inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Om uppmuntran betyder något...

Publicerad 2018-04-07 23:26:00 i Allmänt, B1, Morgon och kväll med min Bibel, Podcast / Sveriges Kristna Radio,

Vad betyder något för oss? Vad värderar vi högt och uppskattar? Vilka grundläggande behov har vi som vi var och en samtidigt kan vara generösa och dela med oss av - och som alla egentligen har möjlighet att förmedla på ett eller annat sätt?
För en tid sedan blev jag uppmärksammad på ett ord i bibeln som stannat kvar i mitt medvetande: 
 
....om det betyder något.  (Fil 2:1)
 
De handlar bl.a. om uppmuntran! 
 
Betyder det något för dig? Jo, jag förstod väl det! Det betyder massor för oss alla. Ibland visar vi glädje och tacksamhet när vi möts av det, andra gånger har vi svårt att ta emot, och undrar om det verkligen är sant och på riktigt. ..Vi känner oss lite vingklippta och sårade, och flaxar runt och blir osäker på hur det egentligen är.
 
Vanligtvis är det väl ändå avsaknad av uppmuntran som är det vanliga för oss. Det som gör en människa likgiltig, missmodig, osäker och som gör att man kanske även tappar livsgnistan. 
Själv kan jag känna hur jag stärks och växer i vissa sammanhang bland vissa människor. Att ge och ta emot uppmuntran och erkännande är där enkelt och självklart. Och i andra sammanhang dräneras jag på kraft, glädje och energi. Det är som om man vore olika personer, där man värderas, uppmärksammas och ses på ett helt annat sätt. 
 
I allt detta ligger utmaningen!
Du kan välja att vara en termostat som höjer värmen och inte en termometer som bara uppfattar situationen. Våga tro att du kan förändra atmosfären genom ditt sätt att vara och gensvara! Vi har alltid en möjlighet att så liv där vi går fram och utvidga Guds rikes gränser. 
Det finns något som smakar gott för alla människor, och det är det som kallas för Andens frukt. När vi känner oss missförstådda, orättvist behandlade eller allmänt överkörda, då har vi möjlighet att göra skillnad och låta någon smaka på den frukten. 
Det handlar om att stå fast i kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trohet, mildhet och självbehärskning. (Gal. 5:22-23) 
När vi tränar oss i detta så mognar frukten mer och mer, och blir riktigt attraktiv. Övermogen blir den aldrig, eftersom vi delar med oss av den. Det kommer nytt hela tiden....
Örnen har stort symbolvärde i bibeln. Man säger att hela naturen frukta stormar, men inte örnen. De största framgångarna förlöser örnen i motvind. Om den möter motvind med vingarna i rätt vinkel, lyfts den högre och kan alltså nå de högsta höjderna. 
 
Det är dags att uppmuntra - om det betyder något...
Det är dags att vara en termostat - och inte en termometer.
Det är dags att flyga - men se till att ha rätt vinkel!
 
/Eleonora 💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Postat av: kan du skriva något om läget i Syrien ur ett kristet / bibliskt syn. Jag följer din blogg och tror att du talar profetiskt! kramar o välsignelser!! från en tjej i södra delen i Sverige .

Publicerad 2018-04-08 22:59:17

Gud välsigne Syrien !❤

Svar: Ojoj... En värld i kaos och ett folk i förtvivlan, ja ord räcker inte till... Hela mellanöstern är en smältdegel och vi står mitt i en historieskrivning av sällan skådat slag. Bit för bit kommer vi att få klarhet i det profetiska skeendet i området, och mycket är redan nu uppenbart.
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela