inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Vilsen i sammanhang och kallelse

Publicerad 2017-04-23 20:04:00 i Allmänt, B1, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

Visst finns det mycket man kan undra över i vår tid - och det på ALLA områden! Det gäller att ha en kompass som visar rätt. Men i en mörk tillvaro är det ändå inte lätt att se, än hur rätt kompassen visar. Det behövs också ljus för att se, ta in information, och vara ljuset i lyktan på vår stig.
Det finns ett kort litet bibelord jag har "tuggat" på en tid.
 
🌟
I ditt ljus ser vi ljus!
Ps. 36:10.
Eller som det står i en annan översättning (Handbok för livet):
Vårt ljus kommer från ditt ljus.
🌟
 
Ljus är strålning, och det finns många olika sorters strålning som kan uppenbara och visa olika saker.
Vi har t.ex. radiovågor, röntgenstrålning, synligt ljus, infraröd strålning som kan ge värme, och radioaktivitet. De har alla sitt eget frekvensområde och vi upptäcker och ser deras egenskaper på olika sätt. Allt detta är i vår fysiska värld, men det finns en andlig värld med sina paralleller. 
New Age talar ofta om olika energikrafter, och för den ovetande och ej uppmärksamme, kan det få katastrofala följder att ge sig in i den världen. Men Guds Ord är en källa till liv och kraft som har en "strålning" och ett ljus som som kan och vill avslöja dessa krafter. Där kommer du och jag in i bilden!
 
För en tid sedan såg jag en film om en amerikansk kemist som hette Willard Frank Libby. Han hade fått en ide´ som han inte vågade berätta för någon annan. Om han gjorde det skulle alla tro han var galen och han skulle bli helt uträknad som professor på sitt område. Han började sin forskning, men berättade inte för någon...
 
Så kom andra världskriget, och man behövde hans kemikunskaper för att utveckla nya vapen. Han fick lägga undan sin egen forskning under många år, men när kriget var slut kunde han återuppta sin forskning. Han vågade dock aldrig berätta vad han höll på med, för vem skulle kunna tro på att det gick att datera gamla föremål som var flera tusen år gamla? Ja, det var nog en riktigt galen ide´! 😳
 
Libby anställde bl.a. en ung man att resa över hela världen för att samla in material till sin forskning. Han behövde nämligen bl.a. veta om det fanns samma mängd av Kol-14 i alla levande organismer över hela jordklotet. Han var något på spåret och han fann en strålning som kunde berätta något som man aldrig tidigare känt till, och som  finns i alla levande organismer.
⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️
Kol finns alltså  i alla levande organismer, och en mycket liten procent av den är radioaktiv. Så länge en växt andas in koldioxid, och människor och djur andas ut koldioxid är balansen konstant. Men när det upphör börjar kolisotopen sitt radioaktiva sönderfall och andelen kol-14 minskar. 
 
När Libby hade alla fakta klara, kunde han publicera sin vetenskapliga rapport som nu fick stor uppmärksamhet. Vem hade kunnat tro på något sådant? Men hans bevis och grundläggande forskning fick nu alla att erkänna hans vetenskapliga erövring. Och för detta fick han Nobelpriset 1960! 
 
Han fann en strålning som gav arkeologin nya verktyg, den radioaktiva isotopen kol-14. Om han hade börjat prata kring detta i början av sin forskning hade han nog aldrig orkat ta sig igenom all misstänksamhet och förlöjliganden som han i ett tidigt skeende insåg skulle inträffa.
 
Vad kan vi lära oss av detta?
 
🌟
Ditt Ord är mina fötters lykta
och ett ljus på min stig.
Ps.119:105
🌟
 
Mina fötter och min stig....
Vi har var och en väg att gå, ett uppdrag att göra och en kallelse att fullborda. Kanske nu inte som vetenskapsman, men det finns en strålning - ett ljus - som Gud själv vill uppenbara för oss var och en av oss.
I ditt ljus ser vi ljus!
Gud är ljus och inget mörker finns i honom.
Fastän kompassen visar rätt, behövs ändå ett ljus så vi ser. 
Ordet är lyktan och kompassen, men ljuset är den Helige Ande som är vår hjälpare. Vi kan aldrig lämna det ena eller förringa det andra. Det hör samman för att navigera rätt i den tid vi lever i.
 
För varje kristen måste ivern och passionen för Jesus alltid vara drivkraften. När den falnar kommer skymningen och det blir svårt att se vägen vi skall gå. Gud har en plan och ett uppdrag för var och en, men vågar vi anta den utmaningen?
 
Eller så pratar vi bort alltsammans och tillåter andras åsikter och värderingar färga de val vi gör, när vi skulle gjort som Libby:
- Hålla tyst! 😶
Du kan vara vilsen i kallelsen men i rätt sammanhang, eller så är du rätt i kallelsen men i fel sammanhang.
Eller båda delarna...
Och du har kommit i skymningsland...
Och det är svårt att se...
Och det är svårt att urskilja...
 
Kliv in i Guds ljus, för i hans ljus ser vi ljus!
 
/Eleonora 💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela