inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Nyandlighet och andlig längtan som rör till det

Publicerad 2017-01-23 20:55:00 i B1, Morgon och kväll med min Bibel, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

För ett par veckor sedan skrev jag ett inlägg som jag kallade "En ande av urskiljning". Flera av er hörde av sig till mig och undrade vad jag upplevt, eftersom jag valde att skriva kring detta ämne. 
Jovisst, jag skriver ofta utifrån något som jag sett eller upplevt, och så var det verkligen i detta fall. MEN det handlade inte om något jag sett här hemma i mina hemtrakter.... Tack och lov! 😓
För den skull säger jag inte att det inte skulle förekomma konstigheter, förvirring, bedrägeri och all sköns galenskap. 
Jodå, vi behöver vara vakna!
 
Det diskuteras om man kan tro på bibeln, Adam och Eva m.m. och samtidigt leva i denna moderna tid. Troende förlöjligas och häcklas i medier, och det är lätt att ducka i snålblåsten, för att inte uppfattas som en alltför konstig figur i denna tid.
Men någonting är märkligt och som inte riktigt stämmer för mig!! 😠
 
Det finns en form av nyandlighet som väller in med full kraft. Något som uppfattas som mjuka varma värden att ta vara på, i en tid där materialismen inte riktigt längre räcker till, och utmattningssyndromen behöver en varm filt att omsluta sig med. Något som vill hjälpa människan med att uppnå personlig förändring, ge upplevelser och snabba erfarenheter. "Jodå... någon helgkurs kan räcka, det som tar åratal för en psykolog att uppnå"... säger en förespråkare.
Och man undrar: Vad i hela världen håller dom på med för något? 😳😠
 
Nu kallas spådamer för "mediala rådgivare", och de kliver in i de fina salongerna med mode och inredning - och musik!
Och andarna tassar runt för att meddela sina intresserade klienter sitt budskap....🔮
Det är ingen liten grupp människor (och andevarelser!!), eller en undanskymd företeelse. En stor växande trend av andlighet breder ut sig frimodigt, där vi kristna nästan inte ryms, och vi står "med svansen mellan benen..."
 
👊
Jag skäms inte för evangelium.
Det är en Guds kraft som frälser
var och en som tror.
Rom. 1:16
🙏
 
Man räknar med att 37% av Sveriges befolkning tror på det övernaturliga. Det handlar bl.a. om telepati, änglar, healing, spöken, liv efter döden m.m. Visst känner jag igen mig i en del av detta också, i min kristna tro, men källan till alla uppenbarelser på det övernaturliga området är något HELT ANNAT än den kristna trosgrunden. 
Och DETTA är det allvarliga!!!!
 
"Var och en blir salig på sin tro", sägs det. NEJ, NEJ, NEJ!!!!!!
 
Att börja bli andligt medveten är något på både  gott och ont. Jag har sett det på nära håll, och då talar jag om mitt förra blogginlägg "En ande av urskiljning". 
Alla människor bär evigheten inom sig, en Gudslängtan som ibland har svårt att komma till uttryck och som söker sina egna vägar till tillfredsställelse.
Denna längtan är det strid om!
Men Gud vill möta var och en i denna längtan, med sin kärlek, i det som Jesus har gjort för oss när han dog och uppstod.
En återlösning från död till liv! 💖
 
 ✨📖✨
Genom det som Kristus gjorde för oss
vred Gud vapnen ur händerna
på den onda världens härskare och makter.
Han skämde ut dem inför hela världen,
då han segrade över dem på korset.
Kol. 2:15 
📖
 
Jag hör numera lite nu och då talet om att "det är öppet" i Sverige. En andlig längtan börjar ta form och ersätta de hårda värdena av materialism som länge präglat oss. 
Men jag hör: FARA, FARA, FARA!!!!!!!
 
I ett land med trötta kuvade kristna, som är mera upptagna att analysera dill och mynta, eller de som ödslar all sin kraft för att vakta sina revir och arbeta på att mura igen revorna i muren, där finner denna tids nyandlighet sin fina mylla och sitt fria spelrum.
 
Det kan komma med kristna förtecken, för de själva är bedragna och ser inte heller skillnaden, och väva in ett och annat som förleder. Dess verkliga identitet avslöjas inte hur enkelt som helst - men det går!
 
‼️
Var nyktra och vaksamma.
Er motståndare djävulen
går omkring som ett rytande lejon
och söker efter vem han skall sluka.
Gör motstånd mot honom,
orubbliga i tron,
och tänk på att era bröder här i världen
utstår samma lidanden.
1 Petr. 5:8-9
❗️
 
Och så tittar jag på tidningen "Vi i villa" som jag haft på mitt skrivbord sedan i våras (för att vid tillfälle ta upp detta ämne). Det känns inte seriöst och passande för denna tidning att skriva kring ämnet "Vi delar hus med fyra andar". 
Men, där är vi nu. Mitt i ett andligt sökande och uppvaknande Sverige....
Vi i Villa nr.6 2016
Och jag undrar: Vill vi ha väckelse i våra kyrkor, kapell, och bönegrupper - för det är ju de sovande och slumrande som ska vakna/väckas - eller hur? 
Alla de andra - de ska gå från död till liv! 😃 
Dessa kommer att "röra runt" i våra kyrkor, kapell och vardagsrum... 😮 😅
 
INGET KOMMER ATT BLI SIG LIKT!
 
/Eleonora 💞
 
Ps. Om du läser texten noga förstår du från vilken källa de nyandliga rörelserna hämtar sin inspiration och kunskap. Det är på riktigt - och det är allvarligt! Ds.
 
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela