja, det är en av mina absolut viktigaste sånger - även om det nu var länge sedan jag sjöng den.
"Vi har fått ett heligt vapen, vi har fått ett heligt svärd.
Herrens Ord ska ge oss seger och vi ska visa vår värld.
Att det bakom alla fraser, finns en levande Guds kraft....
Låt Hans ord i våra liv få bli en lovsång..." 🎼🎶🎹❤️

Då spelade du till mig antar jag ...😊

"Tillsammans ska vi segra, när hans ord får bli vår sång..."🎶🙏
Eleonora Lahti

Postat av: Tony Malmqvist

Publicerad 2015-03-07 12:01:12

Kram på dig! :-) Kan berätta en kul grej. I samband med att "Tarzan" var på besök här nere för några år sen,hade han och jag en lång diskussion angående: När blir man för gammal för att vara med och spela intrument i lovsången. Jag hade vid den tidpunkten lagt gitarren på hyllan, och hade inga planer på åter plocka ner den igen. Men så tittade Lars mig djupt in i ögonen, och så frågade han. Hur gammal är du? Han släppte inte blicken ifrån mig. En vän, Erik Gemheden,stod bredvid och lyssnade, efteråt sa Erik Gemheden till mig. Jag trodde ni skulle ryka ihop. Men det var ingen fara med det. Hur som helst när Lars hade fått sitt svar sa han. Du, jag är två år äldre än dig. Efter det hade jag inga argument kvar. :) PÅ senare år har jag fått lägga ner det i alla fall, men det har med allt andra saker att göra som jag inte kan gå in på här.

Svar: Ja, det är tider och stunder för allt här i livet. Men endel ska fortsätta…Kan riktigt se er två fightas i detta resonemang ;)
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela